cucka 2007.12.26. 15:02

Ünnepünk

Sajna, az ünnepi estéink sem úgy teltek, ahogy szerettük volna... szenteste Hunc nyűgösködött, így a  kettesben (hármasban, mert Hunc nem volt hajlandó egyedül maradni, mellettünk ült a hordozójában :) ) elköltött vacsora után, elég hamar nyugovóra tértünk mindannyian... és ekkor újra el kezdett fájni a  fogam! Tompán, de stabilan... átvészeltem az éjszakát, de már az algopyrin sem használt, fájdalom maradt.



Pedig HuncApu koccintott is Kicsifiával, de ez sem használt: :D



Reggelre (25.-ére), fájdalom csöppet enyhült, de az újabb ébrentöltött  éjszaka hozadékaként olyan voltam, mint egy kifacsart mosogatórongy. Hunc viszont elemében volt, ilyenkor lehet vele játszani, ki is jött velünk a  nappaliba kicsit karácsonyozni! :)





(ugyan nem látszik, de Huncon egy olyan rugdalózó van, amin egy mosolygó oroszlán látható, alatta pedig a felirat: I'm grrreat! :DDD )


Karácsonyfánkat HuncApu díszítette, aki a felénél megunta, így maradtak a  dobozban díszek, de sajnos én nem tudtam azzal a  trükkel felpakoltatni vele a fára őket, mint Vörösbegy! ;)

Délutánra átjött Sóginő meg Dédnagypapa is, Sóginő maradt is, ekkor már eléggé fájt a  fogam, de már mondani sem mertem... komolyan, már eljutottam abba az állapotba, mikor önmagamba kerestem a  hibát (hogy pl. hiperszenzitív vagyok és beképzelem a  fájdalmat. :S). Miután elment Sóginő a fogfájásom elkezdett a tetőfokára hágni és már nem csak a kezelt 5-ös fogam fájt, hanem a mellette lévő 4-es is, áramütésszerű fájdalmat éreztem, ha összeért az alsó fogsorom a  felsővel. (természetesen mindeközben attól is paráztam, hogy nehogy a rengeteg fájdalom és stressz miatt elapadjon a tejem..:( ...de úgy tűnik, nálam ez valahogy fordítva működhet: mostanság kétszer annyi van, mint volt! :D ) Az interneten találtunk egy éjjel-nappal nyitvatartó fogorvosi rendelőt nem messze tőlünk. Szokásos kálvária: gyereket megetettem, beöltöztettem, elaludt szerencsére, megérkeztünk, alig kellett várni. Röntgen is készült, 3 érzéstelenítőt kaptam (nem használtak, végig éreztem a trepanálást, a fúrást-faragást, csiszolást), doktornő igazából nem tudta megmondani mi lehetett a baj, szerinte esetleg csonthártyagyulladás is okozhatta ezeket a  tüneteket. (elviekben antibiotikumot is kellene szednem, de szoptatásomra való tekintettel, csak akkor kell elkezdenem, ha bucira dagad a  fejem vagy belázasodnék, a foggyökérben van antibiotikum, tehát lokálisan kapok). Nos, éjjel 2-kor értünk haza, akkor még fájt, de nagyon tompán és a kimerültségtől ismét el tudtam aludni (Hunc viszont cefet mód szolidarizált idösjóanyjával és nehezen aludt el, majd végigordította a reggelt, de szerencsére HuncApu most átvette tőlem és így aludhattam pár órát összefüggően).

Most jól vagyok, nem fáj egyáltalán a  fogam, se tompán, se áramütésszerűen... de ugye volt már ilyen...

Összességében: szép ünnepünk volt... családias, pici apró ajándékokkal.

Azért remélem, jövőre "gördülékenyebb" ünnepünk lesz...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr28275451

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Assista esse video 2018.03.05. 20:20:09

Rácz Erika aranyműves, a Népművészet Ifjú Mestere - Netfolk: népművészet, hagyományok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leonine · http://leonine.freeblog.hu/ 2007.12.26. 17:07:45

Sajnálom, hogy nem tudtál koncentrálni az ünneplésre. Jobbulást!

PM · http://www.pocakos.freeblog.hu 2007.12.26. 17:26:18

Sajnálom a fogfájást :(((
Viszont a képeken nem látszik, nagyon szépek vagytok. Gyönyörű a medál is :) Jövőre nyugodtabb Karácsonyt!!!!

Ingrid 2007.12.26. 23:30:14

HuncApu nem semmi :))) És Hunor is meglehetősen korán kezdi az italozást.... Reméljük nem szokik rá ;)

Gyönyörű ajándékot kaptál. Szépséges ez a medál és te is jól leplezted a fogfájást!
Formás és csodaszép kis fátok van, én is minden évben egy IGAZIRA vágyom. Jövőre biztosan megkapom :)

tollpihe 2007.12.27. 09:59:57

hát, azt hiszem, lesz mire visszaemlékeznetek majd :)

Áronbaba 2007.12.30. 14:23:03

Huncimbi, nagyon édes vagy! Egészségedre a borocskát!
Pacsi,
Áron
süti beállítások módosítása