cucka 2009.06.16. 11:07

KO

Kiütéssel győzött felettem a migrén... ma se bírtam kikelni az ágyból, hiába kapkodom a homeopata bogyeszokat, be kellett vennem egy fél algopyrint ahhoz, hogy ellássam a Kölköt. (pedig türelmes volt, angyal üzemmódban pakolászta az építőkockákat az ágyban mellettem, amíg én igyekeztem életet lehelni magamba és erőt venni magamon, hogy végre fölkeljek). Tudom, az időjárás teszi, és nagyon bízom benne a közelgő hidegfront elfújja ezeket az őrült napokat. (mondjuk azért kíváncsi leszek a  jövő héten esedékes vérképem eredményére is, elképzelhető, hogy megbúvik egy kis vérszegénység meg egy kis alacsony vérnyomás is a háttérben...). Mindenestre szeretném, ha már vége lenne, nemjó érzés az, ahogy látom a gyerekem szemébe az értetlenkedést, nem akarok egy állandóan  kíméletre szoruló, beteg anyukát neki...

Aztán meg tegnap megörvendeztetett a Kicsi valami nagyon aranyos dologgal, azt gondolom, lassacskán rálép a szobatisztaság rögös útjára. A sima pelenkát már csak éjszakára hajlandó elfogadni, napközbenre nadrágpelenkát óhajt (bugyiszerű, levenni könnyebb, az oldalán található perforációnak köszönhetően), szerintem ebben felnőttesebbnek érzi magát. Délután elkolbászolt mellőlem, majd győzedelmes vigyorral az arcán tért vissza, micsodája kilógatva a nadrágpelenkából. Ejnyebejnyézve szerettem volna visszahelyezni a visszahelyeznivalót, ám ekkor megéreztem, hogy nedves ott minden. Megkérdeztem, hogy pisilt valahova? Elégedetten vigyorogva bólogatott, kérdeztem, megmutatja hova? erre kézenfogott és bevitt a fürdőszobába és lemutatott a szekrény előtt a földre. Valóban ott volt egy viszonylag nagyobb tócsa. Feltöröltem, közben ismét elmagyaráztam, hogy szóljon, ha kell pisilni, és megyünk WC-re. Persze, most is bólogatott értelmesen, de azóta se szól.
Ugyanezek a jelenetek szoktak megismétlődni fürdetéskor is, amint levetkőztetjük, meztelenül menekülni kezd, ha sikerül elmenekülnie azonnal odatócsál valahova (kedvenc helye: a hitvesi ágyunk enyémfelőli oldala...)
Próbálkoztunk már ilyenkor WC-re ültetni, de ott nem alkot még semmit, csak diadalmasan vigyorog.

Azt már tudja, hogy mire való a WC papir, mert annak adagolását saját feladatának érzi, olykor maga szeretné elvégezni a törölgetést is. Erről lebeszélhető. Tudja. Ekkor is vigyorog. Meg kell futnia a napi fölösleges köreit akkor is.

A bili lehetőségét szeretném kihagyni. WC szűkítőben és kicsi dobogóban gondolkodunk, hiszen, mi is oda járunk, tőlünk is ezt látja. Persze, semmit sem erőltetve, mindennek eljön majd az ideje. Csak úgy tűnik, lassacskán fogékony már erre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr881188434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lyndy2 2009.06.16. 12:32:25

Hűű komolyodik a kisember. Jót nevettem az "odatócsál" sztorin. :-))))

masika 2009.06.16. 14:15:33

Remélem már jobban vagy!
Szerintem is jó ötlet a szűkítő, bár nálunk még nem jött szóba és a bölcsiben is bilizni tanulnak először. Tudod én is írtam már erről, várjuk a jóidőt és akkor belevágunk a dologba.

matusi · http://csoppdodom.freeblog.hu 2009.06.16. 22:39:33

Tarts ki mindjárt elfújja a szél:)Mindennek eljön az ideje igen, és Huncnál lehet látni, hogy az igénye már meg van:) Én is írok holnap már, csak sok volt a pörgés!

Eriberi33 2009.06.17. 09:55:34

Jobban vagy ma már???? Remélem igen!!!

Huncos nagyon ügyes! Azt már tudja, hogy a fürdőben kell tócsálni... :) Nemsokára pontosítja a koordinátákat! ;)

Nani 2009.06.17. 11:48:02

Nem tudom milyen lehet, de biztosan szörnyű! Remélem minél hamarabb távozik ez a migrén, nem való az most Neked!
Önállósodó Huncmaci! Nagyon megy az idő!!!

cucka 2009.06.17. 20:54:25

A tegnapi napot még az ellenségemnek sem kívánom, kb este 10-re sikeredett magamhoztérnem. :S Ma már viszont sokkal jobb a helyzet, I will survive -ezt is! ;)

Kata76 2009.06.17. 23:51:22

A migrén sajna ismerős.:(
Hunc nagyon ügyes, annyira önállósodik!:)
A bugyipelenka sztem is nagyon jó, mi is szeretjük.:)
A WC papír adagoláshoz A. is nagyon ért, és Ő is szeretné elvégezni a törölgetést. Szerencsére még én is le tudom beszélni róla.:))
süti beállítások módosítása