cucka 2008.04.28. 19:51

Szerenád

Sok-sok év után feladtam abbéli álmaimat, hogy bajor erkélyek módjára nyár végére futómuskátlijaim rekordot döntve szaladjanak és fürtökben lógjanak, egészen az alattunk lakókig. (ezért idén színpompázó álló muskátlikat vettem)
Évek óta hagyománnyá vált, hogy Szőkeciklon barátosném átjön muskátlikat ültetni, ilyenkor nagyokat röhögcsélünk, és ettől olyan csajos vidámos délutánunk lesz. Most először ültettem több ütemben (ahogy Hunor engedélyezte) a balkonládáim virágait egyedül.

Merő véletlen, valahogy mindig akkorra esett ez a művelet, amikor a végzős diákcsoportok éppen szerenádot adtak a velünk szemben lakó tanárnak. És ilyenkor újra feltámadt az a lázas izgalom, ami nagyon sok éve, és félhangosan dúdolgattuk az azóta sem változott dalokat. És néztem ezeket a naggyá nőtt gyerekeket, a lakli fiúkat, a kortalan lányokat és belül irigykedtem. Irigyeltem a felelőtlenségüket, a fiatalságukat, az idétlen poénjaikat, a gondtalanságukat, azt, hogy előttük áll az élet... A zenei igyekezetükre általában nagyon sok ablak kinyílik, sokan nosztalgiázunk mosolyogva velük.

Ma este érkeztek: fiatalok, érceshangúak, tettrekészek. Összebújtak kört alkotva, fiúk-lányok  hullámoztak a Fényév távolság  dallamára. Valahonnan előkerült egy gitár is. Egyikőjük, egy balonkabátos leányka, kissé távolabb áll, kezében egy tál süti, dal végén irányítani próbálja társait, akik közrefogják és átölelik őt is. A kabát szétnyílik egy pillanatra, a leányka szabad kezével végigsimít le nem tagadhatóan gömbölyödő pocakján... és már mennek is tovább. Én ottmaradok és még hosszú percekig kavarognak a gondolataim... fiatalok,  látszólagosan gondtalanok és előttük az élet...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr70445927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.04.28. 21:33:38

Szívem! Olyan leomló muskátlid soha nem lesz! hacsak nem költöztök Bajorországba vagy más hasonló éghajlatra.
Én ugyan a muskátlit nem szeretem, de tapasztalatom szerint a panell-éghajlatot nem szereti :(((((
Szóval, hajrá álló muskátli! :)
És úgy látom most van valami, amiben nem vagyunk egyformák. Ez pedig az "irgykedés" a fiatalokra. Nem tudom, de ahogy olvasom a soraid (és az imént ment el tőlünk is egy csapat...), valahogy nem hiányzik, nem gondolok vissza sem nosztalgiával, sem máshogy. Minden úgy van jól, ahogy most van. Olyan édes burokban élek... szerintem Te is ;)

cucka 2008.04.28. 22:29:16

Valóban igazad van, ezek a futómuskátlik nemcsak az éghajlatunkat, hanem a paneldzsumbit sem szeretik, ezért váltottam idén hagyományos társára. :) Kíváncsi leszek, nyár végére milyenek lesznek, egyelőre csodaszépek. :)
Valóban irigykedem egy kicsit a fiatalokra... annyi mindent másképp csinálnék... Valóban jó ez így, ahogy most van, minden jó és nem cserélnék senki mással... jó ez a megfogalmazás "édes burokban élünk" :)... és mégis, néha olyan jó ellesni a "fiatalok" pillanatait, na! ;)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.04.29. 07:14:20

cáfolok, csajok! ha fele nap árnyékos ablakba teszed, lehet leomlósod, nekem tavaly sikerült. bár nem paneloshelyen.. muskátlistápoldattal bővenbánva :)
a nosztalgiás dologban, Ingridhez húzok most :) úútáltam a gimit, a fősuli álom volt, mégis pontmost szeretek lenni ;) a középiskolásokat nem irigylem, talán a gimiutálat miatt... puszii

rkriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.04.29. 08:17:23

Én is osztom Ingrid véleményét, nekem sem hiányzik a diák élet. Bár az igaz, hogy ha tehetném, visszaforgatnám az időt és oly sok mindent másképpen csinálnék,,,de!! Én nem szoktam megbánni semmit, mert mindenből tanulok és tanultam...De hát Cucka, azt kivánom neked, álmodozz csak bátran!!!!

micka 2008.04.29. 08:23:20

drága Cucc!
te is emlékszel, közel sem volt könnyú már akkorsem az élet... csak hát az ember hajlamos elfelejteni a rosszat és csak a szépre emlékezni. mindent jól csináltál eddigis, semmi nincs amit ne így tehettél volna, és nézd, a csodahálót sikerült létrehoznod, létrehoznotok.
sokszor azt hiszem, ha nem ér annyi pofon az életben, nem is lehet eljutni az "édes burok" megteremtéséhez, észrevételéhez, értékeléséhez.
*ölelés*

Mazsola01 2008.04.29. 12:04:43

Én igenis "visszasírom" a középsulis éveket, mikor semmi felelősség nem volt a vállamon, mikor csak élvezni kellett az életet, most azért a felelősség nagyobb.... persze nem rossz ez az élet sem, de azért :)))

Pocakos Macska 2008.04.29. 13:28:50

Én is néha visszavágyom és talán másképpen csinálnék dolgokat, de akkor lehet nem itt tartanánk :) Az pedig, hogy mi a "gondtalan" élet viszonylagos :) Ha őket megkérdezted volna, lehet nem tartják annak - vagy Te magad is csak azért, mert megszépültek az emlékek ;)
süti beállítások módosítása