cucka 2008.05.08. 09:43

Mindennapok

Éljük a mindennapjainkat. Ma oltás(ok), csöppet elmaradtunk, mert hétfőn és csütörtökön szokott lenni tanácsadás és mostanság a hétfők szabadnapok, mert egymás után sok hosszúhétvégécske volt (ami persze egyáltalán nem baj, bár ha az ember lánya egy olyan embörrel köti össze az életét, akinek a munkája kötetlen, akkor ez éppenséggel teljesen mindegy). A csütörtöki tanácsadások meg teltházasak voltak, ezért valahogy mindig csúsztunk. Najó, nem magyarázkodom tovább, kicsifiam most fogja megkapni a régóta esedékes négy hónaposoknak való oltását (igen, és most lehet szemrehányóan nézni a vonalzót, idestova 5 és fél hónapos...). Persze nem mi lettünk volna, ha kora reggel nem döbbenek rá, kávékavargatás közben, hogy HuncApu elfelejtette kiváltani a bónusz oltást és persze, mikor, ha nem ma, kétségbeesett sírórívó elütött cicájú gazdi citálta be hajnalhasadásra édes férjecskémet. Öröm az ürömben: amerresétálok patikában van raktáron ilyen oltás, úgyhogy nemsokára (ha kicsi zsarnokom felébred délelőttii szunyájából), útnak indulunk.

Hogy mért Kicsi Zsarnok? mert mióta köztünk van, kemény szabályokat állított fel, persze szigorúan jóidösanyja karbantartásának érdekében. Étkezések: rövidek és hatékonyak. Séták: hosszúak és megállásnélküliek. Délutánok: alvásmentesek, ölbentöltendőek, olyan fokú szórakoztatási igénnyel, aminek -néha azt gondolom-, nem is lehet megfelelni.

Tegnap überbrutált  (na, csak, hogy egy kis városi szlenget is csempésszek irományomba)   sétáltunk, olyan 4 órácskát, megállás nélkül, Huncmorgót kicsit megkapta a nap, de hálisten nem az a leégős fajtájú, mint az anyja, az esti fürdetésnél vettük észre, hogy barna az arca és a két kézfeje. Úgy döntöttem nem kenegetem egyelőre semmiféle kemikáliával nap ellen, (úgysem teszem ki a napra és igyekszem úgy is sétáltatni, hogy ne érje csak szórt fény), majdcsak ha nyaralunk vagy napozunk.

A rettegett rém (könnycsatorna) ismét játszadozik velünk. Ugye kaptunk egy hét haladékot, szigorú törölgetés, masszírozás, csöpögtetés feltétele mellett. Természetesen a mi tünetcsoportunk még véletlenül sem egyértelmű: hol váladékozik egész nap, kétségbeejtően erősen (pl.tegnap), hol kristálytiszta szemekkel ébred (pl.ma). Bekavaró tényező: tegnap telefonált Szemészbácsi, ha mégis váladékozik, ne várjuk ki az egy hetet, essünk túl rajta mihamarabb... ööööm, könnyű a döntés! :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr71459544

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Navegar por este sitio web 2017.12.17. 13:42:06

Göngyölt pulykamell - Sütés, Főzés, Konyhai Kísérletezések

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.05.08. 11:28:42

Húúú... nem irigyellek a könnycsatorna miatt... most mi lesz??? valóban nehéz eldönteni :s
A sétát irigylem, bár mi sem panaszkodhatunk, a doktornő meg is jegyezte a barna kézfejre, hogy látszik, hogy levegőzik a gyerek, úgyhogy ez csak pozitív!
Hunci igazi kis kreol macsó lesz nyár végére ;)

Bea 2008.05.08. 12:11:59

mátéra is mindig megjegyzik milyen barna, pedig vele nem lehet 4 órás sétákat tenni. Rem. sikerül jól dönteni.

Lyndy 2008.05.08. 13:46:45

Jajj szegény kis Hunc.. sajnálom.
Nálam Botit nem is kell napoztatni, mert olyan kreol bőre van alapból, talán apa rokonai között volt színesbőrű, mert apa, anyai ágon ízig-vérig búr.

LiliBogár 2008.05.08. 21:38:59

Hát ez egyre inkább így lesz. :) Egyre zsarnokabbak lesznek, egyre többet ébren és jobbhíján, a magunk idejéből faragunk le ;) jócskán :) Csodálatos nem, micsoda önzetlenségre vagyunk képesek :) Sosem gondoltam volna magamról ;) (még tán most sem :-P )
A szemecske remélem hamar eldönti mit is szeretne és orvosolható lenne :)
Puszi

Pocakos Macska 2008.05.08. 23:29:15

Én kivárnám az egy hetet :S Vagy nem tudom :S Ha nem javult meg persze minél hamarabb essen túl rajta, de az ember olyan nehezen hozza meg ezt a döntést. Nóri olyan hófehérke mint az anyja, úgyhogy mivel sétánál a kezét nem tudom árnyékolni én vettem babé naptejet és szorgosan kenegetem. :)
Szuri(k)hoz drukk :)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.05.09. 07:10:25

Luc nagyon szereti a barnabőrű donhuánokat ;)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.05.09. 07:10:58

a lényeg! én is kivárnám az egy hetet...

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.05.09. 08:10:33

Sajnálom, hogy nem javul ez a könnycsatorna elzáródás!
Nap ellen amit ajánlani tudok (bár ez nem a reklám helye, de tényleg jó) Forever Livingnek van egy kifejezetten babáknak készült 30 faktoros krémje, nincs benne kemikália! Én most vettem Lilinek, bár Ő sem az a leégős fajta, már most látszik. kb 4000Ft de ilyen piciknek sokáig elég. Én is nyárra vettem.
süti beállítások módosítása