cucka 2009.06.24. 18:27

A vérvétel

Az úgy kezdődött, hogy Huncosom nemzőapja hajnali 1-kor kívül-belül ázott veréb módján, egy sorozatgyilkost meghazudtoló méretű és stílusú esőkabátban, hazatalált (aszongya a stadionba esett, itt egy szem eső sem, rejtély), szerinte abszolút tisztafejjel (szerintem annyira nem), szerinte nem is evett meg egy fél bödön milánóit (szerintem láttam, de), szerinte közepes koncert volt (szerintem nemtudom), szerinte már rég aludnom kellett volna ekkor (szerintem is, de nem megy, míg nem tudom a családom minden tagját házon belül). Ekkor én már sejtettem, hogy a mai nap nem lesz sétagalopp, ő csak legyintett, túlreagálom. Hajnal 3-ig olvastam, mert nem tudtam elaludni, szerintem egyre idegesebb lettem ettől a ténytől. Ők békésen durmoltak köröttem, szerintem ez is idegesített (meg a reggeli vérvétel stressze, nem szeretem, ha engem szurkálnak, jusztse).

A reggeli zuhany-kávé kombó után, (enélkül a metróig se jutottam volna el), fél 7 után pár perccel igyekeztem óvatosan kilopózni a lakásból, de amint kezem a bejárati ajtó kilincséhez ért, elsőszülöttem szirénaszerű vijjogással próbálta meg jelezni, hogy róla biza megfeledkeztem. Ekkor még szaporábban nyitottam és csuktam az ajtót, tudtam, ha kijön, nincs visszaút, ma is elmarad a reggeli bökés. (meg különben is, ott a zapja, höhöhö)
A kórházi protokoll és szokások értelmezéséhez asszem még most sem vagyok kellően kipihent, dolgoztam már pár kórházi laborban, de itt valami extra módon bizar szokások uralkodnak, szerintem az is sokat elárul a menetéről, hogy cucka doktornő elrendelte magának a reggeli vérvétel vizsgálatait, ugyanis beküldőpapír és bárminemű orvosi pöcsét nélkül is műxik a dolog. És a HbsAg kérőlapját is kitölthettem magamnak. Nomindegy. Még szerencse, hogy tudom, milyen vizsgálatokra van ilyenkor szükség. (vérkép, süllyedés, kisrutin, vércsoport, AFP és HbsAg).
A vérvétel helyszíne is kellően illúzióromboló: egy alagsori, szellőzőnyílás-mentes helyiség, két oldalt kb 6-8 ülőhellyel, sűrűn telezsúfolva álldogáló, különböző méretű pocakokat cipelő kismamákkal. Nem vagyok egy kimondottan ájuldozós fajta, de azért mantrázgatnom kellett bőszen, hogy vesz levegőt, kap levegőt, nem ájul el, mert egyedül van.
A dolgozók hozzáállása is hagy sok-sok kivánnivalót maga után, nem részletezem, valószínűleg a hormonoknak köszönhetően érzékenyebb lelkületű is vagyok az utóbbi időben, de azért az egyik szöszke asszisztencia szavai ütősen kiverték szememből az álmot, amikor a 12. heti ultrahang vizsgálatom eredménye után érdeklődve (én naivan azt gondoltam a kicsi tarkóredő mérete érdekli, ezt sajna nem tudom fejből), azt találtam mondani, hogy ugyan nincs nálam a lelet, de szívesen visszatelefonálok és bediktálom, ezt sikerült kipréselnie magából: maga milyen kismama, hogy azt se tudja hány hetes terhes? Cserben hagyott a csípőből tüzelő nagypofám. Úgy látszik, elszoktam a nagy itthonülésben az emberek ilyetén viselkedésétől. És ilyenkor érzem, hogy ez mennyire nem is baj.

A tökéletes bökés viszont kárpótolt mindenért, megvan a következő uh időpontja is, a 19. héten ejtjük meg, azaz július 15.-én, addig, ha nagyon nem bírom, kikuncsorgok egy bónuszkukucskát a Zuramnál.
Közben, 8 után pár perccel már hívott is HuncApu, hogy mikor végzek, (nem kis elégtétellel töltött el a hangjából áradó elgyötörtség, pedig alig egy órácskát voltak kettecskén...), lazán válaszoltam, hogy igyekszem. Útban hazafelé még megkávéztam egy közeli pékségben. Mert megérdemlem.

KisTesó egyre egyértelműbben jelzi, hogy itt van, ma a tenyeremet a hasamon tartva valami kidomborodott alatta, én meg már annyira elszoktam ettől az érzettől, hogy szinte megijedtem!
Szóval, minden jó, ha a vége jó. Utolértem magam, van már jókedv is, lesz AFP leletem is, így lassacskán már rendes tagja leszek a kismama-társadalomnak. Csak semmi deviancia. Már csak a kismama-vitaminok szedését kellene napi rendszerűvé tenni valahogy.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr121206124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lyndy2 2009.06.24. 19:26:37

Én is útálom a vérvételt, de te most nagyon ügyi voltál. :-)

Eriberi33 2009.06.24. 19:58:35

Azért ez annyira gáz, hoyg ez megy otthon... :( Nem keserítelek el, és nem mesélem el, hogy itt milyen volt a vérvétel... :(

HuncApu kipihente a tegnapot? ;)

Csillagbaba1 2009.06.24. 20:07:02

Nagyon örülök, hogy beszéltünk!!!!! Jó volt hallani azt a dáthás hangod :)

Mazsola01 2009.06.24. 20:19:10

Tessék bekapkodni azokat a vitaminokat, mielőtt lejár a szav idejük :)) Na meg nem árt, ha valami bibi lesz a vérképben.
A kórház alagsorában tényleg ilyen állapotok uralkodnak, de a szülőszoba cserébe tényleg szépen berendezett, otthonos hangulatú.
A 19. héten meg kiderülhet már milyen nemű a tesó, izgiiiiiiiii :)

cucka 2009.06.24. 21:31:25

@Lyndy2: köszi :)
@Eriberi33: sejtem, mennyire más lehet idegenbe, a 12. heti kombinált tesztet a magánklinikán végeztettük. Ég és föld volt a különbség! (HuncApu sztem holnap utoléri önmagát végre ;) mingyá alszik! :DDD)
@Csillagbaba1: én is örülök, ennyire lehet még hallani, hogy dáthás vagyok? :o mégegyszer köszönöm a bogyókat! :)
@Mazsola01: a szülőszoba remélem kompenzál az elviselt vétvételekért. :)

STike · http://icikepicike.freeblog.hu 2009.06.25. 06:55:37

Direkt kicseszésből teszik a kórházakban a laborokat a levegőtlen alagsorba, a szülőszobákat meg a 3. vagy annál magasabb szintekre? Ügyi voltál nagyon és nemsokára uh :))

gneke 2009.06.25. 12:30:19

Szerintem július 15-ig lesz még egy bónuszkukucskád:DDDD Hol van még az a nap?
HuncApu védelmében: munkatársak is sz...rá áztak a koncerten. Azért egy másfél éves gyerekkel még ki lehet bírni utána...:-)
süti beállítások módosítása