Napok óta próbálom a fejemben cikázó gondolatokat mondatokká szelídíteni. Nehezen megy, lassan mégis meg kell tennem, le kell ráznom ezt a képlékeny és zsibbadt masszát magamról, amit a felfoghatatlanság és valami különös bizarrság épített.

Gyakorlatilag az idők kezdete óta ismertük egymást. Az általánost egy iskolában, párhuzamos osztályba kezdtük, a kis létszám miatt, sokszor együtt tartották az óráinkat. Közösen néptáncoltunk, az év végi záróink is közösen zajlottak. Amit ő testesített meg a D-ben, az voltam én az E-ben, ennek megfelelően a rivalizálás is folytonos volt köztünk.
A békét, a gimis közös osztályos első napok hozták meg. Gyámoltalanok voltunk, az idegen nagy épületben, szinte belevesztünk a nyüzsgésbe. Egymásba kapaszkodtunk az ismeretlentől félve, aztán már csak azt vettük észre, így is maradtunk. És hogy jó így.

Elválaszthatatlanok voltunk, a legdacosabban tomboló tinédzserkorunkban együtt követtünk el minden nemodaillőt. Lázadtunk mindenhol, az iskolai rendszer ellen, az otthoni rezsim ellen, a világ ellen, a saját magunk korlátai ellen, összes bevethető eszközünkkel. Tankönyvbeillő kamaszok voltunk, nagypofájúak, simlisek, olykor mély depresszióban, máskor a föld felett 2 méterrel, a napba mosolyogva.

Az érettségi után elváltak útjaink. Tudtuk, hogy így lesz, különböző álmokat, különböző vágyakat dédelgettünk szívünkben. A ballagós albumunkba bekerültek azok a mi egyezményes mosolygós keep smiley figuráink, melyek különböző színűek voltak és melyeket egy hullámos vonal kötött össze, azt jelképezve, hogy barátok maradunk örökké.

Az évek teltek, nem volt már meg a mindennapi kapcsolat, de a végtelenséget jelképező, láthatatlan hullámos vonal tényleg összetartott minket. Tudtam a nehézségeikről, tudtam, hogy nagyon sokáig vártak a kisfiúk pocakbaköltözésére, és tudtam arról is, hogy mennyire boldog és kiegyensúlyozott életet élnek azóta, hogy ez megtörtént. Az igazi áttörést a blogom életre hívása okozta. Ekkortól újra működött köztünk az intenzív kommunikáció.

Aztán megtudtam, hogy baj van, nagyon nagy baj. Volt idő, mikor úgy tűnt, győzedelmeskedik, hogy aztán elementáris erővel, újra a földbe döngölje ez a szörnyű kórság. Küzdött, emberfeletti módon. Már rég nem önmagáért, a szöszke-fürtösért tette. Az iszonyatos fájdalmakon és megpróbáltatásokon át, már csak az az erős szeretetgyűrű támogatta, ami szorosan körülfogta és próbálta elhitetni vele, hogy ez így a végtelenségig működhet.
Abban bíztam, hogy nála megtörténik a csoda, hiszen vele ez nem fordulhat elő! Nem akartam beengedni a tudatomba a történéseket, mert féltem, hogy akkor valóssá válnak. Amikor utolért a hír, nem voltam képes felfogni, elhinni... nyomtatásban kellett látnom ahhoz, hogy el tudjam fogadni, hogy életre keljen a döbbenet... Világtalan zaj, zajtalan világ... azt hiszem, menthetetlenül felnőttünk, abban a pillanatban, mihelyst eltemetjük az első kortársunkat...
Úgy alakult, hogy nem tudtunk már személyesen találkozni. Talán, jobb is így, hiszen bennem akként a 18 éves lányként él tovább, aki akkor volt, a napsugár-nevetésével, a fáradhatatlan jókedvével. Nézegetem a fotóit és próbálom meglátni az arcában a sorsát,  a vonásaiban a tragédiát, a szeme csillogásában a jövőjét. De nincs ott semmi, csak kíváncsi pajkosság és hamvas huncutság.

Nyugodj békében, Andykám! Igazad lett: valóban örökre barátok maradtunk! Remélem, megtalálod a békéd és tényleg szabaddá válsz! Szeretünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr962755346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julcsi84 2011.03.20. 15:51:15

Könnyfakasztó volt ez a poszt....
Felfoghatatlan és hihetetlen....
Ölellek!!!!

pcsilla 2011.03.20. 20:47:25

Kitartás ezekben a nehéz pillanatokban!

bogi_es_kira · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2011.03.20. 21:13:49

Mint mindent, ezt is úgy írtad le, ahogy senki más...
Nagyon sajnálom, megkönnyeztem, így ismeretlenül is...

Eriberi33 2011.03.20. 21:39:48

Ölellek, Drága!!! :(

Ildi-84 2011.03.20. 21:44:56

:((( Nyugodjon békében!

Neked pedig nagy-nagy ölelés!!!

Kendemami 2011.03.20. 22:18:15

Igen, örökre a barátod marad, figyel Téged és vigyáz Rád. Nagy ölelés és hátsimi :(

Ancsa10 2011.03.21. 07:10:08

Nagyon sajnálom :(
Nyugodjon békében!

csifo 2011.03.21. 07:27:15

Szia Cucka!

Őszinte részvétem neked!!!Sajnos nem jut eszembe kivel lógtál a gimibe, de most úgy megfájdultam a szivem , mert mi is ilyenek vagyunk Emével csak annyi , hogy ő a keresztanyja lett Zsombinak és el sem tudnám képelni , milyen lenne nélküle.Gyorsan küldök neki egy levelet, hogy milyen jó hogy ő itt van nekem!!!!
Vigyázz magadra!!!

gneke 2011.03.21. 18:51:04

Fogadd őszinte részvétem!

redcomet 2011.03.21. 20:33:28

Öszinte részvétem, így ismeretlenül is...

ilgya1 2011.03.21. 21:49:09

Potyognak a könnyeim!! Őszinte részvétemet küldöm és nagy nagy ölelés!!!!!!

Hencsi+Zita · http://kicsizita.freeblog.hu/ 2011.03.22. 09:25:32

Istenem....
Őszinte részvétemet küldöm neked és a családjának...
Ölellek!

Csőryke · http://myfairytaleworld.blog.hu/ 2011.03.22. 10:40:05

Őszinte részvétem!
Nagyon szépen fogalmaztad meg. Nekem is potyog a könnyem.

Pankababa 2011.03.26. 13:12:06

Arra gondolok, miért ilyen igazságtalan az élet...:-(
süti beállítások módosítása