Hunor és Minka esetében is a természetes szülésre készültem-készülök, így akárcsak két éve, most is gonodosan beszereztem a méhizomazító, vajúdáscsökkentő, vérzéscsillapító és méhszájtágító bogyókat.

Ami csöppet meglepett, hogy  a két évvel ezelőtti és a mostani szülésznőm két teljesen más típusú protokoll szerint dolgozik, sőt továbbmegyek: ahány ismerőst kérdeztem, mindenki másfajta adagolású és hatékonyságú homeós szereket szedett.

Íme a két évvel ezelőtti:

A 36. héttől:

CAULOPHYLLUM 5CH napi 1x5 golyó, a méhnyak puhítására

ARNICA 9CH napi 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító, és a majdani sebgyógyulást elősegítő

PULSATILLA 15 CH napi 1x5 golyó -ez a depresszió megelőzésére, rossz hangulat ellen ha hosszú lenne a vajúdás

Málnalevél tea – napi egy csészével

Vajúdás közben:

CIMICIFUGA 9CH felváltva a CAULOPHYLLUM 5CH-val, félóránként 5 golyó elősegíti a tágulást.

Szülés után:

APIS 30 CH napi 3-4x5 golyó. A gátmetszés után javasolt, ha a gát és környéke duzzadt, szúrón fájdalmas és a jegelés jólesik.

ARNICA 15 CH napi 2x5 golyó. A szülés után vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású.

STAPHYSAGRIA 30 CH napi 2x5 golyó. A gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását serkenti, javítja, és fájdalomcsillapító hatású.

És a mostani, jóval minimálisabb csomag:

A 34.-36. héttől: (36. héttől kezdtem!)

CIMICIFUGA 15 CH heti 1x5 golyó. Tágulás elősegítő.

PULSATILLA 9 CH heti 1x5 golyó. Kedélyjavító.

CAULOPHYLLUM 15 CH napi 3x5 golyó. Méhnyak puhítására.

Napi egy bögre málnalevél tea.

Vajúdás közben:

Félóránként felváltva 5 golyó CIMICIFUGA 30 CH és CAULPHYLLUM 30 CH. Elősegíti a tágulást.

Szülés után:

A végkifejlettől függően a fölső összeállítás szerint fogok eljárni.

(zárójelben megjegyzem, még mielőtt felelőtlen kismamának tűnnék: mindkét protokollt homeopata orvos által jóváhagyottan szedtem-szedem!) 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr321526716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csilli81 · http://malibaby.freeblog.hu 2009.11.15. 22:32:01

Én a Cimicifuga Caulophyllum és málnalevél tea kombót "fogyasztottam" és tényleg használt,doki megdícsért, hogy szépen fel vannak puhulva a dolgok odabent:)) gátmasszázsolajat is használtam (egyszer még mellé is nyúltam és a férjem yin yang olajával kezdtem a műveletet, amit negyedóra alvázmosás követett:)) és szerintem az is jót tett, nem is kellett volna vágni, mert olyan pici feje volt a Malacnak, csak valami ollópárti szülésznő volt épp... Dehát ezvan, végülis jobblett mint újkorában:))))

Mária69 · http://haromcsillag.blogspot.com/ 2009.11.16. 00:30:37

Én csak kétszer vettem be a Cimicifugát és állandóra váltottak a fájások. Ennek köszönhetem, hogy csak 15 percet feküdtem fent a szülőágyon és a 3 szülésem közül ez volt a leggördülékenyebb, éreztem, hogy tényleg én szülök és nem az orvos nyomja ki belőlem a babám.

Marcipán&Frutti · http://forromarcipan.blogspot.com 2009.11.16. 13:44:37

Én asszem csupa 30-as potenciált kaptam annó a homeós dokitól.Meg a málanalevél teát is ittam(hú,de fincsi).És én is használtam gátmasszázs olajat.Nem is kellett nyiszálni!Csak olyan szülést kívánok Nektek,mint amilyen nekünk volt.Álomszerűt!

Kinga85 2009.11.16. 19:02:14

Én most fogom kipróbálni majd a málnalevél teát, kíváncsi vagyok, tapasztalok e különbséget majd... (Pannival nem próbálkoztam ilyesmivel)

Ingrid 2009.11.17. 09:05:11

A homeopátiás bogyók adagolásához nem értek. Én is azt szedtem, amit mondtak, lehet legközelebb más lesz az adagolás. Lényeg, hogy hinni kell bennük.
Én a málnalevél tea mellé palástfüvet is innék: www.simoningrid.com/2007/08/30/palastfu-tea/
Amikor Helénát vártam, több dúlával is beszéltem és egyik sem javasolta a málnalevelet, mert semmilyen tudományos vagy természetgyógyászati tapasztalat nem támassza alá annyira, mint a palástfű hatékonyságát.
Nekem is meggyőződésem, hogy tévhit, bár mindkettőt ittam, ártani nem árthat alapon. Nagyon jól alakultak a dolgok szülés közben,(és után) ami a lenti dolgokat illeti...

cucka 2009.11.17. 10:35:34

@Ingrid: köszönöm itt is, beszerzem ezt is. Mindent a hazajövetel érdekében.

ööööhm, már gátmasszázsolok is.... :$:$:$ na igen, a nemes cél lebeg előttem.... :DDD
@Csilli81: mondjuk a migyerekeinknek genetikailag nagy fejük van, Hunornak sem volt pici és most a Minkáé is a bűvös 10 centis koponya átmérőt súrolja. :s úgyhogy a masszázs rámfér... ;)
@Mária69: remélem, nálunk is így lesz. :)
süti beállítások módosítása