cucka 2009.05.04. 10:49

Amikor hazatérsz...

Korán elköltöztem a szülői házból, viszont sűrűn jártam haza, hiszen jó volt a nagyvárosból hazatérni, a felelősségteljes és önellátó amazont pár napra levedleni és újra gyereknek lenni... akinek a kedvenc ételeit főzik, akinek lesik minden kimondott és kimondatlan óhaját, aki mellett hajnalhasadástól lábujjhegyen osonnak a szülei, hogy legalább most tudjon pihenni... akinek még véletlenül sem kell semmilyen házimunkát sem megtennie és minden pillanatban simítanak egyet a lelkén... aki hazatér...  nos, ilyen hétvégénk volt most, az Origóban, Hunc keresztszülőkkel, nagycsaládban, szeretetben-melegben...

Az egyetlen apró esőfelhőt, Hunc 2 napos láza okozta, mostanra jött ki az oltás mellékhatása agresszív láz formájában megspékelve egy kis fogzással. Közel 3 napig küszködött a kórral, közben többször gondoltam arra, bárcsak valahogy átvehetném, bárcsak inkább az én szemeim égnének a láztól. Az éjszakáink sírósak-kevés alvással teltek, a nappalok bújósabbak, ölbenalvósak voltak. Talán így fordulhatott elő az a megtévesztés is, amely éppen anyák napi ajándékként ért tegnap. Hunor amint hazaértünk, bevonult a hálóba, beült az ágyba és rendkívül komoly és befordulós fejjel pillogott ki ránk onnan, mi meg csak csöndben sajnálgattuk elgyötört kis betegünket. Ez egészen addig tartott, ameddig Huncmester befejezettnek nem érezte művét és ki nem jött a konyhába, megmutatva miként lehet egész ruházatát és testét alaposan bekenni egy tégelynyi Sudocrem-mel. A hálószobába érve ért az igazi meglepetés, nem csak önmagát, hanem megszerezvén mindkét távirányítót, azokat is puhává krémezte, az ágyneműkkel egyetemben. Haragudni, persze most sem tudtunk igazán rá. HuncApu sikálta a távirányítókat, én a mosogépet indítottam be folyamatosra.

Közben átléptünk egy újabb hófordulót, Huncos az eddig begyakorolt készségeit fejleszti tökéletesre, a mi általunk használt beszéd, még várat magára, az eddig használt "nem", "anya-anya", "apa" mellett, szókincse újabbakkal nem bővült, viszont egész nap babanyelven dumál, vannak visszatérő maga alkotta szavai (most persze egy sem jut eszembe, de pótolom időben...). Fut, mindent eszik, partner a mindennapokban, barátságos, vígkedélyű kisember. 86-os ruhákat hord, naciból bővenjórá a 74-80-as. Súlya 10 kiló körül lehet, szerintem most megint kicsit a bűvös tízes alatt lehet.

És akkor az elmaradhatatlan fotók következzenek:

A vidám vasárnapról a keresztszülők gondoskodtak:

Éljen május elseje, a Muzsikás együttes koncertjén:

...és ismerkedés a helyiekkel:

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr461101799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.05.04. 12:13:19

imadom ezt a kis sudoc(remes) edes fiut:)))
bizony jo is HAZAterni...

Nani 2009.05.04. 17:12:29

Na nem lehet rá haragudni, az már bizonyos...

Orsi6 2009.05.04. 20:41:53

Nagyon jó képek!
Nálunk is volt krémkenegetés, többször is az idők folyamán, úgy látszik ezt szeretik a gyerekek!
MÁS: lehet már gratulálni az újabb babának? Vagy még túl korai?

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2009.05.04. 22:29:31

Örülök, hogy ilyen nagyon jól éreztétek magatokat! :) Hiába, az Origo, az már csak egy ilyen hely :)))
A sudocrem távirányítóra tett jótékony hatásáról szerintem még nem készítettek tanulmányt, lehet Huncúr lesz az első :)))))

matusi · http://csoppdodom.freeblog.hu 2009.05.07. 06:56:55

Nekem nagyon tetszenek ezek a mozgékony napos bejegyzéseid:) szuper lehetett!Leszámítva Hunci betegségét:( DE mint minden betegség után, látom most is dupla dag energiára tett szert:D

cucka 2009.05.07. 10:15:26

@Orsi6: szerintem lehet! ;) És köszönöm is! :)
@vicger: akkor segítségül, addig is, jegyzeteket készítek a távirányítók életminőségének változásáról a sudocrem hatására. :))))
@matusi: pontosan, tegnap bizonyította! :))))
süti beállítások módosítása