cucka 2008.02.03. 12:40

2 hónapos

Huncorgó ugyan tegnap töltötte hófordulóját, de olyan mozgalmas napjaink vannak, hogy nem volt időm összefoglalót írni... sokkal fontosabb volt megélni a  pillanatokat és beszippantani, majd nagyokat nyelve eltelni a szeretetgombócokból...

Pénteken este megérkezett már az iskolában is királylányosan szép barátnőm kedves kis családjával. Érdekes, míg az ember valakivel nap-mint-nap találkozik, nem is érzi (értékeli?), hogy mennyire fontos is lehet ez a  kapcsolat... így volt ez velünk is, és nagyon örülök, hogy életünk fonalai újból összegabalyodni látszódnak...
Szóval, igazi nagycsalád lettünk, igaz jelen pillanatban két kismanó van körülöttünk, de jó kis gyakorlat ez a  későbbiekre nézve ( a  napi 3-4 mosogatás mellett rendszeresen tele van a  mosogatótálca: következő gyermeknél célszerű beszereznünk egy mosogatógépet! :D). A kicsik ritmusának összehangolása is teljes embert kívánó feladat... és jelen pillanatban két tündérgombóc babáról van szó, akiknek semmilyük se fáj, szeretnek nagyokat aludni-enni és nagykanállal felfedezni a tágas nagyvilág ismeretlen sarkait is.



Szombaton este pedig a pár napja említett kedves barát (és snooker-partner) valamint kedves menyasszonya tette nálunk tiszteletét. Jó volt hallgatni, hogy milyen lelkesen szervezik a lakodalmukat és kicsit nosztalgiát is éreztem, meg azt, hogy mennyire öregnek érzem magam távoli már a tavalyi lagzink... borzongásos izgalmas (és csípős veszekedéses!) időszak volt ez nálunk, amíg sikerült összecsiszolnunk a  vendéglistát, hogy minél kevesebb sértődés legyen... és tudom, hogy úgy sem sikerült mindenki elvárásainat megfelelnünk, de mint akkor is, most is azt érzem,nem is lehet mindenki kedvére tenni, mindig lesznek olyanok, akiknek valami nem tetszik... számomra örök élmény-emlék marad a Isten előtti eskütételem, főleg úgy, hogy már a pocakomban volt Hunc is... és már alig várom, hogy mutogathassam a KisMancának (mostanában olyan neveket találok ki...) a  fotókat...
Nagyon jó volt látni, hogy az amúgy is összeillő pár a lánykérés óta még erősebb és összekovácsoltabb benyomást keltett... jóbeszélgetős (hiperkommunkációs hiányomban és az elfogyasztott pohárka meggysörnek köszönhetően főként énbeszélős!...),
lélekemelgetős, kellemes este volt...

És akkor Huncos adatai számokban:
- az esti megmérettetésén nettó 5680 grammal szerepelt
- hosszát illetően nem jutottunk dűlőre: hiába feszítem szegény gyermeket, folyton kevesebbet mérek, mint a születési mérete, viszont ruhaméretekkel tudok szolgálni és ebből valamelyest lehet következtetni: 62-es rugdalózót hord és 3 hónaposoknak való kisnadrágot. (ezekkel a  ruhaméretekkel, számozásokkal folyton bajban vagyok: vannak olyan hordható darabjai melyek 58-as méretűek és jók és vannak 6 hónaposra való ruhái, melyek éppen jók vagy nagyon nagyok!)
- elfogyasztott tejcimennyisége a nagy maci-ősrobbanások óta csökkent, mostanság "csak" 180-200-akat eszik gyermekünk, ezáltal ritkábbá és disztingváltabbá váltak távozó medvéi.
- délelőttönként szívesen van egyre többet ébren, ilyenkor beszélgetünk, játszunk, tornázgatunk (és igen, Huncost is össze lehet úgy hajtogatni, mint Helénát és ugyancsak gurgulázó nevetéssel köszöni meg ezt a  műveletet!)
- szemével követ minket, már tudja, kinek, hol van a  "helye" a  kocsiban és a lakásban is
- nagyokat nevet, ha valami tetszik neki és néha-néha a játék hevében egy-két sikkantás is kicsúszik már a  torkán

Szépreményű fiatalemberünk megkapta végre HuncAputól a régóta óhajtott pihenőszékét, melyet nagy örömmel vett birtokba és hihetetlen érzékkel, szinte percek alatt rájött, hogy saját maga is képes mozgatni azt és ilyenkor hatalmas mosolyok és elégedett gügyögések hagyták el a  száját:


A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr57323095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillagbaba · http://csillagbaba.freeblog.hu/ 2008.02.03. 13:26:02

Édes Istenem! Hunc milyen nagyon édes abban a pihenő székben! Úgy megpuszilgatnám!!!!!

RKriszta 2008.02.03. 14:43:12

igazi nagyfiú már ebben a székben...

masika · http://farkaslili.mindenkilapja.hu 2008.02.03. 17:38:35

HuncÚr, ahhoz képest, hogy csak két hónapos vagy igazán szép méretekkel rendelkezel, és milyen sokat eszel! Anya most azt mondja, látod-látod :-(
Jobb lesz ha belehúzok különben lehagysz.:-)

Lili

Pocakos Macska 2008.02.03. 17:39:40

Gratulálunk még egyszer :)
Juj Hunc már nagyobb, mint Norka :D Nagyon tetszik a pihiszék - és milyen laza a használója, használjátok egészséggel :) És örülök, hogy ilyen jól sikerültek a vendégségek :)

Kata763 2008.02.03. 20:39:28

Gratulálok Huncnak a hófordulóhoz! Gyönyörű szép nagy fiú már!:) Tündéri a pihenőszékben!:)) Puszi Nektek!

Csillus · http://dilidomino.freeblog.hu 2008.02.03. 23:16:20

Boldog hófordulót a gyönyörű nevű Hunor babának! :) Milyen nagyot nőtt, ámulok és bámulok:)

A névkérdéshez: mi pont az ilyen megjegyzések miatt nem mondjuk el senkinek a kisfiunk nevét :) Nem kellenek a gonosz megjegyzések... és a lebeszélni próbálás :) A születése után legalább senki nem tud beleszólni :))

Pusz, Cs.

lare 2008.02.04. 09:36:31

mosogatógép ,)) nekem is vaan ,)) szeretem ,)) nem mindegy a fogyasztás szempontjából sem ,) érdemes megvenni azt ami A energia és A jelű a hatékonységban is ,)) eggen... drágább, de hosszútávon (már kb 6 éve van, vagy hét) nagyon is megéri... van egy almérő a konyhán, nem hivatalos persze, de így volt egyszerűbb anyósjelölttel ,)) és bizony a negyedével kevesebbet fizetem, mint ő aki a kézi mosogatás híve... "mersokkalszebbenlehetkézzel" hehh... nem is igaz ,) jaj és ne ismondjam, nincs konyharuhás törölgetés, ami majdnem ugyan olyan, mintha nem is mosogattál volna el ,)) mert ugye visszakened a bakcsikat...

és igen, nem mindegy a baktériumok betegségterjesztőkkel szemben sem... hol mosogatsz te 70 fokos vízben? egyszóval megéri... mosógépből szintén a fenti AA -s paramétereket érdemes venni ,)) megéri ,) tapasztalom ,)) súlyautómatikás, víz és energiatakarékos, arról nem is beszélve, hogy a mai mosóporok valóban! hatásosak már 30 és 40 fokon is ,)) csak havonta egyszer mosok hatvan fokon és 90-en is csak egyszer egy hónapban azt is csak a gyerek fehér ruháit ,)) mert szinesnek 30 fehérnek 40 fok bőven elegendő, mégis tiszta a ruha ,) ööö ariellel mosok, kekem az jött be ,))

gratulálok a manónak ,)) mostantól várhatóak a fogas nyüszik ,)) bár elvileg az anyatejes babák később kezdik, mert a tej Ca mennyisége a csontozat építéséhez kell ,) a táposok meg pluszban is kapnak ,))

Ingrid 2008.02.04. 11:25:06

Kérlek Cucka, továbbítsd:
Édes Hunci!

Gratulálok az elmúlt 2 hónaphoz! Csak így tovább, okozz sok sok örömet Anyáéknak!
És nagyon ügyes vagy a méreteket illetően, a tornával, a nevetéssel, a gügyögéssel, mindennel :)

Puszi!

Mazsola01 2008.02.04. 14:05:00

Húúú Hunor már két hónapos nagyfiú??? :))
A pihenőszékben egyszerűen zabálnivaló!!! Úgy tetszik maga a pihenőszék is, hogy színes, na meg leginkább piros :)

cucka 2008.02.04. 15:34:09

Köszönjük szépen a kedves szavaitokat! Mindet tolmácsoltam az Úrfinak, aki fogatlan babamosollyal konstatálta sikereit! ;)

Áronbaba 2008.02.05. 09:58:57

Nagy pacsi Hunor Pajtinak a második hófordulóhoz!
Nagyon imponáló méretei vannak. Üzenem, hogy csak gyűjtögesse az erőt...
Áron
süti beállítások módosítása