cucka 2009.02.21. 10:02

Fogzik...

... fékeveszetten. Tegnap délelőttig még csak azt hittem, a jobb alsó örlő készül napfényre kerülni, aztán dél körül egy nyüsszögéses Huncos-testmegfeszítéskor észrevettem, hogy a jobb alsó rágójánál is duzzadt és fehér az ínye. Sőt, szinte az egész fogínye ilyen! Klasszikusan fogzó tünetei is vannak: tulipiros rózsás arcok, ugyanilyen színű alvég is, nyüssz, nyálzás, hőemelkedés. Újra ölbebaba lett, bújik és nyüsszög, és 3. napja nem hajlandó szilárd ételt magához venni, helyette komfort cickós időszaka van újra, naponta n+1-szer, valamint az 5 hónaposoknak való kedvenc borsópürés csirkéből vesz magához pár falatot. Nomeg egy-egy gyerek joghurtot legyűr a torkán hosszas bohóckodásos etetés mellett. (pedig azt még anno megfogadtam, ilyenre nálunk sosem fog sor kerülni...). Attól nem tartok, hogy éhenhal a gyermek, és mégis, a lelkem megnyugtatása végett muszáj bejuttatnom valami tápanyagot a pocakjába. (Aggódos Anyuka szindróma felszínre bukott)

Mostani fogzásunk elhasznált tárgyai: több műanyag tányér cafatokká rágása, egy rágóka foggal való kilukasztása éa a benne lévő folyadék nagy részének elfogyasztása (édeskés trutyi, én is megkóstoltam, egyelőre egyikünknek se lett baja tőle), valamint egy régi kismamaújságból származó polifoam tehén puzzle szisztematikus elfogyasztása/rágcsálása. És vajh, hol van még a vég?!

Éjszaka: átverhetetlen, még oda sem engedett ki, ahová a király is gyalog jár. Amikor hajnaltájban egy óvatlan pillanatban kislisszoltam mellőle, hangos panaszáradattal nehezményezte azt.

Pedig már olyan jól megvoltunk, és tulképpen Hunor teljes életet tudott élni, ezzel a 8 foggal is... kösszépen, neki ennyi elég is lett volna, kedves Fogtündér néni!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr51956144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.02.21. 12:01:46

fogszorny ez,mondom en,nem tunder. vagy ez is olyan,hogy van a keleti,meg a nyugati boszorka,mint az Oz-ban:)))
de hogy miert a tunderi gyerekekhez megy a "gonosz" azt ne kerdezd:))))
kitartast,az egesz csaladnak!

ui: remelem rajottel azota,hogy mindent jol csinalsz;)

masika 2009.02.21. 13:24:23

Hasonló fogadalmat Én is tettem, de Lii csak is úgy hajlandó enni ha közben szórakoztatom! Pl: kerekecskegombocskát játszunk!
Remélem hamar kibújnak azok a fránya fogak! Nekünk mázlink volt ezzel is Lili meg sem érezte a dolgot!(vagy csak nem mutatta ki)

Szöszi-Andi 2009.02.21. 14:04:43

Az "aggódós anyuka szindrómát" most mélységesen megértem .. én is féltettem Alízt az éhhaláltól, amikor pár napig a betegség vagy fogzás miatt nem evett, és csak a tápszer volt a nyerő, az is naponta max. 2-szer ...
Micsoda legyűrhetetlen kényszer van ilyenkor bennünk, hogymindenképpen etessük azt a manót :D Pedig amikor nyomik vagyunk, mi sem eszünk napokig :)

Remélem hamar kibújnak a fogak, és visszakapod a már egy ideje jó alvó Hunort :)

És kellenek azért azok a fogak :P
(ja de milyen rémisző, hogy meddig tart ez ... Hunc már 14 hónapos .. és 8 foga van ... és még mennyi jön :O ... és még nekünk mennyi van hátra :O jesszum ...)

tsetten 2009.02.21. 16:09:53

Azért majd kérdezd meg kamaszkorában, hogy kibékülne-e 8 foggal:)))

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.02.21. 18:41:25

Mi is jól elvoltunk hónapokig a meglévő 8 foggal. Tudom, hogy csekély vigasz, de Matyi is fognöveszt, nem tudom mennyit, mert nincs betekintésem a szájába.

Eriberi 2009.02.21. 19:10:04

Jajj... Mi kettővel is elvagyunk... :) De még 30 jön... vagy legalább 26... :S

Kitartás! Remélem gyorsan kibújnak!!!!!

BPanka 2009.02.21. 20:56:59

Ó, remélem gyorsan kibújnak az aktuális fogak, nem könnyű ilyenkor... Borka legutóbb a szemfoggal szenvedett meg irtóra, állítólag annak a kibújása fáj a legjobban.
Azért én is elképzeltem Hunort felnőtt fejjel 8 foggal...:-D Hááát, csudára jóképű kis pasas lesz, az tuti, de lehet, hogy ez nem ellensúlyozná kellőképpen ezt a hiányosságot, úgyhogy én asszondom, engedjétek inkább fogtünérnek, hogy tovább végezze a munkáját. ;-D

LiliBogar 2009.02.21. 22:38:34

Akkor azt hiszem eléggé fájhat szegénynek :(
Puszi

popianyus 2009.02.21. 23:20:31

Drukk a fogacskáknak!!!

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.02.22. 10:11:49

ezt ismeritek cucka? www.osanit.de nekunk ez a homeopatias kombinalt szer segitett.igaz,nem lehet Mo-on kapni,de ha kuldesz egy mailt cimmel,postazok innen Nektek:)

cucka 2009.02.22. 10:19:08

Mára kicsit jobb a helyzet, bár nem enged betekinteni a szájába, nem tudom, kibújt-e vagy csak "gondolkodási időt" kért a kibújnivaló... azért remélem, a Fogtündér néni nem vette komolyan a tegnapi kérésemet?! :S hirtelen felindulásból elkövetett kérés volt, természetesen 20 fogú mosolyt szeretnék Hunor arcán látni, talán kicsivel kevesebb fájdalom árán.
Hugomami, ezt nem ismerem, de szívesen kipróbálnám! :) Írok mélt és előre is köszönöm! :)

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2009.02.23. 10:06:31

Remélem már kibújt/ak/ a fog/ak/, s már rendeződtek a sorok! :) Az osanit-ot én is nagyon ajánlom, hála Hugomaminak, mi is kaptunk, s nagy segítség!

Nani 2009.02.23. 14:26:47

Majdcsak túl lesz Drága Huncos ezen nehéz időszakon is. Ezek a fogacskák nem kis problémát okoznak Kisfiúnak és Édsanyának egyaránt...
süti beállítások módosítása