cucka 2009.07.06. 23:49

Hétvége minálunk

Egyre kevésbé bírunk megmaradni a négy fal között, amint lehetőségünk nyílik rá, mégha csak 24 órára is, de elmenekülünk panelbörtönünkből egy kis szabadlevegőre.

A mostani hétvégi kiruccanás, immáron rendhagyónak mondható, ismét eljött a Paksi Gaszto-Blues fesztivál ideje, ahol teljes stábbal képviseltük kiccsaládunkat. Huncossal ugyan a kertkapun kívülre nem nagyon jutottunk, de azalatt a két nap alatt Mancifalvy nagyokat evett, levetkőzött sokember előtt, és valahogy mindenki temperamentumára simult.  Volt akivel mókázott, volt akivel evett-ivott, akadtak játszópajtásai, és szerelemre is lobbant egy akár anyjaislehetne korabeli, jól szituált hölgyemény iránt.
Apropó levetkőzés: megejtette élete első -és nem bánnám, ha egyben az utolsó is lenne- nyilvános macizását. A helyzet komikus és Hunc számára roppant meglepő volt, nem értette igazán, mi is az a szépen formált fenyőtobozszerű, ami távozott belőle és a felcsendülő kacajokkal sem igazán tudott mit kezdeni. Hosszasan kellett a sírását megvígasztalni és susognija fülibe, hogy nincs semmi baj, senki sem akarta bántani, és nagyon ügyes volt, nem történt semmi különös.

A Keresztapja bográcsos vadpörgöltje után mind a 10 ujját valamint a tányért is meg- illetve ki-nyallintotta, majd lenyomta egy kis kókuszkockával. Köbö végkimerülésig fárasztotta magát sík terepen, így reméltem az altatással nem lesz gond, ám mégis úgy alakult, hogy 11-ig esze ágába se volt nyugovóra térni, helyette téblábolt a szobában, majd úgy esett össze, hogy a biztonság kedvéért szorosan rámtapadt, egyik kezében a karórámmal, másikban a telefonommal. Csak úgy, miheztartás végett. Ha mégis szökni próbálnék éjszaka.

Talán az erősödő UV sugárzás hatására, talán, mert továbbra sem visel el a fején semminemű tökfödőt, ma reggel megdöbbenéssel konstatáltam, hogy megjelent az első anyajegye Hunornak, a feje jobb oldalán, a füle fölött. (a konstatálás előtt alaposan megsikáltam, mert azt hittem, a reggeli túrórudi maradéka ékeskedik a hajába-fejébe)

Mára előre meghírdetett áramszünetet rendelt el kedvenc szolgáltatónk, amiről sikeresen megfeledkeztünk. Eszméletlenül vicces volt, ahogy addig elindítom a mosogépet, addig megnézek egy filmet, addig olvasok egy kis blogot, addig vasalok, addig kiporszívózok, amíg nincs áram. Helyette gyertyafényes zuhany és macizás volt, valamint gyufakutatás, hogy tüzet csiholhassak az elektromos gáztűzhelyen, mert a szintén elektromos kávéfőzőnk sem üzemelt, így mire összehoztam egy réglejárt szavatosságú kávét, már vissza is kapcsolódtunk a rendszerre.

Pasik. Sport. Tévé. Bevonva a gyengébbik nem képviselőjét is a mókába. Teniszközvetítés nézése közben. (felhívnám külön a figyelmet azokra az apró puszilgatnivalóan bájos, puha talpacskákra) :

(a kép nem beállított, Hunor önként és dalolva kusszant be Anita mellé a fotelba)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr121231042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2009.07.07. 09:09:01

Mennyit változott Hunor!!!! Olyan nagyfiús kis arca van már :) Nem is baba, pedig nemrég még.... :)
Nem válaszoltál a mailre. a holnappal....

micka · http://micka.freeblog.hu 2009.07.07. 09:39:37

nagyon édes barátnője van Huncosnak:-)
a szabad macik szabadonengedésén meg azóta röhögök, mióta mesélted:-D

CsJ 2009.07.07. 10:25:14

Annyira aranyosak! :)

gneke 2009.07.07. 11:36:23

Annyira jó olvasni ezt a blogot, Veletek-Nálatok mindig történik valami:-))))
Áramszünet - nálunk is mindig nagy gubanc, főleg ha nem jelentik be előreJ

cucka 2009.07.08. 00:14:58

@Ingrid: ugye, mennyire megnőtt? :o)
@micka: ez nagyon jóóóóó!!! "szabad macik szabadonengedése" :DDDD
@CsJ: ahogy elnéztem őket nekem egy pár porcelán baba jutott róluk eszembe, szépségesek voltak nagyon együtt. :)
@gneke: néha azért nem bánnám, ha pár napra megállna ez a folyamatos pörgés... báááár, azt hiszem, azok nem mi lennénk. ;)

gneke 2009.07.08. 15:20:50

@cucka: No, és ez csak hatványozódni fog a gyerekszám növekedésével:-)

Kata76 2009.07.08. 23:30:56

"...azt hittem, a reggeli túrórudi maradéka ékeskedik a hajába-fejébe":DDD Ez tetszik!:)) Na igen, akár az is előfordulhat.:)
A.-nak 1 éves kora előtt jelent meg az első (ezidáig egyetlen) anyajegye, térdhajlatban.
A porcelán babákról én "nosztalgiás" képet is raktam fel.:)
Sok puszi Nektek!:)
süti beállítások módosítása