cucka 2009.01.30. 12:55

Újabb lépések

Nem, most nem a kétlábon járás újabb lépéseiről szeretnék írni, mert azirányba jelentős változás továbbra sem történt, hanem azokról az újabb apró manóléptekről, melyekkel Kicsifiam elég határozottan elindult az önállóság felé.

Ébredés: mivel a hajnali eszem-iszom után már köztünk marad, egyszercsak fölébred valamikor (általában 9 körül), majd óvatosan lemászik mellőlem, megszerzi a tévé távirányítóját, és halkan bekapcsolja. Ekkor én még alszom, vagy legalábbis félálom üzemmódban figyelem mit cselekszik, kicsit elmatat köröttem, majd ha már unja a magányt fölébreszt (könyvet pakol rám, esetleg valamilyen szőrmók állatot, de landolt már papucs is reggeli ébresztés gyanánt a fejemen...). Ilyenkor még kicsit összebújunk, meggyömöszkölöm Őfelségét, már amennyire van lelkierőm hozzá, alig ébredés után, kávé nélkül. Peluscsere, aztán a gyermek mutatja az utat: irány a konyha, a reggeli.

Evés: mióta meggyógyult mondhatni farkasétvággyal vetette bele magát az  elmúlt hetek kihagyott kulináris élvezeteinek a bepótlásába. Talán ezért, talán, mert lassacskán úgy érzi leválasztódik, egyre kevesebbszer kéri a bűvős-szót és akkor is inkább csak komfort szopizik, nyammog, miközben gyönyörű szeme-pillantását mélyen az enyémbe fúrja. Ilyenkor elveszünk valahol térben és időben... hiányozni fog, ha ezek elmaradnak...
Újra elfogadja az előregyártott babakajákat, de szívesebben eszi a mi étkeinket. Továbbra is édesszájú, a csokik írmagját is kiszagolja és bármi áron megszerzi. (ezért hajlandó akár kétlábon felmászni Dörzsi ketrecére is, hogy elérhesse a könyvespolcra rejtett maradék csokimikulásokat is...) Az etetését egyre kevésbé viseli el, mostanában úgy zajlik, hogy ő is kap a kezébe egy kanalat meg én is, Hunc is adagol kicsit magának, én pedig igyekszem egy nagyobb kanálnyit lapátolni a szájába. Mókásabbnál mókásabb jeleneteink alakulnak ebből, főként olyankor, amikor még korareggel, gyökkettő per óra üzemmódban funkcionálok.

Napközben: eljátszik magában gond nélkül, ami fontos: elérhető távolságban legyek, de azonkívűl gyakorlatilag bármit csinálhatok. Néha ugyan odajön, belevon a játékba, kér egy-egy puszit, egyszer-egyszer hozzámbújik ölelésért, de egyre ügyesebben köti le magát. Egész nap dumál, tátátátátá-k és pápápápápápá-k különböző verziói és kombinációi megtalálhatóak a szókincsében, kiegészítve egy-egy felismerhető szóval is. Pl. aggyá (= adjál), tyitya, titya (= cica, minden állat cica jelen pillanatban), apa ( ez nem szorul különösebb magyarázatra), ciccci, így sok cével nyomatékosítva (ez sem szorul különösebb magyarázatra), ajja, néha tisztán is kimondja, hogy anya, ide, oda (célirányosan mutatja is az ujjacskájával az utat ilyenkor).
2-3 magasságában, közvetlenül ebéd után nyugovóra tér, kiszámíthatatlan időre. Általában az egy óra alvás megvan, de volt már precedens 2-3 órás alvásra is.
Ébredés után bevásárlással egybekötött sétát tartunk a környéken. Ilyenkor már nem alszik a babakocsiban, csak érdeklődve figyel egy-egy kiflicsücsökkel-sajtospogácsával a szájában, kezében.

Este: 8 körül vacsorázunk, plusz-minusz kis idő, ha HuncApu később ér haza a rendelőből, vagy ha éppen délelőttös volt, ekkor korábban eszünk. Utána fürdés, 9 körül már ágyba kerül a szépfiú, olvasgat egy kis Vuk-ot, majd kortyolgat egy kis vizet a csőrös poharából, szopizik pár kortyot, de inkább csak komfortszopizik, végül áthelyezzük a saját kiságyába, ahol pár perc terepátrendezés után elalszik. (ezt sose gondoltam volna, főként pár hónappal ezelőtt... hiába, növöget, önállósodik... )
2-3 magasságában fölébred, szomjazik, iszik mohón és sokat, általában félálomban teszi, pár perc múlva már alszik is tovább, néha már nem is kéri a langymeleget levezetésként...
Következő ébredése hajnal 5-6 között van, ekkor szigorúan bocimeleg tejet igényel és ezt már köztünk fogyasztja el, mindketten belealszunk...

Persze, néha becsúszik egy-egy morcosabb, többször ébredősebb éjszaka, de ezeket már könnyed csuklómozdulattal tudom kezelni, hála az utóbbi időszak kipihentségének.

Leírva és összegezve látom, hogy valóban csökken a szopizások száma... Az egyik szemem sír, a másik meg nevet: sír, mert csodaszép időszak ez, mindkettőnk életében, nevet, mert boldog vagyok, hogy megadatott nekünk ez a hosszas szimbiózis.

After poszt: hogy megmaradjanak a száraz tények is: súly: 9910 gramm, hossz 76 cm körüli.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr19912260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eriberi 2009.01.30. 13:35:24

Jó látni, hogy nálatok már a vége feléközeledik az alvás alagút! :)

Szopi ügyben teljesen megértelek... Tegnap ebéd után Lilu nem akart szopizni, olyan szomorú lettem... :( Szerintem azért a hajnali összebújások sokáig megmaradnak nálatok is! ;)

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.01.30. 13:59:26

Az ébredése és első reggeli ténykedései igazi pasisak!!! (TV bekapcs, fejbevágja szeretett asszonyát, majd kaját követel)!

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.01.30. 14:22:39

annyira megertelek.bar nekem meg ez a korszak tavolinak tunik,most nem is tudom,varjam e vagy sem...de ahogy nonek,ohatatlanul is el kell engednunk egy-egy "darabot" lassacskan beloluk:) ...lassacskan:))

masika 2009.01.30. 16:00:19

Igazi pasi a fiad, mintha csak a férjem reggeli szokásait írtad volna le:-)
Azért nem panaszkodhatsz elég jó alvókája van!

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.01.30. 16:09:33

Én is szomorú voltam, amikor Máté úgy döntött, hogy nem kér többet az édes nedűből, úgyhogy szerencsés vagy, hogy ilyen sokáig élvezhetted ezt a szimbiózist. Egyébként Ő is a hajnalit hagyta el utoljára, és olyan jó volt még a meleg paplan alatt összebújni, és nézi a kis teletömött pocakos elégedett mosolyát az arcán. Ez hiányzik a legjobban:)

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.01.31. 11:55:11

meg egy gondolat eszembe jutott:)
hogy azert megiscsak hihetetlen,hogy Hunc egy eves kora ellenere onallosodik, ahhoz kepest,hogy egyutt aludtatok,igeny szerint szoptattad,arrol nem is beszelve,hogy sirni sem hagytad:)))))

Pocakos Macska 2009.01.31. 13:01:49

Ez egészen jól hangzó napirend :) A szoptatással meg szuper, hogy ilyen sokáig kitartottatok :)

RKriszta 2009.01.31. 22:40:11

Te milyen ügyi fiú vagy Hunc..egyedül tvzel..megtanithatnád Barninak..na, kérlek!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.01. 12:49:31

Hát ez a kép!!!! De jót nevettem!!! Nagyon komoly ez a jóképű kispasi!!!:-)))

vorosbegy71 2009.02.02. 12:41:47

így is szép időt szopizott, de elhiszem, hogy kicsit fájó is...lassan-lassan válnak le rólunk és mikor kicsit ráeszmélünk, az nagyon rossz...
de azért még soká nősül :))))

popianyus 2009.02.02. 13:42:48

Szia!

Mindezt majdnem mintha én írtam volna. :-)))

Érdekes, éjszaka és hajnalban ugyanígy kel Popi is....Jól értem, hogy 2-3 körül inni adsz neki és nem szopik? Popi akkor olyan mohón szopik, hogy elgondolkodtam....

Az elválasztással kapcsolatban ugyanígy érzek. Jó is lenne, ha már átaludná az éjszakát, sajnálni is fogom, ha már nem fog szopizni....Hm.....

popianyus 2009.02.02. 13:44:11

Egyébként boldog hófordulót!

cucka 2009.02.02. 19:26:20

@hugomum: ugye, hogy ugye???! :))))
@popianyus: csak mostanában a távfűtés mellékhatásaként kínálom Huncost vízzel, mert valóban nagyon szomjas, hosszan mély kortyokban lenyom ilyenkor másfél-2 deci vízet. Utána viszont ő is igényli a szopit is, pár éjszaka óta újra! :)

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2009.02.04. 22:02:47

Tényleg kis önálló, döbbenetes tempóban "érik" az agyuk :) Zseniális a kép :)
süti beállítások módosítása