cucka 2008.02.28. 13:59

Mindennapi kenyerünk

Mióta megszületett Hunor egészen más szempontok alapján ítélek meg dolgokat, vásárolok termékeket. Már a  várandósságom alatt is nagyon odafigyeltem arra mit és mikor eszem, milyen és mennyi folyadékot iszom és ez most a szoptatás ideje alatt szinte még fontosabbá vált. Most már forrásvizet iszunk, és nem véletlen az sem, hogy mi saját magunk vágunk ismerős kereskedő által forgalmazott bio-mangalicát. (nem vagyunk ugyan vegetáriánusok, de szeretem tudni, hogy az elfogyasztott termék mit is tartalmaz valójában). Nagyon régóta foglalkoztat az itthoni kenyérsütés gondolata is, de ezidáig, amíg a velem egy idős őskövület Karancsom sütött-főzött a konyhában, nem volt bátorságom még egy valamirevaló sütit se bevállalni. A lakásfelújítás (és az akkor érkező csodatűzhely) óta viszont szárnyakat kaptak vágyaim, egyre kísérletezőbb vagyok, pár napja töpörtyűs pogácsát sütöttem nagy sikerrel.

DominóAnyu kenyérsütési sikerein felbuzdúlva, hetek óta rágom HuncApu füleit, hogy szeretnék egy kenyérsütő gépet. Kutakodtam receptek, tippek és ötletek után az interneten, míg végül hétvégén Pakson meggyőztek, lehet gép nélkül is kenyeret sütni, a nagy tudomány amúgy is a dagasztásban rejlik. Kóstoltam is az ott sütött kenyeret, melynek a  receptjét elkértem, HuncApu beszerezte egy bioboltból a  hozzávalókat, így ma -ha Huncorgó is így gondolja- lenmagos kenyeret fogok sütni manuálisan, saját két kicsi kezemmel! Fel vagyok vértezve azzal, hogy nem fog sikerülni elsőre, erre többen felkészítettek, tehát a kudarctól sem félek (HuncApu azért a  biztonság kedvéért vásárolt magának kenyeret vacsira ;) ).

(Amúgy megfáztam, valahol valamikor... HuncApu meg tömi belém a  bio-csodaszereit... nekem meg jobban kell lennem, jobban is vagyok csak az orrom csöpög. )

Este majd referálok... ha nagyon nem sikerült, még az is lehet, hogy elbújdosom.... Kenyérfalvára! :DDD

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr34358077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye 2008.02.28. 15:36:58

Ez ám az igazi kihívás? Amíg nem volt Anyunak kenyérsütője, ő is csinált hagyományos módon...és azt is imádtuk...
Készülj fel, hoyg fárasztó lesz..de megéri..Nagyon megéri!!!

Lyndy 2008.02.28. 15:50:37

Akkor én csak drukkolni tudok, hajrá és ne add fel, biztosan isteni finom lesz.

Ingrid 2008.02.28. 16:56:48

Várom az eredményt!!!!! Nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogy fog sikerülni.... Dominóéktól már én is elirigyeltem a gépet. Nekem lenne a leg egyszerűbb ilyet beszereznem... az egész családnak is van ráadásul, de mindig az a bajom, hogy hová pakoljam.... brrr.....
Na, egy szó mint száz, ha sikerült, akkor kérem a receptet!!!!
És jobbulást, hátha segítenek HuncApu bogyói :) Milyen kis édes volt, ahogy bespájzolt magának biztosamibiztos kenyérből ;)

masika 2008.02.28. 18:54:04

Én is drukkolok. Nálunk már 3x a kuka ette meg amit sütöttem:-(

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.02.28. 19:07:28

nem akarok senkit rábeszélni,de....... nagyon jó dolog a kenyérsütőgép. bár én ritkán használom, mert azapu csak kiflit hajlandó enni (azt is süthetnék mondjuk..), én meg kevés kenyérfélét eszem. de isteniek szoktak lenni, a kalács verhetetlen..
kézzel, sütőben.. nem vinne rá a lélek. minden elismerésem Cuckám! mesélj, milyen lett!!

Mazsola01 2008.02.28. 20:42:39

Kiváncsivá tettél, milyen lett a kenyér? Egyébként ehhez is, mint a főzéshez gyakorlat kell (tudod: gyakorlat teszi a mestert ;), így lesznek az "egyen receptekből" önálló egyre jobbak, és így a kenyér is finomabbá válik. Mazsiapu anyukája is süt, kézzel és géppel is, meg kalácsot is csinál, mind ISTENI finom. Ahogy elköltözünk innen én is belendülök majd, most sütő hiányában képtelenség lenne :(
Örülök, hogy ilyen tudatosan figyelsz arra, mit esztek. Mi is a kenyeret mindig anyóstól hozzuk, csak zsömlét veszünk itt néha, ezen kivól zöldség/gyümölcs anyóstól/mamáinktól/papámtól, disznóhús én mamától...szóval mindenről tudjuk, hogy jóóóó :)

Bogár · http://www.babaszoba.hu/services/blog/bogar 2008.02.28. 21:27:58

Csak bíztatni tudunk. :)
Ugyan mi kenyér sütő gépet használunk, de nincs is jobb a friss kenyérnél :) (a dupla dagasztású a leg lazább ;) )
Igaz nem olyan, mint a pékségi, állítólag a sütő nedvességtartalma miatt... de hajrá!

Ingrid 2008.02.28. 21:56:13

hmmm... vajon mi történhet ost a konyhádban???... ...

Ingrid 2008.02.28. 21:56:47

Írom MOST, nem ost.....

Pocakos Macska 2008.02.28. 22:24:31

Hajrá Cucka :) És jobbulást :(
süti beállítások módosítása