cucka 2007.08.22. 17:45

Napsugárszoba

Napsugár lett a  hálószobánk! :) Sikerült  kiválasztanunk a  sárga színnek egy olyan árnyalatát, melyet mégha sokáig is nézünk nem válik szemet bántóvá. Kellemes és meleg szín és nagyon jó hatással  lesz mindenkire (főleg pici Huncira, merugye a  kezdetektől velünk lesz egy szobában). Nyíltságot, örömöt, optimizmust, reményeket jelez ez a  szín. Vágy a  boldogságra, vidámságra, nevetésre, a  korlátoktól mentes szabad viselkedésre, felszabadultság érzésre, intellektuális élményekre. Kiváncsiság, érdeklődés, tudásszomj, szellemi frissesség a jellemzői  a  sárga színnek. És szerintem ezek a  jellemzői egy új élet eljövetelének is ezen a  földön. Reggel jön a burkoló is és estére már birtokba is vehetjük a  hálószobát (hihetetlen milyen villámműködés van itt minálunk...na, ennyit a  jó öreg szkepticizmusomról- ha így haladunk tényleg pöcre vágják a  lakást az ígért egy hónap alatt!)
A sárga színnek gyógyhatásai is lehetnek az emberre: erősíti a  gyomrot (túlzott alkalmazása hányingerhez is vezethet!), jó hatással van a  májműködésre és az idegrendszerre, valamint a  bőrünkre is kedvezően hat. Aztán sikerült kiválasztanunk a függönyöket is, a  sötétítő egy mély narancsos árnyalat lett, és szakítva a csipkés-függönyös hagyományokkal egy ekrü színű organzát választottunk mellé.
A sárga szín szimbolikus jelentése is fontos. Az örök fény, a felség, a hatalom kifejezője, a  közvetítés jelképe emberek és istenek között. A világos árnyalat a hit, a  jóság, az intellektus színe. A narancssárgába hajló sárga a Nap, a melegség szimbóluma, az isteni szeretet, a bölcsesség színe, a zöldessárga árnyalat már egy hidegebb szín, a  halálhoz, az irigységhez, a hitszegéshez társították. A buddhizmusban a  lemondás, a  vágytalanság, az alázatosság, a szerzetesek színe. Kínában a Föld, a  középpont színe, eredetileg császári szín volt, csak az viselhetett sárga ruhát, aki a császári udvarhoz tartozott, később ez módosult: az előkelőség kifejezője lett. (remélem elégedett velem a  kis gyufaáruslány?!...használt a  megöntözés...:))) )
Annyira jó érzés mindezeket válogatni, hogy többször könnybe lábadt a  nap folyamán a  szemem...olyan jó mindezt Huncért tenni...tudom, hogy nemsokára itt lesz velünk...és tényleg azt szeretném, ha mindenből a  legjobbat adhatnám neki...Biztos rengeteg fölösleges dolgot be fogok szerezni, de Ő az első babánk és azt hiszem ezzel mindent el is mondtam! :))) Továbbra is azt gondolom,  nincs jobb érzés  a  világon, mint kisbabát várni! És tényleg áldott  az állapotom,  minden percét élvezem
(még a  pörölő-hormonosakat is! ;) )és nagyon jól érzem magam a  bőrömben...

2 komment

Címkék: színek

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr13146240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.08.23. 11:27:08

Jól kivesézted a sárga színt :) Én úgy tudom, hogy a japán császári család előtt a mai napig nem lehet sárgában megjelenni, mert az sértő rájuk nézve. Ez a "kiváltság" őket illeti.

Gyufaárus 2007.08.27. 19:04:37

...és hát ugye a tanulás...meg a tanítás...:) vannak akik jó ideje tanulnak itt, és vannak, akik most érkeznek tanítani :) kíváncsi pillantásokat vetnek ebbe a nagy sárga-csoda valóságba...ide jönnek, a mi földünkre, ahol már annyira várják őket :)
süti beállítások módosítása