cucka 2007.12.27. 16:35

Kettecskén

HuncApu kora reggel elment élelmet szerezni és csak holnap délelőtt jön haza! Najó, egyoldalú a vadászat: csak egy olyan rózsaszín konektororrú haszonállatot nyiffantanak ki, amiket ilyen időtájt szokás, persze jelentős embertúlerővel (és kiemelném Hunc keresztapujának kulcsfontosságú szerepét eme műveletben! :))) )

Mi pedig első próbánkat éljük kettecskén itthon. Egyelőre nagyon furcsa, erős hiányérzetünk van mindkettőnknek. Hunc nagyokat eszik-alszik, én meg végre olvasgatok.

Azért a  többnapos stressz mégiscsak meghozta gyümölcsét: apadozik a tejem, legalábbis jelen pillanatban nem elég Huncnak, amennyit tudok adni neki. Szerencsére van a fagyasztóban kellő mennyiség, én pedig iszom a tejszaporító teákat (meg rengeteg folyadékot) és próbálok lazulni, nem idegeskedni és pihenni, amennyit lehet.

Szóval: ma lazulás...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr25276465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lare 2007.12.27. 17:37:44

próbáld meg a húslevest vagy csontleves és kacsahús-kacsamájmáj komplét ,)) vagy kacsazsíros kenyér (bár ülve aludtam utána, mert annyira megnyomta a savam ,)) plusz ugyi fél-egy liter kefír-ivójoghurt-tej, bármi fehérje pótlás ,)) nekem ezek mindmind nagyon bejöttek, mikoron is kétségbeesetten kérdezősködtem, hogy mit egyek-igyak a tejszaporítás végett ,)) és kérlek a dédi mondta ezeket, először nem bíztam benne, aztán bejöttek ,))

Zsó - baboca.blog.hu · http://baboca.blog.hu 2007.12.27. 20:07:19

Hát akkor jó lazítást!!! :)
Remélem mostmár rendben lesz lassan a fogad!

Nekem még homeopátiás bogyókat javasolt a dokim és a védőnénim tejszaporításra:
Urtica Urens 5ch napi 2*5golyó
Ricinus Communis 5 ch
És minden szopi után még fejek kicsit, mégha picur jön is ki talán gyarapodik.

Norewa 2007.12.27. 21:44:52

Kefír bejött tesómnak is,mondjuk neki még azzal együtt is elég kevés teje volt. A lazuláshoz meg mézes levendulateát tudom ajánlani(mostanra nem,mert gondolom nemigazán tudsz elszabadulni Hunc mellől,de ha később ne adj isten megint stresszelnél valamin....)Csak méz,semmi citrom,attól borzalmas íze lesz.

cucka 2007.12.28. 13:47:15

Kedveseim, köszönöm a jótanácsokat! :)
Megoldódni látszik a probléma, mára újra Holstein-fríznek érzem magam! :DDD Viszont ezzel a fejéssel és cumisüvegből etetéssel rájöttem valamire: Hunc egy etetésnél 140-160 miliket vág be (néha többet is!), ami azért az ő méreteit tekintve nem semmi! :)))
süti beállítások módosítása