Amikor már azt hiszed, hogy a gödör alján ücsörögsz és várod, hogy érkezzen az a bizonyos, kiszabadításodhoz nélkülözhetetlen kötélhágcsó, mert most már tényleg jönnie kell, na akkor döbbensz rá, hogy vannak még sötétebb bugyrok is.

Az utóbbi időkben hatalmas tehetséggel keltem életre az összes tudatom mélyén megbúvó szörnyeteget, hihetetlen valóságossággal öltenek testet a mindennapjainkba. Kezdődött ugye a rettegett bárányhimlővel, és folytatódott tegnap este, amikor is a Buncilány egész napos levihetetlen lázzal lifegett rajtam. Ő tegnap volt a csúcson, nem evett, nem aludt, nyöszörgött, sem kúp, sem lázcsillapító szirup nem használt. Ha hagytam, a hője buzgón súrolta a 40 fokot, alapállapotában 38,5-39 között libegett, általában karban, szorosan összebújva vegetáltunk. Az elmúlt egy hét  nemalvása következtében egy késő délutáni összebújásunk elbóbiskolásba csúszott át, így igazán azt sem tudtam, mi történik, amikor először megéreztem az ütemes rázkódást. Kismici a karomban, szemei fennakadva, teste görcsberándulva reszketett. Amilyen félelmetesnek tűnt, annyira hamar elmúlt, és mivel a ház ura meg a gyermekorvos doftor is tanácsülésen múlatta az időt, kénytelen voltam saját kútfőből, gyermekkori emlékekből (hjájj istenem hányszor ébresztettem a családot az ágyban a testemmel kopogtatva... és hány éjszakán kötöttünk ki az ügyeleten...) és egy csipetnyi internetből megoldanom a helyzetet. A görcsök után Minkus végre úgy tűnt, hogy aznap először, de békésen kidőlt. Közben megmértem a hőjét, 40,2. Király. (na, ezt nem pont így mondtam magamban). Elkezdtem ereszteni a fürdővizet, eközben persze fölébredt a bágyadt kiskirálylány. Beültettem, közben fokozatosan engedtem a kádba a hideget. Egy 20-25 perces végigüvöltött fürdetés után, napok óta először Micc, láztalan volt.
Később, álmában még borogattam nedves törölközővel a csülkeit (ezt de utáltam gyerekként, de valóban hasznos), és az éjszakánk csöndben telt. Most megint lázacskás, de már tényleg van fény az alagút végén: KisMici egy fél ökörnyi mennyiséget fogyasztott el reggelire.

Következtetés: -bár szerintem, még kapok 1-2 sárgalapot, míg valóban beépül a tudatomba- a félelmeket el kell engedni, különben testet öltenek és életre kelnek. Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr992770257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2011.03.25. 11:00:39

Jajjjj!!! Nekem is a lázgörcs volt a parám, amikor Milánnak volt 40.3 a hője. szerencsére minket elkerült. koppkopp. De akkor én gyorsan kitanultam a netről, mit kell ilyenkor tenni, mert amilyen az én szerencsém (is) enyém gyerekek is mindig akkor betegek, amikor az apjuk a világvégén van éppen.
REmélem most már tényleg elindultok felfelé. Sok gyógypuszit küldünk Kismicinek!

Magdaleha · http://magdaleha.freeblog.hu/ 2011.03.25. 15:15:45

Hogy a nagy klasszikus idézzem: ne fesd az ördögöt a falra... , mert seggberúg a házmester!
Mielőbbi gyógyulást mindannyiótoknak!
üdv: M

gneke 2011.03.25. 17:20:16

Most már tényleg csak jobb jöhet!
Nehéz a félelmeket elengedni, ne hibáztasd magad miatta ha nem megy. Puszi Nektek!

Dius_78 2011.03.25. 23:08:43

Ajjajj.. már tudom is a választ a délelőtti sms-emre.
Nagyon-nagyon gyors gyógyulást kívánok Nektek, és kívánom, hogy kerüljenek el a negatív gondolatok messzire.
Leírom Neked is, hogy jól nyoma maradjon annak a valakitől kapott magvas gondolatnak: "Semmi nem lesz. De ha fél tőle, bármi lehet." :)
Sok-sok puszi nektek.

2011.03.26. 07:28:39

Jobbulást nektek!!!
Nem szeretem osztani az észt, főleg olyan dolgokban amiben minden gyerek más, de azt hiszem ez nem az a helyzet: amikor valamelyik beteg, akkor lehet minden esti fürdetés "hűtőfürdő", de persze nem a drasztikus változat, hanem 37 fokról indulva hagyni h a félórás (vagy hosszabb) pancsolás alatt lehűljön a víz 35 fokra, ez észrevétlenül lehűti a gyereket és így indul neki az éjszakának...

cucka 2011.03.26. 08:26:35

@anyuss: nem éreztem én egy percig sem okoskodásnak, sőt! este is "hűtőfürdős" fürdetésünk volt, valóban működik, és nem kegyetlenkedés a langyos fürdővizes játék. Mici is inkább csak a magas láz miatt tiltakozott előző nap. A krumplihéjas talppakolást (állítólag pillanatok alatt lekapja a magas lázat), már nem tudtam kipróbálni (ezt azért annyira nem bánom), Mici ma reggel már a régi: két szétrágott mosogatótablettával ébresztett. :)))
És továbbra is megy a fight a mellékhelyiségekért! :))))

2011.03.26. 08:38:23

@cucka: Akkor nemsokára teljesen rendben lesztek hálisten! :) Ezt a krumplihéjasat még nem is hallottam, viszont az orrszívó szájjal történő működtetését nemrég kipróbáltam és sajnos gyenge a tüdőm hozzá :(

cucka 2011.03.26. 09:13:55

@anyuss: nálunk működik, de én már évek óta növesztem a tüdőkapacitásom. Talán az sem mindegy, milyen orrszívót használsz, a régi leamortizált helyett nemrég lekaptam a drogéria polcáról egy akármilyet, azzal nekem se működött. (mondjuk, ott még porszívóval se). Végül megvettem az elsőnk mását, egy Arianna márkájút, na, vele lehet szipákolni.

2011.03.26. 09:25:24

@cucka: Nekünk is olyan van... mondom h lekvár vagyok :(

cucka 2011.03.26. 09:30:28

@anyuss: bolyond vagy anyussunk, de így szeretünk! :) Persze, nem mondom, hogy tökéletesen 1000 watt tüdőkapacitással eltávolítom az összes trutymót, de a nagyja szerintem távozik.

2011.03.26. 10:11:20

@cucka: :) Amúgy a krumplihéj addig motoszkált a fejemben amíg eszembe jutott egy mondás a krumpliról: "attól csak a lába izzad az embernek" :D szóval lehet h használ :)

cucka 2011.03.26. 10:24:45

@anyuss: :)))) ezt nem is hallottam, köszi! :) akkor tényleg lehet benne valami. :))))
süti beállítások módosítása