Bizonyos időközönként a babás házhoz kilátogat a védőnéni, hogy megtekintse minden rendben van-e, azaz hogyan boldogul a  kismama és gyakorlati tanácsokkal lássa el őt. Nálunk ma volt esedékes a  védőnői látogatás és most már tudatosult bennem, hogy a fiamnak látens fehérköppenyes szindrómája van! :DDD Bárki, ha felugrik hozzánk, nem is kell találkozniuk sem, kicsifiam egy kisangyal, édesen alszik a kiságyában, mégha szopi idő is van, nem ébred, szóval egy igazi Tündérgombóc. Ha azonban "fehérköppenyes" teszi tiszteletét nálunk (gyerekorvos, védőnő) igazi kis nyűgpárnává lép elő. Tegnap a gyerekorvos ittjártakor adott igen intenzív hangot a pelus teletöltésének, majd mikor tisztába tettem, sugárban kaptunk még egy "adagot". :))) (a doktornőt első ittjártakor szimplán lepisilte Hunor és ha akkor nem adja át a  gyereket egy komolyabb "csomaggal" is megtisztelte volna! ;) :D).

Ma fél 11-kor érkezett a védőnénink, Hunc akkor ébredezett, bár még nem igazán lett volna itt az ideje, hiszen fél 10 körül uzsonnázott. Mindenesetre éreztem egy semmivelösszenemtéveszthető illatot (nevezzük inkább szagnak), és a védőnéni is azt kérte, hogy megnézne egy tisztábatételt! Hoppá, soha jobb alkalom, Hunorkát kibontogatom, egyre hisztisebben tűri, közben élénken gesztikulálva jelzi, hogy ő már bizony nagyon éhes és ilyenkor szinte az egész ökle befér a  szájába. Jóanyukához méltón csitítgatom, közben kezem a mindennapi gyakorlott mozdulatokkal új pelust tesz Hunc alá, jöhet a  popsikrém, az alkoholos köldökcsonkápolás (hurrá!, már igencsak lifeg, csak egy apró bőrdarabka tartja! ), ekkor szép szabályos sugárban pisilni kezd a  pelusba. Oké semmi gond, megmosolyogjuk, hogy milyen édes kisfiú, és ekkor következik a szintén semmivelösszenemtéveszthető hang (istenem, ebből a  kicsi csomagból hogy tudnak ilyen hangok távozni?!). Újabb mosolyokkal felvértezve, újabb peluscsere következik... és még kétszer megismétlődik a jelenet! (elmondanám halkan: ilyet még sosem csinált!)
Pelenkázásból jelest kaptunk! :DDD
Most pedig édesdeden alszik azóta is...



A szomorúság tárgya az az, hogy ismét búcsút vettünk egymástól a  védőnénivel, jobb állásajánlat, melyet elfogadott... Szomorú vagyok, mert nagyon megkedveltük egymást... bár úgy váltunk el, hogy biztosan fogunk még találkozni és beszélgetni, de ugye az már nem olyan... és valamikor jövőhéten várható az immáron ötödik védőnőm felbukkanása. (bár azért abban megegyeztünk, hogy ő egy olyan jelentést ad le rólam, melyben az szerepel, hogy különösebb gondoskodást nem igényelek :))) )

7 komment

Címkék: hunorfotó

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr31263760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pocakos Macska 2007.12.14. 14:20:03

Na most mióta meghallgattam az előző posztodból énekelem a dalt :)))))
Sajnálom a védőnőt, Hunc meg szerintem így jelzi, hogy ne zaklassák a fehérköpenyesek :))))

Ingrid 2007.12.14. 19:36:59

sajnálom én is a védőnénit.... nehezen lehet jót kifogni :)
egyelőre hetente fog jönni. aztán csak havonta a negyedik hét után.
Gönyörű ez az alvó Hunci :)

Kata763 2007.12.14. 20:34:24

:)))))))) Olyan jót mosolyogtam ezen! :)))))

A védőnőt én is sajnálom, de remélem hogy ugyanilyen kedves lesz a következő is!

Eriberi 2007.12.14. 21:31:04

Kezdem érteni, miért kell oly sok pelus... :D Mintha PM is mesélt volna vmi hasonlót mostanában. :D
Tündéri édes ez a Kiscsávó! Nagyon tetszik! :D

RKriszta · http://www.barni.blog.hu 2007.12.15. 10:06:04

Tuti kis ágya van ennek a csöppnek.Én is odafeküdnék. :-)

Szőlő · http://grapes.freeblog.hu 2007.12.16. 09:06:47

Na ha hazaér a Zuram ezt a bejegyzést megmutatom neki .DDD

Tündéri ez a kép :)

Csillagbaba · http://csillagbaba.freeblog.hu/ 2007.12.17. 18:16:35

Szia Cucka! Sajnálom a védőnődet! Reméljük a következő is jó fej lesz és kölcsönösen bejöttök egymásnka! A legénykéd pedig édes- álom szép kishapsi!!!!!
süti beállítások módosítása