cucka 2008.08.13. 18:04

A próba-éjszaka

Huncos este ismét a nemalvós kisgyerek szerepkört gyakorolta, bár napközben mindösszesen 1 órácskányit aludt, még a délutáni séta alkalmával sem pihent egy szemhunyásnyit sem. (oda a parkban kényelmesen olvasgatásos időknek!) Ennek ellenére, fél 11-ig éberen bohóckodott a kiságyában, többször megpróbált felállni, fáradtságtól elgyöngült izmai időről időre felmondták a szolgálatot, nyeklett-nyaklott. Ilyenkor persze hatalmasakat kell vele nevetni, bármekkora puffanással is omlik össze, mert ha a kétségbeesés legapróbb jelét is fölfedezi arcunkon, vígasztalhatatlan zokogásban tör ki.

Este közösen eldöntöttük, most érett meg a pillanat, bevackolom magam a majdani gyerekszobába és ez az éjszaka csak az enyém lesz, HuncApu fiával kettecskén marad a hálószobában. Az altatásnál éreztem, hogy valahogy nem lesz az igazi, ugyanis Hunor olyat tett, amit még sosem: nem akart szopizni. Csalódottsággal vegyes érzések motoszkáltak bennem, ugyan tudom, lassan eljön majd a végleges elválasztódás ideje, mégsem így képzeltem el, egyik percről a másikra. (arról nem beszélve, hogy Pamela Anderson elbújhatott volna lazán a mellszéllességem mögött, de én még egyzser elő nem veszem a mellszívót, az tuti!). A tejci helyett viszont benyomott 150 milli sima babavizet. (és pont vízre cserél le és pont engem??)

Fél 11-kor átköltöztem egy jó könyv társaságában, (gondosan becsukva magam mögött mindkét ajtót, hogy még véletlenül se halljam meg...), pár oldal után azonban elnyomott a buzgóság, talán még álmodtam is, egyedül, kényelmesen elterülve a kétszemélyes kanapén... egészen addig az éles és türelmetlen HuncApuhangig (jössz már?), amiről hirtelen azt sem tudtam, honnan származik, mit is akar meg: egyáltalán hol is vagyok én most? Aztán a gyermek zokogására összeállt már a kép, óvatosan megközelítettem az objektumot, aki hálás szemekkel pillogott rám, majd két markával jó erősen rögzített magához és hevesen szopizni kezdett hosszú-hosszú percekig... ekkor éjjel 2 óra volt... majd elszundított és reggel fél 7-ig így is maradt... (merthát persze, hogy visszaköltöztem ezek után a közös hálószobánkba!)

Reggel aztán már számomra is kiderült, hogy miért volt este oly ellenséges Huncos a felkínált vacsorával: bevonultak az eddig távollevő Mikulás-csapatok (utánaszámoltam: 18 hónapig, azaz másfél évig nem állomásoztak nálam!!!), az én teljes leamortizálásommal... itt fájok,  ott görcsölök, itt öklendezek és ott szédelgek (pedig az okosok aszonták, szülés után már nem lesz ilyen...)... szerencsére Hunc roppantmód simulékony gyermek: megérezte, ma Szent Heverde napot tartunk, alig-alig nyúzott és nagyon szépen eljátszadozott a túlnyomórészt elfekvő anyja mellett...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr12614561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lyndy 2008.08.13. 19:02:12

Na majdcsak beáll itt a rend. :-)))) Alakulgat.
Na ezen én is kivagyok, hogy mindig azt mondták szülés után a mikuval nem lesz gond. Hát pont olyan rossz maradt mint volt. Sőt még 1 fokkal rosszabb. :-((((

Andy 2008.08.13. 22:31:40

Szerencses vagy h eddig,nem voltal stoppon,nekem rogton szules utan 1 honappal,es pont azon a datumon amikor abbamaradt megjott,es nem tudom ha emkekszel de en is nagyon rosszul voltam "leanykoromban",de most tenyleg semmi gond sem elotte, sem utana ,sem kozben,es "csak 3 napig tart.
Ami pegig a "cicizest" illeti,az en fiam pont ugy hagyta abba h reggel elfogadta es este mar nem,masnap meg plane nem,es nagyon rosszul esett,meg sirtam is,pedig elozoleg mar funek -fanak panaszkodtam ,h az en kisfiam biztos addig fog szopni amig leerettsegizik,mar egy nyug volt rajtam,mar nem birtam cipelni,1 eves volt es 5hetes,mar jart,es szinte mar szegyeltem h meg cicizik......es utana meg eleg sokaig volt tejem,de aztan fokozatosan elmaradt.

Bea · http://www.pappb12.freeblog.hu 2008.08.13. 22:37:07

szerencsésnek mondhatod magad a 18 hónappal, nekem csak 12 jutott, sajnos. Én is nagyon megszenvedtem anno minden hónapot, talán egy picit most már jobb, de a szülés utáni első az nekem is nagyon gáz volt. Lehet, hogy ezt érezte meg Hunc, de az is lehet, hogy kezd most már magától leszokni. Máté most már elég sűrűn nem kér tejet, főleg ebéd és uzsonna után, pedig ő is nagy cicifüggő volt. Be fog ez szépen állni, ne aggódj!

Eriberi 2008.08.13. 22:59:22

irigykedek a 18 hónap miatt... nekem csak a pocakos 9 maradt ki... :( Lillus is nyűgös volt most, mikor megjött. szegények mit élnek át miattunk...?

jól értem, hogy reggel fél 7-ig egyfolytában aludt KicsiMacsó? azért ez jó, nem?

bingii 2008.08.14. 08:20:02

Azta, de mázlista vagy! Januári szülés után május 1-én jött hozzám a Miku. Hát nem örültem, és Maja sem, de aztán szerencsére csak-csak elfogadta a cicit, tejet és hát ugye azóta is...:) Úgyhogy nem lesz gond szerintem nálatok sem.
Puszi

Pocakos Macska 2008.08.14. 09:12:41

Nekem szülés után 5 hónap jutott, pedig azt hittem a sok tej tovább "megvéd" :) Viszont Nóri nem foglalkozik vele van-e, csak akkor éppen kicsit kevesebb a tejem. Jobbulást!

micka 2008.08.14. 10:47:53

dejó:-) mmint nem az, hogy fáj és nyűg, hanem hogy egyedül indultál neki az éjszakának (Hunc-apunak üzenem, hogy továbbrais mélységesen tisztelem), és hát nem beszélve arról hogy jöhet Hunc2:-D
szeretlek.

Mazsola01 2008.08.14. 12:12:36

Átérzem, miről írsz, nekem Marci pocakba költözése előtt, bármikor volt meg szenvedtem, sőőőt... most imádom, hogy ezzel nem kell foglalkozni, de tudom előbb-utóbb eljön megint a napja (remélem utóbb). Kitartás, szerencsére elmúlik...

A hímzésért cserébe meg majd kérek kötés oktatást! :)

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.08.14. 12:56:04

Ez tök jó éjjeli alvás volt!!! Nekem mindösszesen két hónap miki-mentes időszakom volt, és bár én mindig szenvedtem a tejcsivel épp amikor megvolt, akkor volt bőségesen sok tejem....ki érti ezt???

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.08.14. 13:56:58

Szia!
Hogy csatlakozzak a témához, nekem szülés után 4 hónapom volt csak... :)
Egyébként utólagos engedelmeddel kilinkeltelek a blogomra, ami eddig zárt volt, de most megnyitottam :)
Már régóta (zug)olvaslak és nagyon tetszik a stílusod, ahogy írsz, a hozzáállásod, meg minden! :D
Bogi

cucka 2008.08.14. 17:09:40

Ezek után, tényleg mázlistának érzem magam... volt ásfél évnyi mentességem! :)))
Hunort mára már egyáltalán nem zavarta sem az íze, sem a mennyisége, sőt! ;) merthogy megnövekedett hozammal járulok hozzá huncos napi szükségleteihez, akárcsak te, Cuki! :)
Boglárka: köszönöm a szavaidat, bepillantok én is Hozzátok! :)

kata 2008.08.15. 00:19:25

Február 11-én szültem, azóta még nem volt mensesem. De május óta minden hónapban veszek terhességi tesztet, hogy ugye biztos nem azért nem jött meg.
süti beállítások módosítása