Mindennapjaink viharos sebességgel telnek, gyakran már csak azt veszem észre, hogy ismét este van, már fürdik a kisklampec, majd altatás és általában már én is alszom. Nagy ritkán még belefér egy Helyszínelők vége is, de jellemzőbb, hogy középtájékig látom. (aztán másnap igyekszem rekonstruálni az emlékképecskékből a történetet, sebaj, legalább nem lesz zavaró, ha ösmétlésbe csapnak át)

Hunor (kopp-kopp-kopp) überkedves mostanság mindenkivel, kérés nélkül ad igazi cuppanós puszikat is, meg dobál másmilyeneket is a távolban lévőknek. Puszilkodós jókedvét, sajna én nem nagyon élvezhetem, óriási kincs egy-egy számomra adott, megfontoltan aprómosolyú, arcrapuszi. A múltkoriban fellépő aggresszióját mintha elfújták volna, újra inkább bambának nevezném, most ő az áldozat, csak tűr, szemrebbenéssel. Az aprótalpúak vígkedélyű, éjszakákat egészben átalvó nemzettségéhez tartozik immáron. Lassacskán meglépjük a látszólagosan számunkra fájdalmasabbat, külön szobába -azaz saját szobájába- költözik. (persze, ez még igényel néminemű szerveződést... igen, tudom ez is csak egy kifogás...)
A bolondidőre való tekintettel reggel korán (rámvaló tekintettel igencsak ritkán), vagy inkább késő délután ejtünk meg óriási sétákat-játszóterezéseket. Napközben lakástszétszedő üzemmódra kapcsol.

Ha már aprótalpúak. A legapróbbtalpú (aki már papírforma szerint 200 gramm körüli és 15 centi hossznyúságú), egyre virgoncabban jelzi ittlétét. Esténként mocorog és ficereg, tudja, ez csak az ő ideje, ilyenkor mindketten tudunk maximálisan rá figyelni, sőt olykor még a nagyokos bátyja is behallgatózik fülrátétellel a pocakba. Túúúdom azt is, hogy rendjén van ez így, hiszen kevesebbet (kevesebbet? egyáltalán nem tudok olyat) tudok elégedetten pocakot simogatva heverészni a nagyágyban, de most valahogy minden tünet hamarabb érkezik. Ha nem figyelek oda, és esténként nem fekve olvasok-tévézek (2 napja vacsoravendégeink voltak, hosszasan ültem asztalnál), arra eszmélek, hogy nehézkes a mozgás, eltűnt a bokám. Bedagadok.
Kedvem töretlenül vidám, leszámítva a hidegfrontosabb napokat, amikor semmi se jó. Nekem se, meg pocaklakónak se. Amúgy, szerintem a pocakban egy királyleányka lakik. Egyrészt egyre biztosabban ezt érzem (nomajd jövőszerdán kiderül...  vagy, ha tréfáskedvű, akkor akkor sem), másrészt rendesen megriadok a gondolattól, hogy mihez is fogok én, genetikailag fiúsanyukaként funkcionáló lény, kezdeni egy leányzóval???  Mer a fiúkkal könnyű. Vagy legalábbis az már megy. Másrészről meg, egyre inkább azt érzem, talán nem is szeretném előre tudni, hogy milyen nemű... (ez azért önmagam számára is fölöttébb furcsa érzés...)
Pocakom is ugrásszerűen nekiveselkedett a növekedésnek (leszfotó utólagosan). Étvágyam továbbra is inkább nincs, mint van, de igyekszem. Reggeli kalcium és magnézium nélkül már föl sem ébredek, szinte fontosabb lett, mint a reggelielsőkávé (najó annyira talán mégsem, de fej fej mellett haladnak), ugyanis lábujjgörcsölgetek is. A napi ajánlott vitaminokat mostmár menetrendszerű precizitással bekapkodom, és gyümölcsöket is magamhozveszek. A jólmegszokott fogínyvérzés is óriási méreteket ölt, már nem csak fogmosáskor, hanem a nap bármely percében bármikor. (hiába puhasörtéjű, nagyondrága fogkefe és speciálisan erre a problémára kialakított fogkrém). Ezt is túléljük, Huncnál is végigkísért. Szülés után azonnal megszűnt. Ez bíztató.

Egy régebbi tegnap megszerzett játszótéri klasszikus:

Gazdagodtam egy szépséges okostelefonnal (bár annyira mégsem okos, mer az kimaradt a menűjéből, hogyan védje meg magát a kiskorúak nyáladzó szeretetétől), amire úgy kell(ene) vigyáznom, mint egy hímes tojásra, mer ez nem landolhat sem wc-ben sem Hunc (vagy kistesó) szájában, azt nem élné túl. Igen, azt is tudom, hogy okosdolog volt ezt választani, de a virágnak megtiltani nem lehet... én igyekeztem kompromisszumot kötni, de amikor a kezembe adta az eladó egy haddfogjammegegykicsit-nyi időre, éreztem, menthetetlenül elvesztem... HuncApu véleménye tömören annyi, hogy most újabb két évig nem szeretne semmilyen telefonirányú nyaffintást sem hallani részemről... jó, nem fog. És, hogy Hunc mennyire képben van a teknikával kapcs? Újtelefon érintőképernyős (igen, tudom, okosanya), párszor látta a kölök a mozdulataimat, este már érintőzött mindennel (távirányító, HuncApu telefon, enyémrégitelefon).

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr371236274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.07.09. 15:29:39

nagyon cuki Hunc ezen a képen...biztos élőben is. lehet 2 hét múlva meglátom??? de jó lenne:)
miért kell máris különszobába mennie? szeretne?:))
úgy izgulok, hogy kislány vagy kisfiú, de szerintem is igazad van.
vérző fogínyre van valami homeós bogyó..na mindjárt megnézem Neked. puszi

cucka 2009.07.09. 15:45:27

@hugomum: a különszobában azért gondolkodunk, mert ugyan ő velünk együtt alszik egy hálószobában, de már külön ágyban. Nem a mi döntésünk volt ez, hanem az övé. Persze, nem azt mondom, hogy frontosabb-fognövesztősebb éjszakán nem szokott átmászni közénk. ;) A különszoba meg Kistesó miatt lenne igazán fontos, ugyanis 2 gyerekággyal már végképp nem férnénk el a hálóban. :)))) és azt se akarom, hogy a kicsi születése után pateroljuk ki, így rápróbálunk, persze éjszakára nyitott ajtóval, ha kellünk, jöhet bármikor továbbra is. :) Ha meg nem megy, még van időnk valami más megoldás kigondolására. :)
Szerintem 2 hét múlva tuti látni fogod élőben is. Elkezdem a szervezkedést, írok nemsoká egy mélt. :)
Vérző fogyínyre bogyó: előre is megköszönöm. :)

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.07.09. 16:24:47

Értem:) kellene Nektek egy king size bed:))
Mercurius corrosivus 9 ch és az Arnica 15 ch-ból szedj napi 1x5-5 szemet:) várom a levedet!:)

cucka 2009.07.10. 10:31:35

@hugomum: köszi szépen a bogyókat! :)
ágy: :))))

Szöszi-Andi 2009.07.10. 15:41:56

Nagyon Nagy ez a kép!!! Hunor cuki :))))
És én is örülnék veled, ha igazad lenne, és királylány növekedne a pocóban :)
Az is biztos, hogy pikk-pakk átalakulnál fiús-lányos anyukává, ez nem kérdés :D
Pocakfotót!!!

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2009.07.10. 19:23:40

csúcs ez a kép Cucka!! én annyiradeannyira kiváncsivagyok KisTesó nemére!! és most nem vezeklek, de olvaslakolvaslak, csak olyan nagyon ritkán van energiám nyomot is hagyni, de nincs nap, hogy ne jusson eszembe, vajon ki lapul oldabent ;) puszillak!

Kata76 2009.07.11. 23:44:00

Királyleánykára tippelnék.:))
De úgyis tudjuk, hogy mind1, csak egészséges legyen!
Az új telefonodhoz gratulálok, biztos nagyon szuper!:)
süti beállítások módosítása