cucka 2008.01.28. 19:44

Anyatejes szokások

Hunc macizási szokásairól (nevezhetjük székelésnek is) szeretnék egy röpke pár sort írni... lehet, hogy mások számára is tudunk újat mondani. :)

Kisfiam születése után, megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy Ő ebben is eltér a tankönyvi leírástól, a kórházból hazajőve, napi 4-5 macival örvendeztette meg büszke apukáját és tapasztalatlan anyukáját. Az anyatej mennyiségének a növekedésével, (a 200-250 mili étkezésenkénti mennyiség elpusztítására gondolok ilyenkor), Hunor egyre kevesebbet "adott vissza" a természetnek. Ekkor ijedtem meg először, hiszen, nagyon sok "megy be" és alig "jön ki" valami végtermék... Voltak olyan napok is, amikor még egy kissógor sem távozott Huncból, de gyakorló anyukák (és a gyerekorvosunk!) megnyugtattak, ez az állapot anyatejes csecsemőknél, akár 8-10 napig is eltarthat, de jajj, ha akkor útjába állsz a kiözönlő maciknak! :DDD (sajna, egyszer belefutottam pelenkázáskor egy ilyen többnapos macicsaládba... szerencsére lemosható a  falfestékünk! ;) ). Ezek a  többnapos sztrájkok csak azt bizonyítják a doktornénink szerint, hogy a kisded jól hasznosítja az anyatejet. Hurrá! ez az aggódásunk megoldódni látszott, de természetesen követte őt egy másik: Hunc negyedik napja hasmenéses... nem sokszor, csak napi egyszer...na,de az az egy milyen! Délután érkezik, zöldszínű és előre rettegek tőle... Kirobban és áttör minden pelenkán és ruhán!!! és sugárban folyik, határokat nem ismerve... Gyerek jól van, HuncApu jókat nevet (még akkor is, amikor ölében is megtörténik ez a  csoda! :D), anyuka aggódik... Gyerekorvost felhív, gyerekorvos mosolyogva: még mindig 220-akat eszik? persze, igen... akkor ez természetes, sokat evő gyerekeknél, és itt ismét a jó hasznosítást emlegette...

Szóval, Hunc jól van, én meg rettegek minden délután, mihelyst meglátom a vörösödő fejét és meghallom a  kiszűrődő hangokat! :DDD

Akit megdöbbentettem ezzel a  bejegyzésemmel, nézze el nekem, azért (is) mertem megtenni mindezt, mert ebben a  témában még gyerekkönyv is született egy svéd múzeumpedagógus tollából! (a könyvre kattintva bővebben is lehet olvasni róla...)



A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr61315234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsó - baboca.blog.hu · http://baboca.blog.hu 2008.01.28. 19:58:47

Nem semmi azért, hogy Ti dupla annyit esztek, mint mi. Gartula HuncÚrnak!
Bár nálunk is mindent megeszik Niki, amit csak a ciciben talál (eddig 150 volt a rekord). És amikor sokszor sokat eszik, akkor mi is zöldülünk. ;) Állítólag tipikus túletetés. A kis torkosok!
Tetszik ez a macizás elnevezés :-D

Pocakos Macska 2008.01.28. 20:09:51

:)))) Cucka engem megnyugtattál kicsit ezzel a 8-10 nappal, bár Nórinak már a 4. alkalom egymás után, hogy csak kúppal csalogatjuk ki a macit :( 200-250 mili azta :D Nórinak a 210 volt a csúcs :))) Bizony nálunk is volt pár napig ugyanilyen hasmenés és mi is a túlevés diagnózist zsebeltük be ;)

Ingrid 2008.01.28. 21:16:31

Hát, tényleg jó ez a macizás elnevezés :) Finom, diszkrét, ugyanakkor megmosolyogtat :)
És igen, ez valóban minden anyuka témája, a macizás. Heléna 4 napos sztrájk után örvendeztetett meg bennünket, hát... mit mondjak? Izgalmas volt.
És a tápszeres az eddigi legdurvább elképzeléseimet is felülmúlta!

Hajrá Hunc, ezek a tejadagok igazán nagypasiak ;)

Zsibrák 2008.01.28. 21:18:54

Nézd el nekem HuncAnyu, de jót nevettem ezen a macizáson. Nagyon édesek vagytok!
:)))))

Lyndy 2008.01.29. 10:18:18

Én nem bánom, hogy leírtad. Kezdőként nekem minden infóra szükségem van. Majd megpróbálok felkészülni. :-)))

Kata763 2008.01.29. 11:46:37

:)) Ez a macizás elnevezés nagyon jó!!! :D

Jól jönnek az ilyen infók, nem fog "váratlanul" érni, ha majd mi is itt tartunk!:)

Eriberi 2008.01.29. 12:56:20

Eszméletlen a stílusod! IMÁDOM!!
(és, mint leendő anyukát, kicsit meg is ijesztettél... Ó jajj, mi vár még ránk... :D )

lare 2008.01.29. 15:40:23

hihi ,))))

adsz valami teafélét is neki? törpe akkor szokott zöldellni, ha kamillateával bombáztam a szervezetét ,))) meg ha én is túl sok teát ittam... mivel ugyi ami neked bemegy az neki is bemegy ,)) szerintem ,))

és még csak most jön majd a java ,))) amikor majd hozzátáplálsz almával stb-vel ,))) hmm...

és igen az anyatejes babák szinte mindent hasznosítanak és gyűjtögető életmódot élnek végtermék terén ,)) biobaba ,)) irigyellek, sajnos két hetesen már tápot is kellett adnom...

nagyon kis édes a macizásos szöveg ,) tetszik ,)

nuca · http://kansas.freeblog.hu 2008.01.29. 15:54:13

Huh:) Köszi, jó ezeket az infókat tudni! Remélem Babóka is fog így járni, mert akkor minden oké:)

Kryszti 2008.01.29. 16:09:46

Ez a macis poszt nekem is nagyon bejött. Miközben olvastam, jókat kacagtam, hogy nekünk ebből a macis kalandból majd duplán kijut. :)))

cucka 2008.01.29. 22:02:53

Lare, nem teáztatom, mert nem hajlandó teát inni és én is odafigyelek az elfogyasztott teáimra mióta Niki fogadott tesónk lett! ;)
Hú, Ingrid, azt hittem ennél rosszabb már nem lehet! :DDD
PM, sejtettem, hogy Ti is túlesztek! :DDD De most mit csináljak?! Ne adjak neki, ha enni kér?! :DDD
Valóban Kryszti, Nektek mindenből kétszer annyi jár... de a mosolyokból, a huncut pillantásokból az odabújásokból is... :)
süti beállítások módosítása