cucka 2009.03.27. 11:00

Ajánló

Egy nagyon kedves ismerősöm oldalát szeretném most a figyelmetekbe ajánlani. A Cuccoló egy olyan hasznosdolog szeretne lenni, mely segítene a kismamáknak, friss anyukáknak tájékozódni a bőséges kínálatban, ötleteket, tanácsokat adna a szürke hétköznapokban felmerülő problémákban, valamint beszámolna az éppen zajló akciókról, és azok fellelhetőségeiről.

Személy szerint, jó ötletnek tartom, ha hamarabb találkoztam volna ilyesmivel, talán nem kellett volna, szegény HuncApunak a várandósságom 32. hetében megvásárolnia és összeállítania az etetőszéket... hogy csak egy példát említsek a saját életemből.

Aztán meg, ma volt az első igazán átaludt éjszaka, Hunorvirág este 9 után elaludt  a kiságyában (párhuzamosan mellette én is az enyémben), és csak ma reggel 6-kor ébredt, azaz megvolt az első teljesen külön töltött éjszakánk. Egyelőre nagyon élvezem, hogy annak ellenére, hogy igazán semmire sem kényszerítem (nincs rettegett napirendünk, sem órához igazított étkezéseink, sem kőbe vésett alvásaink), mégis saját maga kialakította a napi rendszerét. Egyetlen állandóságunk van: mégpedig az esti vacsora és a fürdetés, ez minden este közel azonos időpontban zajlik, ugyanazon rítus szerint: közös vacsora után, HuncApu és Hunormanó kádba szállnak, ezalatt én összekapom a szétszedett lakást, helyére teszem a játékokat, megtöltöm az éjszakai ivóedényét vízzel és kikészítem az éjszakai hálóruciját. Aztán kiemelem a Legkisebbet a kádból, játékosan felöltöztetem, majd villany leó és vagy egy jóéjt langymeleget kortyint vagy arra sem tart igényt, csak a közelségünkre. Ilyenkor köztünk elmatat az ágyban, hol hozzám, hol HuncApuhoz bújik, elhalmoz puszikkal, simikkel, majd kis idő múlva elmondjuk neki, hogy most már jöhet a kiságy, meg szép álmokat, nem megyünk sehova, pihenjen. És betesszük az őt megillető rácsosba és általában 10 percen belül már durmol is a báránybőr takaróján.

És végezetül szeretnék megosztani egy számomra nagyon kedves videót, melyben Huncom páratlan empatikus készségéről és jószívűségéről tesz tanúbizonyságot, eképpen eteti  virslijével az éhező macskalányainkat:

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr711028838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.03.27. 11:32:00

behalok ezen a videon,allati:DDD

koszonjuk az ajanlast! bizony bizony, mennyi felesleges vasarlas, meg idegeskedest sporol meg egy ilyen infos oldal. mondjuk nem tudom a 36. hetben meg tudott volna valaki gyozni, hogy nem kell az a halom 56-os babaruha,babakelengye, meregdraga babakocsi stb..."etetoszek"..hahaha:DDD

orulok,hogy ismet bebizonyosodott, hogy a gyermekek magukat is kepesek onallosagra "nevelni", mindenfele nevelesi elv es egyeb hercehurca nelkul:)

CsJ 2009.03.27. 11:37:39

Nagyon köszi, hogy ajánlottál minket! És várunk mindekit az oldalon, minél több vélemény gyűlik össze, annál jobb :) Mr csak azért is, mert nemcsak a várandós mamáknak lehet hasznos, hanem a nagyobb gyerekeseknek is: pl. gyerekülés, amit ugye bizonyos időszakonként cserélni kell...
Ez az etetőszékes sztori nagyon aranyos :)

Ingrid 2009.03.27. 12:25:54

Nagyon nagy kincs az átaludt éjszaka, gratulálok hozzá :) És ahhoz is, hogy egyedül szenderül álomra, ez nagyon fontos!
Heléna pedig csak babáz, babáz itt mellettem, végignéztük a videót, Hunor tényleg kedves és jószívű

virubiru 2009.03.27. 13:13:26

Gratula az átaludt éjszakához.A cicás videó nagyon jó, nálunk inkább menekülnek a macskák a fiam elől.

Eriberi33 2009.03.27. 13:25:12

:)))) ha jól látom a macskalányok annyira nem díjazzák ezt az érzelemkitörést... :D
Gratula az átaludt éjjelekhez!!! Csak nehogy úgy járj, mint én... Alighogy leírtam, megszakadtak a dolgok... :(
Napirendet mintha én írtam volna... Esti rituálén kívűl semmi nincs "erőltetve", és jé?! mégis működik... ;)
Pusszantás! :)

gneke 2009.03.27. 13:44:35

@CsJ: Nahát! Az nlc-s fórumon nemrég ajánlották...ezek szerint Te vagy akkor K...s (nem akarom elárulni az ottani nickedet)? Várunk ám a fórumon, nem csak Read Only üzemmódban!

gneke 2009.03.27. 13:45:40

Hunor tényleg nagyon jószívű kisfiú!
Gratulálok az önálló átaludt éjszakákhoz!

CsJ 2009.03.27. 17:53:20

@gneke: igen, én vagyok :)

cucka 2009.03.27. 18:24:57

@gneke: @CsJ: Micsoda összefonódások, kérem szépen. ;)
@hugomum: valószínűleg első gyerekes anyukákat nehezebben lehet meggyőzni arról, hogy nem, valóban nem kell 25 db 56-os body az első hetekre! :))))
@Ingrid: tényleg nagy kincsek ezek, az embertpróbáló hónapok után. :)
@virubiru: mostanság nálunk is inkább menekülnének a macskáink Hunor heves szeretethullámai elől. :)))
@Eriberi33: annyira örülök, hogy Nálatok is normalizálódnak az éjjelek, szinte már fölényeskedőnek éreztem magam a sok átaludt éjszaka miatt. :$
És igen, ezek azok a visszajelzések, amik miatt úgy gondolom, hogy mégiscsak jó irányba haladunk ezen a gyereknevelős rögös úton.

Szöszi-Andi 2009.03.27. 23:20:55

Gratulálok az átaludt éjszakához, így tovább :) És naná, hogy jól csinálod a gyereknevelés rögös útján való menetelést :)

A videó hatalmas :D Hunc egy arany ember :)

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2009.03.28. 08:32:56

Gratulálok a felnemébredős éjszakához! :) Egyszer majd azt veszed észre, hogy az összes ilyen lesz :) Azt, hogy jól csinálod, nem is kérdés!
A videó nagyon tetszett! Meg kell zabálni Huncot, imádni való kiskrapek! :) A macsekok pedig nagyon toleránsak ;)

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2009.03.28. 22:01:26

De édes :) Még sok ilyen éjszakát!

masika 2009.03.28. 22:21:00

Tényleg nagyon jó szívű, mintha csak Lilit látnám, Ő ugyan ezt műveli anyám kutyájával. Odaadja neki a keksz felét, a másik felét pedig megeszi Ő, persze szigorúan csak miután a kutya összenyalta:-)
Nálunk is hasonló módon megy az alvás, ügyesek vagytok!

LiliBogar 2009.03.29. 15:06:16

:) Bogár ma a sonkát tömte a kutyába :) Mama majd infit kapott :-P ... az áldott jó szívük... csak Levinek is adna oda valamit néha :)
A hasznos holmik... bizony jó lett volna, ha tudom annak idején, hogy nem csak a bababoltban lehet vásárolni rucikat :-P ... és nem csak arany áron lehet kiegészítőket kapni... ami nem is biztos, hogy jó minőséget takar.
Puszi

Doridia 2009.03.30. 12:06:26

De nagyon tetszik az ajánlott oldal! :)) Biztosan sok hasznos dolgot tudhat meg onnan az ember el is tettem talonba! :))
A cicás-Hunor videó nagyon jóó! :))

Pankababa 2009.04.01. 08:17:05

Átaludt éjszaka hosszantartó melegséget jelent a szívünknek:-) nekem legalábbis még napok múlva is szerelemérzésem volt az első totál átalust éj után:-) a Hunc kiságya a ti sobátokban van, vagy külön szobában alszik? (azt tudom,h ogy régen külön volt, de most úgy hangzott, mintha együtt lennétek) azért érdeklődöm ilyen hevesen, mert ha P. köztünk alszik, akkor nem ébred fel 8-ig, ha kiságyban, akkor 3-kor már sírás van:-( és ezt a köztes megoládst, mint kiságy a szobában még nem próbáltuk mostanában..puszi nektek

cucka 2009.04.01. 19:50:25

@Pankababa: Hunor mindig a mi szobánkban aludt, csak volt idő, amikor igyekeztem őt "kiságyra szoktatni", azaz az én oldalamon lévő kiságyban aludt. Aztán rájöttem, mindannyiunk számára kíméletesebb az, ha közénk vesszük, ha fölsír, minket egyáltalán nem zavar, sőt, hiányzik, ha nem szuszmog ott! ;) És igen, én is ezt tapasztaltam, hogyha Hunc köztünk alszik, sokkal nyugodtabban, békésebben teszi, és olyankor egyáltalán nem ébred éjjel. :) Általában az alvásait a kiságyban kezdi meg, és valamikor átkéredzkedik közénk. Van olyan, hogy már este 11-12-kor, de egyre sűrűbben fordul az elő, hogy csak hajnal 3-4, esetenként, 5-6-kor teszi ezt. :)
süti beállítások módosítása