Titkon nagyon vártam ezt az ünnepet. Képzeletemben rózsaszíntüllös és babakékruhás angyalkáim, maguk szedte mezei virágcsokorral,  lassított felvételen, szirupos zenei aláfestéssel, futnak felém a réten és kívánnak boldog anyák napját, miközben valami nagyon egyedi dologgal örvendeztetnek meg. Mondjuk Hunor hirtelen teljes mondatokban beszél, Minka meg esetleg feláll. Vagy mozdulatlanná válik a világ egy napra és én végre kialhatom magam.

A valóság azonban megint minden képzeletet felülmúlt. Nem tudni, hogy mi állt a dolgok mögött, a múlt héten két egymást követő napon Hunor által elfogyasztott fekália (valami különleges vonzódást érez, hol kutyáét, hol lóét fogyasztja, pedig esküszöm kap enni rendesen...) vagy csak szimplán a közösségi lét (értsd óvodalátogatáskor nyálcsere, közös pohárból ivás) előszele csapta meg. Sosem tudjuk meg. Így a hosszú idők óta eltervezett idegenbe töltendő bográcsozásos éjszakát végigvirrasztottam Hunorral, bűzös fosós-hányós-levihetetlenül magas lázas borzalom volt, mely következő napra orrfolyással párosult. Soha még így nem szerették egymást a tesók, mint most, így reggelre már Buncilány is hőemelkedett-és folyékony macik sokliterét bocsátotta kisvilágunkra.
És ha mindez nem lett volna még elég, életem értelme, a bizonyos másik felem totálisan megfeledkezett a májuselsővasárnapján ünnepelendő dologról (és ezúton is üzenem, a későesti rózsacsokor nem kompenzált semmiért!), így amikor koradélután kaptam egy régijóbaráttól egy bájosan kedves köszöntő smst, zokogásban törtem ki. Ugyanis ekkor már túl voltam kb 25 fostos pelenkán, negyedennyi átöltöztetésen, jópár hőmérőzésen és kismillió mindenféle figyelemelterelő gyerek-nyugtatáson. Köztük a saját mantrázgatásomon is, hogy nem lesz semmi baj, nem fognak kiszáradni és nem megyünk éjszaka ügyeletre, mert le fogom tudni nyomni a lázukat. Nem száradtak ki, nem mentünk ügyeletre, a lázukat hőemelkedéssé tompítottam. Ami bíztató, hogy a szopottgombócos, tipikusan beteg fejük ellenére vígkedélyűek és jóétvágyúak.

Biztos valami jóvágású vírnyót nyaltunk be. Igen, mára már mi is torokfájunk, hőemelkedünk. És testületileg benyűgösödtünk.

Asszem, óvoda prodzsekt odébbtolva. Ejráérünkarramég...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr591972187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ilgya1 2010.05.03. 22:49:17

Jaj szegénykéim! Gyógyuljatok meg gyorsan!!!!!Pusz pusz!!!

Csöppke · http://www.csoppkeblog.hu 2010.05.04. 08:27:27

ÓÓóó:( Gyógyuljatok meg gyorsan!

Szerijucus 2010.05.04. 09:30:36

Sajnos most egy ilyen vírus terjed, mi is beleestünk, de csak a nagyobbik és nem volt láza. A dokink felesége és kislánya viszont úgy járt mint Ti:(
Mielőbbi gyógyulást minannyiatoknak!
Nálunk apjuknak eszébe sem jutott, hogy a két gyerek nevében egy szál virágot hozzon, de még az anyukáját is elfelejtette.....

Ildi-84 2010.05.04. 09:46:49

Uhhhh... Jobbulást Nektek!!!

motymoty 2010.05.04. 15:17:42

Jaj te szegény! A meg nem ünnepelt ünnepek nekem is nagyon tudnak fájni, nem csodálom, hogy zokogtál. Ha majd nagyobbacskák lesznek akkor biztosan jobban megünnepelnek, addig meg vigasztaljon a tudat, hogy sokszor úgy telnek a napjaitok mintha mindig anyák napja lenne.

Nani 2010.05.04. 21:03:16

jobbulást Néktek!!! Lesz itt még rétenszedett virággal köszöntős Anyák napja, meglátod!!! Ölellek!

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2010.05.05. 07:20:52

Jajajjj, villámgyors jobbulást Nektek!!!

cucka 2010.05.05. 09:36:25

Köszönjük, ó mint kiderült számomra, a fél falu apraja-nagyja hasonlóakkal küzd. Az "alsó régión" már túl vagyunk úgy ahogy, most a légutak elleni támadást verjük vissza több kevesebb sikerrel. Minkucit sajnálom szívem minden szeretetével, nála ma éjjel csúcsosodott a dolog.

Eriberi33 2010.05.05. 11:46:14

:(
Jobbulást mindenkinek!!!!
(és nagyon sajnálom az elfelejtett Anyák napját, tudom, mit érzel... Nekem Levi azt mondta, hogy majd megtartjuk a németet -május 2. vasárnapja- kíváncsi leszek... :S)
Ölellek!!

boldogmamamacska 2010.05.10. 12:35:32

Kedves Anyuka!

Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked.
Eszter vagyok és én szerkesztem a Huggies oldalát a Facebookon keresztül.

Mostani akciónk keretében, 500 Ft értékű kuponokat tölthetsz le korlátlan számban, amelyet május 15-ig lehet beváltani a Tesco, Cora, Interspar üzleteiben.
Ne hagyd ki, regisztralj a www.pelus.hu/regisztralj oldalon, és töltsd le a kuponokat!

Üdv,
Eszter
süti beállítások módosítása