Menthetetlenül megindult a visszaszámlálás az első szülinapig, Hunc nyakig merülve egy fejlődési ugrásban lubickol éppen. Mostanában szinte napról-napra megörvendeztet minket valami új dologgal.

Legelső értelmes szava tegnap (Istenem, mi más is lehetett volna?!), mint a "nem" tiltószócska, melyet cincogó, vékonyka hangján naponta többször is elismételget, általában olyankor, amikor éppen a legnagyobb csínytevése valamelyikét készül elkövetni vagy már éppen csinálja is. Előfordul, hogy önmagát mantrázgatva, amint megközelíti a tiltott objektumot, az orra alatt motyogja, hogy "nem-nem".

Hozzátáplálásban is változások álltak be, egyre határozottabban utasítja el az általam kotyvasztott vagy a kész bébiételeket, és az én kezem által történő etetését is, ezzel párhuzamosan egyre nagyobb érdeklődést mutat az asztalon elhelyezett felnőtt étkeink után, melyeket saját kezüleg mancsikál a szájába, arcába, hajába, fáradtságtól, éhségtől és türelmetlenségtől függően. Így történhetett, hogy tegnap este már csak akkor kaptunk észbe, mikor összegezve a vacsoráját, arra jutottunk, hogy Hunc kb. 3 szelet párizsi, ugyanennyi trappista sajt és egy félszelet kenyér elfogyasztásáért felelős. Ma reggel francia reggelire vágyott: trappista sajt, szőlő és kenyér volt a reggelije, megspékelve egy kis sárgabarack krémmel. A szőlőt speciel valódi ínyencként fogyasztja: a szőlőszemet az egyik kezébe veszi, szemöldökét rózsasándorosan összevonja, másik ujjacskájával föltárja és kikapirgálja a magot, melyet hanyag eleganciával félredob, szőlőszem ekkor szájba kerül, csücsörítve ízlelget, majd átlag fél perc után, szőlőhéj előbukkan és ugyanettől a hanyag eleganciás kézmozdulattól kísérve landol a földön.

Alvási ciklusai is átalakulóban vannak, napközben már csak egy hosszabbacskát hajlandó hunyni, közvetlenül ebéd után. Ez a koradélutáni szieszta, időtartamát tekintve is igencsak változó, a laza 25 percestől a 3 és fél órásig bárhogy alakulhat. Este egyre későbbig tolja a lefektetés idejét, átlagosan 10-11 óra között méltóztatik elaludni, de ilyenkor jobb esetben, ha éppen nem fogcsíkokat növesztget, hajnalhasadásig is képes aludni (fél 6-6). (ez már átaludt éjszakának minősül, ugye???!)

Pénteken, pár órácskára kiszabadultunk Hunor fennhatósága alól, részt vettünk Szőkeciklon Barátosnőm szülinapi meglepetés partiján. Ismét meg kellett állapítanom, úgyis állatorvosok és eme szépreményű szakma hallgatói közt folyt a mulatság, hogy nem csak a tehenek hozamtermelésének tesz jót a zene és a nyugodt környezet...
Szombaton kilátogattunk a Visegrádi várba, Huncnak szavát sem lehetett hallani, míg kellő pogácsával motiváltuk érdeklődését a természet szépségei iránt. (jé, itt is van kaja!)

Vannak számadataim is, az utóbbi napok mértéktelen zabálásai után: 9100 grammra mérlegeltem este, hossza pedig éppen a konyhaasztalunk magasságával megegyező, azaz 74 cm.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr73746596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anita · http://kende.freeblog.hu 2008.11.03. 08:49:00

Hogy megnőttél már Hunor! És tényleg, lassan szülinap. Én is emlékszem az első képekre,és hogy előtte naponta 4000-szer frissítettem, hátha írtál valami újat Cucka! Egyébként Kende is mondja, hogy "mem", és rázza a fejét is, ha valami csínytevésre készül! :)

masika 2008.11.03. 09:23:28

Nagyon Boldog hófordulót kicsi Hunc! Képzeld, mi is morfondíroztunk itthon tegnap, hogy Visegrád vagy Veresegyház legyen az uticél, de veresre mentünk és most hétvégén készülünk Visegrádra!
Méret:-) Magukért beszélneka számok, a szőlő evés pedig nagyon édes, nekünk ki kell magozni és meg kell hámozni, hogy Lili meg tudja enni, de az élvezet amivel majszolja az hasonló Huncoséhoz!

Bea 2008.11.03. 09:44:58

Édes kis pogácsafaló, nagyon boldog 11-diket :) A képek mint mindig most is nagyon Huncosak, szépek vagtok közösben :) Evés: Régóta tudjuk, hogy Hunc igazi gurmand, ez a francia reggeli, na meg a szőlő, hát le a kalappal! És igen, az én olvasatomban ez már átaludt éjszakának minősül, gratulálok hozzá!!!!!!!

panka 2008.11.03. 09:50:56

Boldog hófordulót kicsi Hunor! Hát hamarosan te is belépsz a nagy egyévesek táborába. :-)
Az étkezési szokásaid igazán kifinomultak, valódi úriemberhez méltóak. :-)

Eriberi 2008.11.03. 10:29:26

Nagyon boldog hófordulót Huncos! :)
Milyen nagy már... úgy értem "öreg" :) Hihetetlen, hogy már majdnem egy év eltetlt... :-O

Szösszenet · http://www.blondliderc.blogspot.com 2008.11.03. 11:05:48

Boldog 11. hónapot Hunc :)
A szőlő-evészettől kész vagyok :) .. magkaparás és egyebek :D ...
Alíz is 10-től alszik mostanában 6-7-ig .. a nyaklánc sem hozta vissza a 9-től 9-ig éjjeleket :( ..
Úgy tűnik Hunc kihagyja a szörnyű kotyvalékokat, amit valljuk meg, mi sem ennénk meg :D és pikk-pakk veletek fog étkezni :D Olyan édes lehet, ahogy párizyit meg sajtot lop :D

Lillus · http://www.kicsililla.freeblog.hu 2008.11.03. 12:05:20

Teljes mértékben átaludt éjszakának számít! :) A szakirodalom pontosan az éjjel 11 és reggel 5-6 közötti alvást minősíti átalvásnak! :)
Bébikaja? Minek! :) Az igazi felnőtt sokkal fincsibb, bár az én szüleim nagyon könyörtelenek voltak anno. Bezzeg most! :)
Pussz!

Andy 2008.11.03. 18:42:49

Az en kisfiam is pont ugy eszi a szolot,es igaza van h nem fogadja el a bebieteleket...egyen csak a tietekbol,ugyis mostmar mindent szabad,sot szokja is meg...h majd kesobb ne finnyaskodjon,valogasson,meghat ferfiember,(vagy mi a szosz),
Egyebkent Isten eltesse a Nagyfiut

Mazsola01 2008.11.03. 19:08:41

Édes Manó, és egyre ügyesebb az éjszakákkal is!
Kívánom, hogy most már egyre kevesebb beteges/fog növögetős éjszakátok legyen, tudjatok sokat pihenni! ;)
Minden nap kattintgatok Huncra! Ki nyer itt: akire a legtöbben szavaznak, vagy az is számít, ki kapja átlagban a legtöbb pontot?

off.: PÉNTEK! :P

lilibogar · http://www.babaszoba.hu/services/blog/bogar 2008.11.03. 21:31:24

:) Nálunk a mai napig minden a földön landol :-P Ugye milyen jó is, ha nem irigy a gyerek ;) Csak a kuty nyalna fel mindent :-P
Az esti alvás ellen, szülői gonoszság vált be nekünk ;) 15:00 után nincs (vagyis, csak ritkán van) alvás :) Lilinek bejött ;) bár Ő mindig korai fekvő volt :)
Puszi

Pocakos Macska 2008.11.03. 23:05:50

Boldog hófordulót! :) Szuper képek!
Iiigen, kezd alakulni az éjszaka, remélem átalvásosabb lesz egyre inkább. Az evési szokások nagyon édesek :D Nagyon arányos Hunc, klassz méretek :)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.11.04. 09:50:07

Már csak kicsi és egy éves leszel.... Olyan szép gyermek vagy Hunor!

Gabikám! Örülök a kiruccanásotoknak! Sok-sok ilyet még! :)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.11.05. 09:00:43

hűűűha, mindjárt szülinap :) boldog hófordulót ennek gyönyörű pasinak!
süti beállítások módosítása