cucka 2008.04.30. 21:04

Csak egy kis pánik

Azt már meg sem említem, hogy kicsiny országunkban a több napos munkaszünet mekkora dugókat képes okozni. Az emberek ilyenkor talán azt gondolják, vége lesz a világnak, ezért jó alaposan be kell vásárolni és természetesen mindent ma akarnak elintézni, még utoljára... Legyen annyi elég, hogy kora reggel másfél óra alatt sikerült kijutnunk a városból, mert hogy szokásunkhoz híven Huncorgó szemét nem vizsgálhatták meg akárhol, mint a Hűség Városában. Autópályán hamar lezizzentünk, Álmos Manci végig aludt, én pedig próbáltam elhesegetni a vad gondolataimat, amikre fiam békés álmáról asszociáltam.

Sajnos, a diagnózis helytálló volt. Minket kitessékeltek a helyiségből, elbúcsúzva Mancitól még odasúgtunk mindketten neki valami személyreszólót... Szerencsére nem hallatszott ki a tiltakozása... pár perc alatt valóban kész lettek... Kismanóm természetesen sírdogált, de valóban nem lehetett túl fájdalmas a beavatkozás, mert mihelyst ölbe vettem, inkább már csak panaszkodósra vette a figurát... drágakiscsillagom...

Nagyon csúnyán el volt záródva a könnycsatornája és egyúttal erősen gyulladt is volt, nem részletezném a beavatkozás menetét, a lényeg: nem biztos, hogy egyszeri átmosással megúsztuk, ha hétfőig napi 5-szörös antibiotikumos szemcsepp mellett marad a váladékozás, újabb átmosás következik... Egyelőre tart a savós váladékozás, de ez jelen pillanatban természetes. És a kismacsónk (merhogy az egyik asszisztensnénire még könnyein át is fogatlan babamosolyokat szórt és hevesen "heö"-zött, ha látótávolságon belülre került!), most úgy néz ki, mint egy boxoló: a "matatástól" bepirosodott a szeme alatt, ami várhatóan naponta változó színekben fog pompázni. (na, ezek után nehéz lesz letagadni, hogy bántalmazzuk a gyereket).
Ha már lúd, legyen kövér alapon, családi szemvizsgáló-napot tartottunk, melynek keretében kiderült, Huncnak van a legjobb szeme mindhármunk közül, azaz neki egyedül nincs baja vele. (leszámítva a mostani harcait könnycsatornájának kapujával...) HuncApu megúszta egy autóvezetéshez használatos szemüveggel, én kicsit bonyolultabb vagyok a sok éve ismert asztigmatizmusommal.

A hazaút még durvább volt, az autópálya bevezető szakaszától lépésben haladtunk (?!), így cirka 8 és fél óra alatt meg is jártuk útunkat. A kocsiban -tőlünk nem szokatlan módon- a lépésbenhaladás idejével egyenes arányban növekedett a már-már tapinthatóvá váló elektromos feszültség.

Még egyszer kihangsúlyoznám Hunor hősies és türelmes viselkedését, aki jövet és menet is békésen szundizott, az ébrenléti idejében pedig kiváncsian szemlélte az út menti suhanó fákat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr35449168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pocakos Macska 2008.04.30. 21:36:53

Te atyaúristen... Sajnálom nagyon az utatokat, én ilyenkor már előre le szoktam szervezni, hogy sehová ne menjünk :(
Hunc (és Ti is) hősök vagytok, egyem a pici szivét, nagyon örülök, hogy túl vagytok rajta! Sok-sok gyógypuszit küldünk Nórival, aki üzeni Neki, hogy mi is megküzdöttünk ma szurival és ultrahanggal, úgyhogy átérzi Hunc tortúráját!

eriberi 2008.05.01. 00:22:41

Jajj, de jó, hogy ilyen jól viselte! Lehet tényleg Titeket viselt meg jobban a dolog. Remélem, elég lesz az aantibiotikum, és nem kell ismételni!

Bea 2008.05.01. 07:32:37

Hunor egy igazi hős. Puszi Nektek!

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.05.01. 07:56:06

Remélem Hunc megússza az egyszeri átmosással, szegénykém!
Lili küld neki egy cuppanos gyógypuszit!

Ingrid 2008.05.01. 09:08:30

Drága Hunci! Jobbulást, nagyon drukkoltunk és remélem nem lesz további komplikáció....
Előttem van a kis ártatlan csöppség, ahogy tűri a megpróbáltatásokat és szerintem még így is bájos, boxoló kinézettel :)

Dugó: megértelek! mi is eltöltöttünk röpke 5 (azaz ÖT!) órát az autóban a barátnőmtől a fogorvosig, majd anyósoz.... nem nagy táv, egyébként az egész alig másfél órát szokott igénybe venni, de most....
nem csak az utolsó munkanap volt a ludas, hanem a sok ballagás is! És ezt nem tudhattuk előre....

nani 2008.05.01. 17:02:21

Szegény Hunc! Remélem nem okoz több gondot az a fránya elzáródás.
Dugó: tegnap Kecskeméten is órási dugó volt, szintén ballagások meg hosszúhétvége. Nekünk is sikerült belefutni:(

Bingi 2008.05.01. 20:46:22

Hunc egy igazi hős és nagyon drukkolok, hogy ne kelljen többet átmosatni!
Szemüveg: hát van nekem is,mert szemtengelyferdülésem van és attól olykor fáj a fejem, de nem bírom hordani...:(

Csillus · http://dilidomino.freeblog.h 2008.05.01. 21:03:45

Örülök hogy túl vagytok rajta, reméljük, Huncnak nem lesz szüksége több átmosásra!

Sok puszi a kis Hősnek!

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.05.02. 07:15:22

mit látok odafent? Istenke éltessen ezen a szép napsütése napon! továbbra is szorítunk Lucalánnyal a kis lovagunknak!

Ingrid 2008.05.02. 07:40:43

Isten éltessen Hunciiii!!!! Nagyon boldog ötödik hófordulót Neked!

cucka 2008.05.02. 17:06:58

Az összes gyógypuszit átadtam Huncomnak... szemmel látható a javulás tőlük! :)

Leonine · http://leonine.freeblog.hu/ 2008.05.03. 00:40:59

Ügyes voltál, Hunc, igazán büszke lehetsz magadra! Kis hős vagy! :)

Mazsola01 2008.05.04. 17:02:42

Hunc igazi nagyfiúként viselkedett! :)
Remélem nem kell elvinni megint, de ha mégis, akkor legalább már látható, hogy nem viseli meg nagyon. Én is egy hatalmas puszit küdök neki!
Mi nagybevásárlás alatt rohantunk bele hatalmas tömegbe, így az egy órás bevásárlás kész is lett 3 óra alatt (2 óra sorban állás), pedig nem is hittem volna, hogy este ennyien lesznek...
süti beállítások módosítása