Bevallom hősiesen, csak mostanában kezdtem el Huncosnak sk főzni, annak ellenére, hogy széles mellszélességgel hírdettem, hogy namajdén! Volt rá okom is, hiszen Hunor nem szívesen fogadta el sem a gyümölcsöket, sem a szilárd ételeket, voltak napok, amikor alig tudtam beletuszkolni pár kanál gyümölcsöt vagy főzeléket, hiába vettük a nagyon finom és egészséges bio termékeket. Így áttértünk a kész babakonzervekre, általánosságban egy konzerv 2 és fél étkezésre volt elég, a hiányzó ételmennyiségét, fiam még mindig tejcivel pótolta ki. Aki valaha is a kezébe vett akár egy fakanalat is, tudja, ahhoz, hogy egy ilyen mennyiséget előállítson, szüksége van sok lábasra, tálkákra, turmixra, tároló edénykékre... és türelemre és ekkor a mosatlan edény-mennyiségről még nem is tettem említést, szóval, pepecselés felsőfokon, főként úgy, hogy elsőszülöttem, orrhuzogatással és ajakbiggyesztéssel fogadta a mama főztjét. Az elején még lelkes voltam (mi sem bizonyítja jobban, mint a fagyasztóban leledző különböző alakú jégkockatartókban lefagyasztott összeturmixolt zöldségfalatkák tömkelege), majd csappant a lelkesedésem és már csak hetente kóstoltattam vissza Huncost az általam készített főzelékekre, reménytelenül...  (csak halkan: a macskáinknak mindig bejött...) Tehát maradtak a boltban kapható, kész bio-babaételek.

A múlt héten állt be a forradalmi változás, amikor is egy teljes lefagyasztott adagnyi (100 gramm körüli) karfiol főzeléket hajlandó volt csöppfiam egy kis oliván megfuttatott és hozzáturmixolt csirkemellfilével egy ültő helyében bekebeleznie, mintha mindig is ezt fogyasztotta volna! Valódi gourmand módjára homlokösszeráncolva cuppogtatta a szájába kanalazott ételt, hozzá nagyokat kortyolt a csőrös poharából.

És azóta nincs megállás: párolok és villával összetörök, halat és szárnyasokat, gyümölcsöt és főzelékeket, és a gyakorlottságomnak köszönhetően, fél óra alatt képes vagyok párhuzamosan több heti Hunc kaját készíteni, szétosztani és a fagyasztóba helyezni.

Felállásban verhetetlen, mindenhol mindig fel akar állni (konyhában a szék mellett/alatt, a számítógép asztal alatt, ágyunkban, ágyában... mindenki képzeletére bízom, de még a leglehetetlenebb helyeken is megejt egy próbát), ébredés után pedig már így vár:

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr24651055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andy 2008.09.06. 14:59:37

En mar "ilyenkor" a mi kajankkal ettem Botikat,igaz kivettem az o reszet az ennivalobol es csak utana fuszereztem a mienket.En nem fagysztottam semmit,mert mindig beiktattam olyasmit a menube amit o is ehetett....probalkozz tovabb...latod milyen finom karfiolt csinalsz?(pedig azt nem minden gyerek eszi meg,de nem am!!!)Hunornak mas a szajaize,nem mint az atlagos gyerekeknek,de hiszen nem is atlagos!!!!Viszont vigyazz a mixelessel,eleg ha villaval torsz,ugyis minden puha,es kulonben is van foga,tanulja meg hasznalni.Na puszi

rkriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.09.06. 17:03:48

Na, tessék velünk megosztani a pontos elkészitéseket.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.06. 21:24:02

Ennyi idő távlatából én is el kell hogy ismerjem, egyszercsak beindul a dolog...
Én is várom a recepteket :)

Pocakos Macska 2008.09.06. 23:51:14

Szuper! Olyan jó érzés, mikor a mi főztünket eszik. Bár lesznek nemszeretem ételek tuti továbbra is, de ez már haladás :) Nagyon cuki ez a kép :)

Lyndy 2008.09.07. 20:19:42

Én is főzök Botinak minden nap. Csak nagyobb tétel esetén mint fél sütőtök egyszerre azt fagyasztom le, a többit naponta főzöm neki. Tudom milyen pepecselős, de megéri. Boti tízóraira is 190 gramm gyümipépet eszik , ebédre is 190 gramm főzeléket. :-))

Szösszenet · http://www.haromszosszenet.blogspot.com 2008.09.07. 21:36:34

Cucka Drága, engem érdekelnének a részletek.
Mit főzöl? Hogy csinálod? Stb ..
Tudod .. olvasnak pár hónappal mögötted járó Anyukák is.
Alíz egyelőre a gyümölcsnél tart (tízórai), ahhoz meg nem kell nagy tudomány :D
De lassan szeretném a zöldségeket bevezetni ..

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.09.07. 21:40:53

Még én is élénken emlékszem ezekre az első mamafőztje pillanatokra, a küzdelemre és az első elfogyasztott ebédre! Onnantól, hogy hús is került az ételbe, nem volt megállás! Látom Huncnál is ez volt a kulcs!

Eriberi 2008.09.07. 22:32:58

Csatlakozom a recept kérőkhöz! :) Lassan nálunk is aktuálissá válik a dolog... Hogyan? Mennyit? Mivel? Miben? Meddig? MINDEN érdekel! A legapróbb részlet is! ;)
Ilyen vidáman vár Rád reggelente? De éééédes! :)

cucka 2008.09.07. 22:51:30

Hű, nem gondoltam volna, hogy ennyire sokatokat érdekel, ezért nem tértem ki külön a receptekre, de igazából, nem igényel túl nagy konyhai szaktudást az elkészítésük! :) Az érdeklődésre való tekintettel, megígérem, írni fogok a "mama főztjéről", ála Huncos szájíze. :)
Lyndy, hatalmas mennyiségeket fogyaszt a fiad, nálunk talán azért kevesebb, mert ő még étkezések után hozzácsap egy-egy cicinyi tejci-mennyiséget is. ;)
Eriberi, általában ilyen vidám reggelente, meg úgy általában alvások után. (kivéve az éjszakai felsírásos ébredéseit, most már olyankor is feláll és szemrehányóan figyeli, hogy milyen lassan kászálódom ki az ágyból.). Ezt már csak azzal fogja tudni tetézni, szerintem, ha majd elkezd "anya"ként az ágyhoz hívni... már előre gombóc van a torkomban a gondolattól is...

Bea · http://www.pappb12.freeblog.hu 2008.09.08. 10:26:57

Hunc most is huncut, édes pofa:) Grat a főzőcskéhez. Mátéval szerencsére nem volt ilyen gond, kezdetektől eszi, amit adok neki. ÉN több adagot szoktam egyszerre csinálni és fagyasztok, amíg a hűtőkapacitás engedi.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.09.08. 12:53:48

jó főzőcskézést továbbra is!
micsoda vigyor, micsoda reggelek :)))
amúgy virtuális szolidaritási kézfogás :)))
öltöztetésesmumus
alvásosmumus
mindenholfelállómumus
fejrőlmindentlevevőmumus

snow · http://snowflake.freeblog.hu 2008.09.08. 15:07:50

mennnyirehuncut, ezkéssz. :D

főzésről és mennyiségekről én is szívesen olvasnék ám. szóval várjuk az erről szóló hosszadalmas, mindenre kiterjedő posztot. :)

Bingi 2008.09.08. 15:52:48

Hát igen...pepecselés az nálunk is van. Maja adagja mondjuk 200gramm/étkezés és túl sokat nem bír a fagyasztóm, így van mikor konzervet kap és van, hogy főzicskézek...éppen mikor milyen kedvem, időm és hozzávalóm van:) A karfiolt amúgy mi is szeretjük:)
Mondtam már, hogy micsudi jóképű kiskrapekod van?:)
süti beállítások módosítása