cucka 2010.01.28. 13:27

Az új családtag

Alig pár hete vettünk végső búcsút Dörzs-ördögünktől. Valahol mindketten tudtuk, hogy sokáig nem fogjuk bírni háziállat nélkül, de abban is mindketten biztosak voltunk, nem fogunk görcsösen kutakodni újabb rágcsáló után, az élet majd úgyis az utunkba varázsol egyet, ha itt lesz az ideje.

Eljött az idő, -bár elsőre ódzkodtam a miniviziló ellen-, végül hallgattunk a jelekre és az erős párhuzam meggyőzött arról, picilónak nálunk a helye. Új házikedvencünk idösanyja, éppen két héttel korábbra volt kiírva szülni (akárcsak én), és éppen azon a hajnalon szülte meg 3 kicsinyét, amikor én is életet adtam Minkának...

Ím az új házikedvenc, Zebra:

Minkus tejkiütései is megérnének egy külön posztot. Bármilyen elfogult anyai szemmel is igyekszem nézni, rém randák lettek, összefüggő területen borítják be az arcát-nyakát-mellkasát-hátát, pörsenésszerűen. Anyatejjel, kamillás kencével, patikai fürdetőkrémmel és körömvirágossal is kenegetem, 100 százalékos pamut rucikra váltottunk, valamint szigorúan babamosó- és öblítőszerre, hol jobb, hol rosszabb, összefüggéstelenül. Érzékeltetném, hogy nem túlzok: a tegnapi falusétánk során, Minka édesdeden aludt a kocsiban, boltosnéni kificcent megcsodálni, majd visszajött és csak annyit mondott diplomatikusan alszik. Semmi, deszépgyerek, depufiarcú, semmi. Remélem nem kell sokáig elviselnem a részvétteljes pillantásokat.

Itt meg reggel óta hull a hó, jógazdasszony módjára (mer így láttam a szomszédoktól), párszor már lesöpörtem. (csak érteném, mér nem ér rá akkor az egészet egyszerre letolni, amikor már abbahagyja Holle anyó a dunyharázást?!)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr501708946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hencsi+Zita · http://kicsizita.freeblog.hu/ 2010.01.28. 13:42:55

Szerintem is elég lenne akkor,amikor elállt a hózás,nem?Olyan szép,amikor fehér!Így meg napjában 15X mehetek,hótologatni.
És valószínűleg annyira be volt bugyolálva Minka,hogy azért (is) nem tudta megítélni szépségét.Viszont nekem így is szép,ha az vígasztal:)
(Tejkiütés nekünk 3 nap alatt elmúlt,amikor abbahagytam a tejivást)

Hencsi+Zita · http://kicsizita.freeblog.hu/ 2010.01.28. 14:14:03

Juj,elfelejtettem:sok boldogságot kívánok Zebrához:)

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.01.28. 14:38:55

A képen nem látszanak a kiütések, és őszintén mondhatom hiperaranyos kis Pufilánykád van:)
Én is azt tudom csak mondani, hogy csökkentsd a fogyasztott tejtermékeket amennyire csak tudod.
Itt is esik, de én nem seprek!!!! hóesésben havat seperni a legnagyobb őrültség szerintem:))))

gsky 2010.01.28. 14:50:11

Na épp az imént gondoltam rád odakinn :):) hogy jóvidéki asszony lettél, biztosan te is sepersz :):)
Itt elállni látszik.
Én élvezem, a legjobb része a napnak, amikor csak a hóval foglalkozom, gyerekek nélkül, levegőn, sportnak is betudható ;) Arra jöttem rá, ha letapossák, sokkal nehezebb, így meg csak nőiesen félretoltam.
Minka szépséges, a kiütések nem látszanak innen... Áronnak a homloka nagyon csúnya lett, viszem ma dokihoz, majd megírom mit mondott.

Marcipán&Frutti · http://forromarcipan.blogspot.com 2010.01.28. 15:32:01

Én is a tejtermékekere szavazok:)Pufókarc pedig csadiaranyos.Az a séró...

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2010.01.28. 15:36:58

Gratula az új családtaghoz... Falusi vagyok, és most elmondom anyum véleményét(nem az enyémet)- azért kell mindig söpörni, mert a több havat nehezebb eltakarítani... ismétlem, ez nem az én véleményem, tőlem aztán hullhat, én inkább úgy hagynám, olyan szép... Minka mindig olyan elégedett képet vág:D Remélem, hamar túl lesztek a képen nem látható pöttyökön...

cucka 2010.01.28. 16:20:14

Szépleányok, a tejfogyasztást a kávébani mennyiségre csökkentettem, csak ácsingózva lesem Hunc és Apja sajtrágicsálást, vaj helyett májkrémet (vagy semmitse) kenek a kenyérre, úgyhogy nem hiszem, hogy ebben lenne a megoldás minálunk. :S
Igazatok lehet, valóban egy seprűmozdulattal eltávolítható volt a friss hó, bár Hunor hevesen lapátolt a hólapátjával, több kárt okozva, mint hasznot. :)))
@gsky: én is már odáig jutottam, hogy ha pár napon belül nem változik, elvisszük egy gyógypillantásra a dokihoz. Minkának is a homloka meg a füle a csúnya, megkockáztatom ekcéma-szerűen hámlik, vöröslik. :S Nagyon várom, mi a diagnózis Áronunknál. :) A hósöprés valóban jól esett, bár mi kettecskén csináltuk Hunccal, míg a Minilány durmolt a teraszon... hejjdeszeretem ezt az életet, ihajj! (nálunk is elállt. :) )

Eriberi33 2010.01.28. 18:55:06

Lilu is pont ennyi idős volt, mikor VALAMIÉRT lecsökkentek fényképei száma... ;) Mi nem kentünk rá anyatejen kívül semmit, azt mondták az okosok, az anyai hormon ürülése miatt van, türelem, elmúlik... Nem hittem volna, hogy lesz még szép sima az arca, de tényleg elmúlt!

Jujj, ez a kisállat nagyon... hmm... érdekes! :DDD De tetszik!!! Mekkora? mekkora a max mérete?

cucka 2010.01.28. 19:31:32

@Eriberi33: Zebra egy kopasz tengerimalac. Furi érzés hozzáérni a meleg és sima bőréhez. :)
@popianyus: köszi! :))))))

ilgya1 2010.01.28. 20:33:47

Rékának ettől sokkal de sokkal több kiütése volt,és bármit csináltam tök mindegyj volt neki,az idő szépen megoldotta.....szóval ezzel nem vigasztalni akarlak ám,csak elakarom mondani,hogy Minka lány egy hercegnő még így is:)
kismalacotok meg annyira kis cuki:)

Dius_78 2010.01.28. 20:45:03

Az a baj, hogy már nem emlékszem, mit is kaptunk erre a bőrgyógyásztól. Merthogy nálunk itt és ilyenkor kezdődött az ekcéma. (istenments, hogy az legyen) Kérdés: ha kintről beviszed, látványosan "fellángol"?
Ja, de tudom már... először salicilsavas lemosót kaptunk, merthogy az szárít, és utána pedig kevert gyógyszertári krémet.
Hósöprés pedig: ez itt is így van, hogy kb. a tizedik hópehely után mindenki rohan a seprűért.Állítólag azért, hogy ne tapossák le.
Amúgy meg Minka gyönyörűséges kis gömbölyű leányzó. :))

cucka 2010.01.28. 21:29:46

@Dius_78: én is félek egy kicsit az ekcémától, mert Hunornak is volt tejkiütése, meg akkor csúnya bőre, de viszonylag hamar elmúlt és nem öltött ennyire brutális méreteket. Annyit figyeltem meg, hogy reggelre (melegszoba?) mintha sokkal erősebb, vörösebb, hámlóbb lenne. Nem parázom, még várok kicsit a dokilátogatással. Ami kicsit azért zavar, hogy január eleje óta, azaz cirka 3 hete tombolnak a kiütései. Hol kevésbé, és úgy tűnik, talán következő napra elmúlik, majd aztán másnap még erőteljesebben előtör. :s

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.29. 10:30:26

A képen én sem látom a Deszépgyereken a kiütéseket??!!! Boltosnéni meg kitérdekel?:-)

Malacka zseniális!!! Én is vágytam egy ilyen kopaszkára, de végül a soklábúak létszámát korlátozni kellett.....

Kendemami 2010.01.29. 12:20:21

Én nem várnék továbba dokikukkal!!! Nem belevau, Zsombival mi is játszottuk, asszem írtam is, a gyerekdoki Elocom nevű kenőcsöt írt fel, nagyonnagyon vékonyan és nagy szükségben kentem be, és nekünk segített. És nem vékonyította el a bőrét, mint valakitől hallottam.
Nekünk vannak olyankori képek, hát, elég izgalmas a kiskrapek hótvörös és pöttyös fejjel...
Zebra pedig kedves kis állatnak tűnik... :)))

TOFI! 2010.01.29. 15:59:58

Az Elocom az hormonos, nem? Én is azt kaptam, mikor kiütéseim voltak. :S
Remélem úgy lesz, ahogy Ercsi mondta és el fog múlni!
Amúgy pedig hiperaranyos ez a Minkajány!:D :D Kis ducipofi.

Dius_78 2010.01.29. 18:04:23

Az elocom szteroidos, igen. A mi bőrgyógyászunk nem írja fel egy év alattinak, arcra meg főleg nem. Pedig, itt vannak az én gyerekeim élő példának, hogy nem vékonyította el a bőrüket, pedig használjuk mindenkinél szinte állandó jelleggel (a nem szteroidosok nem szedik le azokat a ronda foltokat).
Cucka, tényleg nem beleszólás.. de szerintem ne sokáig várj. Oké, hogy hormonok is lehetnek az okai, meg tejkiütés, de ha ekcéma mégis, az kezelés nélkül csak csúnyább lesz. (ez is tapasztalat)
És az előbb villant be, azért is léptem be, hogy a középsőnek, akinek ez a legdurvább volt, a salicilos lemosó után ebrimycin-t írt fel, na, az nagyon jó volt.
A meleg befolyásolja, tényleg.Akkor csúnyább mindig.
És akár simán lehet az is, hogy amilyen ütemben gyarapszik, hát triplán dolgozik benne minden..

cucka 2010.01.29. 20:22:40

Lányok, nagyon köszönöm a tanácsokat. :) Orvos rápillantása nélkül nem esem neki természetesen semmilyen szteroidos kencével, egyelőre úgy tűnik, javulóban (leszáradóban) a vörös kiütésesdi, elővettem a Hunornál is bevált Babe fürdető-sampon kombót (merhogy bevillant egy kis koszmó is). Nappalra meg anyatejes+körömvirágos krém-kenegetés.
És nemsoká újra szép lesz Pufileányka orcája. :)

cucka 2010.01.29. 20:23:45

@Dius_78: "És akár simán lehet az is, hogy amilyen ütemben gyarapszik, hát triplán dolgozik benne minden."
Erre én is gondoltam. :))))

gsky 2010.01.29. 23:28:04

Cucka, már nincs erőm odaát megírni a tegnapi orvoslátogatás eredményét.
Nyilván én nem láttam Minkaangyalt te meg nem láttad Áront, úgyhogy csak azért hogy tudomisén... :)
Szóval Áron homloka előbb nagyon száraz, kisebb vöröses pöttyös, reggelre (biztos melegtől tényleg) rosszabbódó, tegnap pedig reggel kis sárgás pörkszerűség is, de ez hamar elmúlt.
Nos a dokinéni, aki amúgy a heimpál főbőrgyogyija és iszonyú kedves, és ezen kívül jó szakembernek is tartom azt mondta, minden második-harmadik újszülöttnél, fijatalkorú csecsemőnél tapasztalja ezt, ez egy bőrfertőzés, ártalmatlan, egy sima gyógyszertári testápoló-zsírozót írt fel, semmi gyógyszer nincs benne, azzal kell bekennem vastagon, majd egy gézlappal pár perc után letörölgetni. Ennyi...
Most ezt próbálom, majd beszámolok az eredményről. Azért azzal engedett haza, ha romlik hívjam.

cucka 2010.01.30. 18:31:43

@gsky: nagyon köszönöm, izgatottan várom, mi változik Nálatok! :)
(sztem jövő héten dokilátogatás lesz nekünk is, mert ma reggelre gyönyörűen elmúlni-leszáradni látszott, erre most estére ösmét lángvörös az egész feje... )

Kendemami 2010.01.31. 21:58:04

Ha félreérthető lettem volna elnézést, nyilván nem orvos nélkül kell kenegetni a gyereket szteroidos krémmel, nekünk a rutinróka gyerekorvos írta fel. Ezért is írtam a mielőbbi dokikukkot, hogy az véleményezze a helyzetet.

cucka 2010.02.01. 08:13:08

@Kendemami: ma lesz a napja, és dehogy voltál félreérthető. :)

Baybee 2010.02.01. 23:17:02

Ilyen serény a legnagyobb hóesésben havat lapátolo szomszédokat mi is láttunk. De mi hősiesen ellenálltunk a kísértésnek, és csak akkor lapátoltuk el, amikor már elállt. Nem volt eccerű...
süti beállítások módosítása