cucka 2008.08.07. 12:33

Közlekedj okosan!

Romboló Ödön (vagy hétköznapibb nevén Dzsonkó Gizella, alias Manci, Huncorgó Mici, Mandragóré, Hunita ésatöbbi ésatöbbi) tegnap este szép szabályos tenyércsattogásokkal bevonult HuncApu után a fürdőszobába, azaz mászik! Hol van már a sok heroikus kísérletéből fakadó pofáraesése, kiterülő békamódon rúgkapálózása?! Én naiva, úgy gondoltam, innentől már nem kell kilövésre készen figyelnem, mikor mibe üti a fejét, minek megy neki, hiszen már mászik! és ami a legkényelmesebb: már nem sír, ha magára hagyom őt bármelyik szobában, hiszen képes utánam jönni, követ! ...ááá, mostantól a saját érdekemben célszerű figyelnem, mit csinál vagy éppen mit forgat abban az okos kis fejecskéjében. Be kell látnom, a járóka sziporkázó tündöklése éppen most kezd igazodni egy hullócsillag röppályájához... persze, nem arról van szó, hogy immáron vége, nem lehet pár percre sem belehelyezni a dedet, de azért lássuk be, 1x1 méteren, játékokkal körbevéve, már nem olyan könnyű a mászásos talajgyakorlatot tökéletesíteni.

Az este tanult elemet ma korán elkezdte gyakorolni a nagyágyban. A hajnali ébredése után, összebújva aludtunk, amikor is valamely macska sikkantására és Hunc szöszmögésére ébredtem: olyan furcsán, sírás előtti módon vette a levegőt (hősiesen mégsem sírta el magát!). A homlokán egy apró foltocska árulta csak el, hogy végre megkapta az első cicapusziját. Napok óta hajkurássza büntetlenül a macskákat, az utolsó pillanatban mindig megmentettük a macsekokat a kezei közül, most úgy tűnik, nem sikerült. Azóta legalább, már nem igyekszik minden áron a farkukat satuba zárni! (satu jelen esetben = miniatűr kis örökrebezáródó kezecskéje). És valljuk be őszintén, macskáink ezidáig roppant toleranciáról tettek tanúbizonyságot.

A reggeli társas mosdómenet közben azon gondolkodtam, vajh anyáink/nagyanyáink miképpen tették lakásukat gyermekbiztossá, hiszen cipősszekrényből most már alsó két polc naponta többször kipakolva, bármely szekrényajtó csilingelő nevetéssel párosuló nyitogatása, immáron rendszeres. Pilinszka ujjacskái mára megtalálták a földtől 5 centire elhelyezkedő konnektorokat (na, ezek már nem érintenek, mindet bedugdostam konnektorvédőkkel). Aztán arra jutottam, nem vagyok hajlandó ennél több biztonsági ketyerét beszerezni, egyrészt itt vagyok mellette minden percben (jó, tudom, úgy is történhetnek balesetek), másrészt mi is felnőttünk kutacsvédő, sarokvédő, vagy éppen fogvédő nélkül például. Ez is, mint annyi sok más termék ebben a fogyasztói társadalomban azt igyekszik belédsúlykolni, hogy attól mert nem veszel havonta kemény pénzekért aktualizált játékokat, vagy éppen nem teszel meg mindent azért, hogy gyermekbiztossá tedd otthonodat, már nem is vagy jó szülő... Hunoron látom, a legtutibb játék az ásványvízes flakon alján maradt víz, hosszú percekre lefoglalja a mozgó üvegcsében úszkáló víz látványa. Babák ők, akik számára még minden számunkra oly megszokott dolog, egy-egy új felfedeznivaló, egy-egy apró csoda!

(persze, azért az elmaradhatatlan klasszikus, a sütifaló bödönünk nekünk is megvan, bár Huncorgó még csak most fedezgeti fel a lehetőségeit ;) )

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr21605015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pocakos Macska 2008.08.07. 13:32:54

:DDD Érdekes, Norka is a macska farkát részesíti előnyben :D Jázmin meg egyre közelebb merészkedik hozzá :))) Gratulálok a mászáshoz, innentől Hunc igazi trénered lesz, meglátod :D A kutacsvédőt túlzásnak tartom, de a konnektorvédő és a sarokvédő ( sarokvédő nekünk nincs) jó találmányok :) Norka jól elvan az üres műanyag flakonokkal, de az igazi sztár a tanulókutya és a kincsesbödön :D Állandóan le akarja harapni a villogó orrát :D Édes ez a kép (is) :)

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.08.07. 14:20:16

Egyetértek veled, nekünk is csak kontektor tapaszunk van (ez új találmány), a többi felesleges. Én még fiók zárat akartam venni, de mindenhol csak olyat láttam amiért ki kellene fúrni a fiókot (pedig biztos van másmilyen is), na azt pedig nem!
Egyébként nyugodt lehetsz, innenetől kezdve aztán igazán nem fogsz unatkozni, és lesz olyan is mikor nem érsz oda időben! De ebből csak tanulnak.
Nagyon ügyes Hunc, hogy már ilyen szépen mászik!

nani · http://nanye.blog.hu 2008.08.07. 15:03:12

Nem is merem elhinni, hogy már mászik! Olyan kis ügyes!

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.08.07. 16:08:58

Elmondom, egyrészt hogy: kicsit lemaradottnak érzem magam, mert nálam még konektorvédő sincs! Nem gondoltam, hogy szükségünk lenne rá, hiszen Heléna nagyon szépen mgérti már a nemszabad! felszólítást, de ha az nem válik be, akkor jön a kézrecsapás (gonoszanya, tudom...)
FP-cuccok vannak (ajándék a nayg részük), és ezekre azt kell mondanom, hogy sajnos, mert csak helyet foglalnak. Nem sok ügyet vet rájuk, sokkal kreatívabb a gyerek, minden másban lát fantáziát, ezekben nem :))))
Ilyen bödönkénk pont nincs, helyette egy kis vödrbe kell pakolgatni a különböző formákat. Izgalmas :)
Végül pedig: Hunor fotója a bizonyíték, hogy létezik boldog baba drága játékok nélkül is :)
Legfontosabb a szeretet és az, hogy együtt legyen a család :)
Puszilunk Benneteket!

Lyndy 2008.08.07. 20:40:24

Nagyon ügyes, ugyanakkor mostmár tényleg figyelni kell minden egyes kis mozdulatukat. Baleset a legjobb családban is előfordul. Ésa mikor csendben vannak, na az a gyanús. :-))

Bea · http://pappb12.freeblog.hu 2008.08.08. 10:05:28

Nekünk is csak konetktordugaszunk van, a többi szerintem is felesleges, a szekrény, fiók stb. zár, csak az én életemet nehezítené meg, de egy gyerek találékonyságán szerintem nem tudna kifogni. A vizes palack nálunk is favorit. Ingridnek nagyon igaza van, legfontosabb az együttlét, Máté mióta mászik, ügyet sem vet a játékaira, de minidg vevő egy kis közös hancúrozásra.

Mazsola01 · http://www.mazsola01.freeblog.hu 2008.08.08. 11:22:21

A hős Hunc Drágám, bár így végre csak megérti, hogy bizony a macsek nem játék... viszont a bödön annál inkább ;) Cucka: tessék megint eltelt egy hét és semmi, pedig igényt tartanék kicsit Huncosra, meg akarom nézni az új ügyes "mutatványát" (illetve érdekelne Müzlinek mennyire jön be egy mászó ded) :D

Bingi 2008.08.08. 11:23:02

Na ugye, mondtam én, hogy pár nap és Huncos is mászni fog mint a gép:) Most aztán jajj Nektek:D

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.08.08. 12:18:10

:)) eheheheheh :D

Lucát is a fekete távirányító izgatja, neszeneked szépszínes játékok ;)

Szösszenet · http://www.haromszosszenet.blogspot.com 2008.08.08. 19:42:12

Jajj, nagyon ügyes :)
A macska-storyn is jót mosolyogtam ám :D

És egyre pasisabb :) Őrület :D

Andy 2008.08.10. 16:24:20

Nekunk sem volt semmifele orzo-vedo felszereles.....es nagyon ugyesen toleralta a "nemszabadokat".De a vizes palack az nalunk is favorit,csak most mar maskepp hasznalja, DOBOL veluk!Jatekokat tobbnyire mi is csak ajandekba kaptunk,mert egyszeruen nem volt kivancsi rajuk,es akkor nem eroltettem.
süti beállítások módosítása