cucka 2011.05.09. 16:27

20-as

Zsiguval hivatalosan is elértünk közös utunk felére. (az előzőekből tanulva, plusz 1-2 hét). Ennek örömére addig zaklattam családunk egyes személyi számmal kezdődő tagját, míg kénytelen (inkább kelletlen) módon, villantott rólam 3 királyfilakot. A legelőnyösebbet (illetve a leghasználhatóbbat, mert az első homályosra sikeredett, a másodikon pedig mintha hiányoznának az ujjaim) megosztom:

(élőben és napközben nagyobb, ez itt reggeli ropogós)

Aztán, volt nekem az az áldott mandarinzabálós szenvedélyem, annak is meglebbenteném gyümölcsét, éppen akkor nyiffantottam ki egy futókámat (ami állítólag szintén kiirthatatlan, hócipőm tele az ilyenekkel), és  unalmas estéimen a megárvult cserépbe dugdostam a ritkán lelt magokat. Pár hete dugta ki a fejét az első, és az elmúlt napokban a második mandarin fácska. (És már ki is találtam, 15-20 év múlva déligyümölcs nagyhatalom leszünk mink így itt a Duna kanyarban.)

S hogy milyen az élet félidősen? Jó. Leszámítva Zsigababám faros ücsörgését, ami teljes mértéken emlékeztet Huncoséra, hosszú távon képtelenség ülni, mert a jobb oldalamon feszegeti a bordáimat, így is tágítván szűkre szabott otthonát. Ugyanezen okokból fakadóan a tempósabb távgyaloglás sem a kedvencem, és -mivel mindig késéssel esek be Huncosért az oviba- jól esik ott pár percig megpihenni. Digu (ahogy Hunor hívja) igen aktív életet él, gondolom ennek is köszönhető, hogy sűrűbben-erősebben keményedek, naponta többször le kell dőlnöm 10 percekre, és ebben a várandósságban savmegkötő és telefon helyett, a magnézium vált karnyújtásnyira leledző élettársammá.
Úgy látszik, nálam maradt a jól bevált rendszer, Hunorral csokifüggésem volt, Minkával vanília, most ismét felszínre tört a régfeledett csoki szenvedély. Előkerültek a dugiLindt-ek, az elalvás utáni tömény csoki-shake-ek, napközben pedig kókusz őrület van, és tej. Pontosabban nyuszis kakaó. Együtt iszom a gyerekekkel. Meg akkor is, ha ők alszanak. (és ezt muszáj megörökítenem, mert eddigi életem kakaófogyasztását a két kezem ujjain meg tudtam számolni.)

Illene valami egészséges szenvedélyről is írnom (a déli alvás annak számít, ugye?), még mielőtt máglyán égetne el az Egészséges Lájf kismamaszövetség, de még egy ványadt mandarint sem tudok felmutatni amit az elmúlt hetekben fogyasztottam volna el. Vagyis most eszembe jutott az a töménytelen mennyiségű gej sütemény, az a csábító zöld alma, ami a hétvégi esküvői asztal dísze volt és azt jóízűen suvasztottam magamba. Valamint kertünk zöldhagymáit és retkeit tudom még ide sorolni, ami bármikor jöhet korlátlan mennyiségben.

Elkapott az ilyenkor szokásos kötögetési szenvedélyem is, most éppen Zsigatakaró készül, így könnyedén előfordulhat, hogy a szubminimumnyit időt töltöm csak számítógép előtt. Nem bánom.

(és már csak ötöt kell aludni... )

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr192890276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.05.09. 17:18:54

Koncertre mész! De jó! :)

Ildi-84 2011.05.09. 17:22:52

Hihi, kakaót én is sokat iszom... :) Mondjuk nálam a húsundor és gyümölcsőrület inkább a jellemző. :)))
Pocakod szépen gömbölyödik, de hol a combod, feneked???? Basszus nemá... .:D Én bálna (vagy disznó?) vagyok... :D Keményedésre meg sok pihi, sok magnézium!!! :)
Az 5 nap múlvaiért még mindig irigy-irigy, de nagyon jó szórakozást, vigyázz Magatokra!!! :)
(én se bírok ülni, mert szétfeszíti a Fiatalúr az oldalam... megyek is inkább, dobozolok tovább :D)

cucka 2011.05.09. 17:32:57

@anyuss: jajj, ha a koncertre gondolok, úgy viselkedem, mint egy 14 éves tinilány: könnyekig tudok hatódni. (meg úgy amúgy is, de amekkora balek vagyok, ott fogok zokogni a helyemen, miközben alkoholos ital helyett marokszám tömöm majd magamba a csokit :))) )
@Ildi-84: húsundornak nem nevezném, de mindenképpen megemlítendő, hogy az elmúlt hetekben kimaradnak az életünkből, helyette tej(termék)-tojás és CSOKI a nyerő. (meg ma az általad emlegetett eper csúszott volna nagyon, már virágzik az eper a kertbe ;) )
Ildi, én rájöttem a titokra: én a várandósságom alatt vagyok a csúcson, ekkor minden plusz kiló a köldököm körüli részre koncentrálódik, aztán ha megszületnek a dedek, visszanyerem sosem volt alakom, hogy majd a szoptatás alatt rámkússzon alattomosan úgy 10 kiló. :)))) (és aztán minden kezdődik elölről :))) )
Drukk a dobozoláshoz! és PIHENJ! ♥

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2011.05.09. 17:40:42

Koncert, az a jóóóó :D Szép "kis" *pontjó* Zsigu-lak, már látom a jövőm... Olyan jóóóóóó!!! *örömködök itt Neked*

cucka 2011.05.09. 17:43:40

@WildShycu: köszi! (és én is szoktam Nálatok ugyanezt! ;) ) mármint örömködni. :)

sellőlány 2011.05.09. 18:03:04

Már félidő??? Hát hova rohantok??? Úgy szeretem ezt a babavárós időszakot Veletek...

motymoty 2011.05.09. 18:35:36

Azt írják, hogy nihincs máhár állójegy. :(((((((

brühühühühű :(((

Csöppke · http://www.csoppkeblog.hu 2011.05.09. 19:40:04

cuckám, nagyon csinos a pocakod:)) Csokifüggés nálam is van, nomeg Ákos-szeretet is, így mi is ottleszünk szombat este az Arénában:)))) Már alig várom!!

off: wildshycu, szabad-e Tőled kérni meghívót a blogodba?:)

Szép estét!

cucka 2011.05.09. 20:32:15

@sellőlány: reményeim szerint, lesz még közös babavárásunk... ;) de tényleg rohan az idő, na. :/
@motymoty: már rég óta nincs, mi is elővételbe vettük meg, ezt kértem a szülinapomra. :$
@Csöppke: jajj, Ti is jöttök? én is alig várom, már, dejó!!! :)))) mondjuk, "véletlenül" kétlem, hogy sikerülne találkoznunk, de majd figyelem a pocakos lányokat! :)))) puszi Nektek! ♥

Dius_78 2011.05.09. 21:42:29

Zsigu-lak nagyon tetszik. :) És ha mégegyszer azt mondod, hogy jajj, hogy nézel ki, lecsaplak! Semmi baj nincs a méreteiddel. :)
Csokifogyasztást is teljesen meg tudom érteni. Majd mikor a vödör fagyik tűnnek el.. na az lesz a nemsemmi. :)) (de amúgy a fagyi-eltűnésnek a gyártók az okai: mindig olyan edénybe teszik, amiből simán kipárolog, ha már előkerül)

Off: ne haragudj, amiért ma nem tudtunk beszélni. Remélem valamikor a napokban tudjuk pótolni. (mondjuk holnap délelőtt?)

Ákos-koncerten majd gondolok rátok.. vagy ahogy itt elnézem, nyissak valami bébiszittelést szombat estére??? :)

cucka 2011.05.09. 22:22:39

@Dius_78: mondom én, hogy előnyös ez a fotó, na! :))))
Tényleg, nemsokára jön a bödön olvadt fagyi... mmmm.... az is volt Huncosnál, vödörszámra, csokis, meg nemcsokis is. :))))
off: bocsi, én nem tudtalak már később hívni, igyekszem holnap délelőtt jelentkezni. puszik!
és a szombat esti szittyóskodás egyáltalán nem jött volna rosszul, elég nehézkesen sikerült megoldanunk a gyerek-felügyeletet.

gsky 2011.05.10. 18:28:33

... pedig ma épp mangóevés közben jutottál eszembe...
Szeretem ezt a háromgyerkes létedet.
Ölellek
Kinga

... ja és mangóevés közben azt találtam gondolni, hogy dejólenne újra Visegrádra mennem... Onnan már nem messze a kanyarotok... :)

cucka 2011.05.10. 18:35:52

@gsky: ó, Kingám... bárcsak itt lehetnél! (és Visegrádon nem rég nyílt egy új játszótér, és tökjó lenne ott megfuttatni a kintlévő ötünket... hiányzol, na :( )
süti beállítások módosítása