cucka 2007.07.09. 18:30

Újra itthon

Este érkeztünk Paksról, már nem volt erőm bejelentkezni sem, a  mai napot is hellyel-közzel végig aludtam. Amennyire feltöltő ereje van az ottlétnek, annyira energiaszívó is. Keveseket alszunk és igyekszünk rengeteget beszélgetni. Nagyon kellemes meglepetés ért ismét: 2 újabb kismamával bővültünk, úgyhogy tényleg elég vicces volt a  helyzet: 3 kismama és 3 kisbabás anyuka! :) A fiúk meg is jegyezték, hogy idén a  paksi fesztiválon a  kismamaság a  trendi! :)
Itt volt kedvenc nőgyógyászom is, akitől kértem egy  kis magyarázatot erre a méhlepény-eléri-a-méhszájat-de-nem-kell-vele-foglalkozni-ra. Naszóval, kicsit érdemes foglalkozni vele, mert sajnos okozhat problémákat is. Általában a  terhesség ezen szakaszában tényleg nem kell foglalkozni vele, csak ha valamilyen panaszaink is vannak (vérezgetés, erősebb görcsök), és valóban idővel, ahogy emelkedik egyre feljebb a méh, előfordulhat (sőt az estek 99 %-ban elő is fordul), hogy a  lepény is feljebb mozdul és így már nem éri el a méhszájat, de  amennyiben mégis fennáll ennek esélye (a  bizonyos 1 %!) , erős vérzésekre lehet számítani, mert a méhlepény sűrű érhálózattal van ellátva és ha elszakad, megreped lokálisan görcsös erős vérzést (vetélést) okozhat. A profánabb következmény ami még előfordulhat, az az, hogy idővel elzárja a  méhszájat a  lepény, ami lehetetlenné teszi a szülést, csak a császármetszés marad. De ezeken tényleg nem érdemes rágódni, meg idegeskedni, mert érzem, hogy jó kezekben vagyok és nem történhet semmi baj. :)
Beszélgettünk a kismamatársakkal arról is, hogy ki mikor érezte meg az első "szárnycsapásokat" a  pocakjában?! Meglepő módon szinte mindannyian sokkalta hamarabb megéreztük a  mocorgást, mint a protokoll szerint , ezt a  nőgyógyászom azzal is magyarázta, hogy ahogy ő elnézi, mostanság nagy babák születnek és szerinte HuncÚr sem lesz 4 kiló alatti baba! De ezzel most még nem tudott elriasztani, még nem érzek félelmet a  szülés iránt, még vannak apróbb és hétköznapibb paráim ! :)

És a LEGFONTOSABBAT majd' elfelejtettem: vasárnap  délutáni ejtőzéskor (egy nagy adag TáltosApu által bográcsban készített pacalpöri után) Hunc kézzelfoghatóan megmozdult!!! A hasamon volt a  kezem, és először azt hittem képzelődöm, mikor megéreztem a  finom kidomborodást! :) Azóta már párszor megörvendeztetett tapintható mocorgásával, de ezidáig sajna TáltosApu nem volt a  közelemben, hogy ő is érezhesse saját kezüleg! :(

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr19114847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása