cucka 2007.10.09. 17:19

Folyományok :)

Újabb doboz legalján sikerült fölfedeznem szépen feliratozva és dossziézva (ahogy egy rendes kismamához illik! ;) ) az eddigi kismamás leleteimet meg a tavalyi adóbevallásomat! :)))) Juppijé!!! Mondjuk, kiskönyv nyema, de erőt vettem magamon és felhívtam a védőnőmet, aki nagyon örült a  telefonhívásomnak és sok szeretettel vár csütörtökön fél 3-ra, amikor is új kismamakönyvet fogok kapni! És nem neheztelt, sőt viccelődött, hogy szerencsére még időben észrevettem a  kismamakönyv hiányát! :)
Aztán sikerült időpontot egyeztetnem a majdani szülésznőmmel, Krisztinával is, aki ugyan most 2 hét szabin lesz, de  ha azalatt bármi gondom lenne, bátran hívhatom őt! Aztán november elején személyesen is találkozunk és akkor végigvisz a szülőszobán és megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseimet is. Azt nem tudom, hogy említettem-e már, hogy én Székesfehérváron szeretnék- és remélem ott is fogok!-  szülni. Hogy miért éppen ott? Mert "odaköt" a Szent György Kórházhoz a  Fruzsi, ugyanis a teherbeesésem környékén leköltöztek Pestről vidékre és Székesfehérváron kezdett el dolgozni. Számomra egyértelmű volt, hogy nála/vele szeretnék szülni és így nem volt kérdés, hogy követjük őt. Sokan attól félnek, nem fogok leérni Fehérvárra...hát nem tudom, azt gondolom, az első baba nem fog "kipattanni" játszi könnyedséggel belőlem, ha pedig mégis úgy alakulna, annak csak örülni fogok! :) A családi örökséget követve pedig igazán nincs okom félni: anyu 27 órát vajúdott velem, és a  nagymamám is több mint 20 órát anyuval meg az öccsével is. Teszteltük párszor az út/időt és rájöttünk egy órán belül (durván 40 perc autópályán)  lent vagyunk a kórházban, leszámítva, ha iszonyat dugó van Pöstön, de akkor A pontból B pontba sem jutnánk el gyorsabban városon belül sem. Ha pedig végképp minden kötél szakad, marad a  mentő kihívása és az Uzsoki Kórház, mert a laborvizsgálataimat is ott végeztettem (ez volt Fruzsi előző munkahelye) és velük is meg van beszélve. Szóval ettől sem félek!
És csütörtökön lesz új kismama könyvem! Hurrá!!! :)))))))

Megvan a fürdetője Huncnak...hát eléggé futurisztikus...mi elsőként egy kiskádra gondoltunk, amit be tudunk tenni a  fürdőkádba is akár. Na, hát ez tényleg 3 emeletes, meg leengedhető kádas és van egy pelenkázó is a  tetején...mondjuk az alatta lévő 2 polc rendeltetését sem igazán értem -valószínűleg abban lesznek majd Hunc tisztálkodási kegytárgyai :)-  (meg azt se, hogy helyileg hova tesszük, mert a  fürdőszobánkba tuti nem fér be!). De előnye is van: nem kell a  kádba behajolni, mellmagasságban lesz a kiskád. Ilyen, mint a  képen, csak még nem szereltük össze és sárga színű.



  After post:

Összeszereltük, így néz ki..najó, csak majdnem olyan! :)))













A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr66191419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2007.10.09. 22:11:59

remélem minden úgy alakul a szülésnél, ahogy tervezed...azt ugye tudod, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor nem lehet kocsikázni, akkor azonnal a legközelebbi kórházba és lehetőleg fekve, sok orvos még a mentőhöz is ragaszkodik...ugyanis ha elfolyik a magzatvíz, előreeshet a köldökzsinór, ami veszélyes!!!!!!!!!
remélem hallottál már erről és nem rémisztettelek most halálra...

cucka 2007.10.10. 10:16:32

Tudom, erre is kitaláltunk már megoldást: irány legközelebbi kórház (jelen esetben tényleg az Uzsoki! :) ) és Fruzsi feljön Pöstre, megengedik neki, hogy levezesse ott a szülésemet. Ha pedig biztonságot nyújt, már napokkal előtte befekhetek a fehérvári kórházba ( de asszem ezt a lehetőséget kihagyom :S ) Ennyire nem részleteztem, de vannak kidolgozott terveink ( bár remélem, nem lesz rá szükségünk! :) )

Pöttye 2007.10.10. 14:03:58

Vagány az a kis kád... :))

Ingrid 2007.10.12. 10:58:15

Nekünk is hasonló van, szerencsére a fürdőszobában, nagyon szeretem, ezen is pelenkázok, nincs külön pelenkázóm.
Én pelenkát, tisztálkodószereket, váltás ruhát baleset esetére, egyéb hasznos dolgokat tartok benne.

Kívánomn, hogy ott szülj, ahol tervezed! A legtöbb szülés azért éjszaka indul be a statisztikák szerint, így dugó az biztosan nem lesz, Táltosapu meg leszáguld veled Fehérvárra :) De tényleg fekve menjetek, ha folyik a magzatvíz! Mondjuk kevés az esély rá, hogy özönvízszerűen önt el (ugyanis csak ekkor veszélyes a dolog).
süti beállítások módosítása