Hétfőn gőzerővel belevetettem magam, a mi kis házirendünk felállításában. Az első meglepetés akkor ért, amikor Hunor ebben maximálisan partner volt, nem kellett szigorú szabályokkal keménykednem, hanem mondhatni első perctől működött a dolog. (max az én délelőtti rápihenéseimet kellett feláldoznom).

Naszóval, Hunor reggel 8 után pár perccel ébred, ekkor a saját kényelmességem miatt, mi még mindig kicsit összebújtunk, visszaaludtunk, olyan 10 óráig. Az új házirend, ezt a fajta visszaalvást eltörölte, ilyenkor pár percet még ágyban maradunk, szopizunk, majd irányba vesszük a konyhát, ahol megreggelizünk. (Hunc ilyenkor az etetőszékében inkább csak egy kiflisarkot vagy egy kenyérhéjat mócsingol pépessé, miközben kikergeti a reggel elsőként érkező macicsaládot, enyhén könnybelábadt szemekkel). Reggeli után szabadfoglalkozunk. (Hunc mellettem szöszmötöl, én számítógép előtt megkávézom) 10 óra magasságában Huncos megozsonnázik (kiszúrásképpen szigorúan gyümölcsöt kap, merugye még mindig nem a kedvence, természetesen szopival kiegészítve), hogy legyen energiája caplatni utánam, miközben igyekszem összekapni a lakást. Mosogatás közben figyelnem kell mikor melyik macsekot óhajtja megkergetni vagy éppen melyikük táljából szeretne csemegézni (szerencsére Kokó cica rutinosan nem hagy maga után semmilyen maradékot). 11 körül elvonulunk szopizni és utána Hunort behelyezem az ágyába, eleinte tiltakozott, de amint észrevette, hogy nem hagyom magára, mellette olvasgatok, míg el nem alszik, megbékélt az új helyzettel. (kivenni nem veszem ki, csak beszélek hozzá). Órát lehetne igazítani hozzá, ugyanis kereken egy órát alszik, majd fölébred, kicsit összebújúnk, megebédel, szopizik, játszunk, zenét hallgatunk, kiülünk az erkélyre, ha munkám van, igyekszem Huncos mellett párhuzamosan ilyenkor már csinálni. 3-kor ismét szopi, majd egy fél órás alvás következik, a fentebb említett módon. 5 óra körül újabb szopizás következik, majd séta, bevásárlás, játszóterezés, hintázás, esetleg egy húszperces alvás (bár ez két napja kimarad). 7 óra körül hazajövünk, szopizás, majd vacsikészítés közben, meghallgatunk egy-egy örökzöld klasszikust (Kolompos, Alma együttes forevör!, bár most már becsusszan a mambo vagy a szamba is, nem kis derültséget okozva ezáltal a legifjabbnak, amint körberiszálom a konyhában az etetőszékét). Még mielőtt HuncApu hazaérne, Hunormanó vacsizik (8 órakkor), aztán fürcsi, vizi játékok HuncApu módra, majd 3/4 9-kor ágybakerül és hétfőtől minden nap 9 óra 10 percre legkésőbb elaludt. (a saját ágyában!)

Bárcsak az éjszakáinkról is ilyen sikertörténetet mesélhetnék... igyekszem ott is következetes maradni, hiszen látom, hogy nappal működik a dolog, igazán nem sok erőfeszítéssel, de valahogy mégsem megy. Hunor úgy sír fel, hogy még csak fel sem ébred, csukott szemmel nyöszörögve-fájdalmasan... Hiába itatom meg, egyre jobban belehevül a sírásba... ma éjjel még a vígaszcici sem segített, nem tudtuk eldönteni, hogy a pocakja fájt-e (mer igencsak görcsölgetett), vagy újabb fogacska készül útnak indulni (erre is van némi esély). Este körbepárnáztam a kiságyát, (mert a másik ébredési verzió az az, hogy álmában felül, vagy fel akar állni és csukott szemekkel elborul, beveri a fejét a rácsba és erre ébred fel), de  sajnos ez sem segített...

Ami viszont mindenre gyógyír... e sorok írása közben, kisfiam először felállt magától, mindenféle külső behatás nélkül mellettem a járókában! Majd egy percig állt győzelmi mámorában, majd óvatosan letottyant a pelenkásos részére... én meg itt ülök könnybelábadt szemekkel, mer már megent olyan megható ez az egész világ, hogy egy kóla reklámon is képes vagyok zokogni hosszú percekig...

Nasakkor a bizonyíték, külön kiemelném a harmadik fotón a győztes négyfogú mosolyt:

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr78640699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bea · http://www.pappb12.freeblog.hu 2008.08.30. 11:33:20

Édes, drága kis négyfogú milyen büszkén feszít:) Én már ott tartok, hogy minden nyűglődés miatt a kibújninemakaró fogakat okolom. (A fogakra még a védőnő szerint is mindent rá lehet kenni és annak az ellenkezőjét is) Rem. Hunornál is további fogacskák vannak az éjszakai nyugatalanság hátterében, és hamarosn öt-hat-hét...fogú kislegénnyel állunk majd szemben:)

Lyndy 2008.08.30. 13:24:13

Kitartás és meg lesz az eredménye!
Nagyon ügyes és cuki a 4 fogú kis Hunc!

Szösszenet · http://www.haromszosszenet.blogspot.com 2008.08.30. 16:50:02

Nagyon drága ahogy minden erejével az állásra koncentrál :) Édes pofa a négy fogacskáva l :)
A rendszer meg .. hajrá hozzá :)
Mi egyelőre mázlisták vagyunk .. Alíz viszont mostanában kezd elromlani ..
Biztos vannak ilyen szakaszok :)
Ügyes vagy, és le a kalappal, hogy elhagytad a szunyát 10-ig .. nálunk is ez van, de nem akarom még elhagyni :D

Mazsola01 2008.08.30. 17:48:54

Ezek a képek, tündéri a vigyora!
(Nem kaptad meg az sms-em? :S )

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.08.30. 18:42:06

Nagyon ügyes vagy, hogy rászántad magad a következetes napirend kialakítására!
Az éjszakák is előbb utóbb megoldódnak, és elnyered méltó jutalmad! :D
A fogzástól már én is előre félek...
Hunc nagyon édes, és tényleg fantasztikus pillanat lehet, amikor diadalittasan vigyorog a felállás után! :D

Eriberi 2008.08.30. 21:23:02

Le a kalappal a rend kialakítása miatt!! Csatlakozom Szösszenethez, még én sem bírom elhagyni a reggeli összebújós továbbalvós részt... Pedig az kéne nálunk is, akkor talán este is hamarabb elaludna...?

Olyan gyönyörű ez a kicsi Macsó! Nagyon jól állnak neki a fogak! Nyugi, már csak 16 van hátra... ;) és megszűnik a nyüglődés!

Anita · http://kende.freeblog.hu 2008.08.31. 10:05:25

Gratulálok! Igazán hamar beelőztetek a fogacskával! ;)
Csak így tovább Hunc! :)

Pocakos Macska 2008.08.31. 12:14:31

Gratulálok a felálláshoz!
A rendszer kialakításához pedig sok türelmet, tuti meglesz a jó hatása! :)

cucka 2008.08.31. 18:08:12

Bea, kezdem azt hinni, hogy a fogacskák mellett a fejlődéi ugrabugra is kínozza őket. Ami tény: ezekre valóban mindent rá lehet kenni! :)))
Lyndy: kitartani kitartok, hiszen mást nem tudok mit csinálni! túléljük ezt is, aztán jön a dackorszak, a nemkorszak, a kiskamaszkor, a nagykamaszkor... mindent átvészelünk egyszercsak! :)))
Szösszöm, a szívem szakad meg önmagam reggeli szunyájáért, de úgy látszik, egy ilyen nagyfiúnak már elég a napközbeni másfél-2 órás alvás. :S
Mazsó: de! hívlak! :)
Bogi: tulajdonképpen a legnagyobb áldozat a reggeli szunya elhagyása volt, a többi valóban magától ment, csak figyelmesebben kellett "vennem" Hunor jeleit. Ő küldte őket, csak én nem reagáltam rájuk.
Eriberi: szerintem még maradhatnak a reggeli szunyáitok, hiszen még picurka a kicsilány, bár Neked kell őszintén magadbafordulva megválaszolnod, hogy Lilunak van vagy inkább Neked szüksége rá? (nekem is be kellett látnom, hogy inkább én igénylem a 10-ig alvásokat, nem ő :((( )
Anita, pedig aszittem, nekünk soselesz fogunk, most meg már kint van négy teljesen és ott toporog startra készen a jobb fölső vámpírfoga is (metszőfog).
PM: egyelőre nem tudom elképzelni, hogy az ilyen típusú éjszakák valaha is megszűnnek... és még mindig nem a rendszerességben látom a megoldást. Hit nélkül pedig -szerintem-semmilyen módszer/elv nem működik...

Judit 2008.08.31. 18:21:50

Ügyes manó! :)

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.08.31. 20:54:03

Sziasztok!
Jó kis rendszeretek van, nálunk Panka mindneféle rendszeremet megdönti.....pedig a napirendekből próbálom a demokrácát kiölni.....nem sok sikerrel persze.....éjszakákat sajnálom, ismerős ez az éjjeli felsírós történet. A pocakfájásra figyelj nagyon, nálunk rendszeres volt, erős pukik kíséretében, a végén oda jutottunk, hogy elivttem dokihoz, széklettenyésztés, stb, és Panka candidás, ettől fáj a pocakja éjjel.....de a dokink szerint a fogzás miatt is lehet egyébként éjjeli hasfájás, ti pedig abban is benne vagytok rendesen, grat a 4. fogacskához!

cucka 2008.08.31. 22:47:48

Cuki: ez a pocakfájás szerintem most csak egyszeri: okos anyuka jól megtömte karfiollal csöppfiát. (Huncos kicsit "szeles" volt éjjel! :DDD)
Szerintem egyszercsak vége lesz ennek a fognövesztésesdinek, már nincs sok hátra... :DDD
Szegény, kicsi Pankababa! Kívánom, hogy mihamarabb Nektek is szépen átaludt éjszakáitok legyenek! :)

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.09.01. 09:19:03

Ügyes vagy Cucka csak így tovább!

Vismajor 2008.09.15. 23:37:33

Most visszaolvastam, mert nagyon ismerős volt az új napirendünk. Niki szépen átalakította az általad leírtak szerint (az az egy különbség, hogy mindig ébredéskor szopizik). De az időpontok a vacsi kivételével ugyanazok. Pedig becsszó' nem olvastam fel Nikinek... miféle telepátia van köztük?! ;)
Puszi Nektek, HunC annyira kis édes csöppfiúka!!!

Vismajor 2008.09.15. 23:40:32

Zsó vagyok, csak álnév alatt sikeredett :-D

cucka 2008.09.16. 14:12:59

Zsó, fölismertelek a Niki név kapcsán, hiába bújkálsz itt álruhában! ;) ...egyszer csak összejön az a telefonbeszélgetés! :DDD
Puszik Nektek is! :)
süti beállítások módosítása