Tegnap koradélután telefonált egy régi kedves kolléganőm, hogy nocsak-nocsak, csak nem babát várunk újra? Mondom, decsak-decsak, merthogy? Mint kiderült, a pár napja levett vérem lelete a kezibe került, páratlan logikával (a vizsgálatok milyensége, a beküldő osztály jellege) és pár számítógépes pötyögéssel azonnal összeállt benne a kép: a névazonosság nem a véletlen műve, ugyanazt a személyt takarja, akivel pár éve még együtt dolgozott. Gondolta ez jó alkalom arra, hogy felhívjon, hogy beszélgessünk.

Mintegy mellékesen megtudtam, hogy a vérképem maga a tökély, annak ellenére, hogy két hete egyebet se csinálok, mint orrotfújok és táknyolódom, (még egy laza fehérvérsejtszám emelkedésem sincs), hogy a multivitaminokat alkalomadtán csak páros napokon kapkodom be, hogy néha már delet kongatnak, mire odajutok, hogy magamhozvegyek valami szilárd ételt. Viszont: lemaradt a tulajdonképpeni vérvétel célja: az AFP vizsgálat. (helyette viszont kaptam egy egész más jellegú hormonvizsgálatot... ) A péntek délutáni körtelefonok eredményességét szerintem senkinek sem kell vázolnom, versenyfutottam az idővel, hiszen a levett vért 2-3 napig tárolják a laborokban (kivételt képeznek a speciális vizsgálatok, hormonok), és ugye most egy hétvége következik. Persze, mindenhol ügyeletbe futottam, és senki sem volt kompetens ezügyben. Végül arra jutottam, ha önhibámon kívűl kimarad ez a vizsgálat, nem fogok a Dunának szaladni, hiszen a kezemben van egy kombinált teszt negatív eredménye.
(persze a végén rendeződött a dolog, igaz szívességek szívességének a szívességeit kellett kérnem, és még így is éreztették velem, hogy nem is értik, minek is folytam bele ebbe az egészbe... ahelyett, hogy aszonták volna, bocsi, hibáztunk, köszi, helyrehozzuk... egy adott pillanatban már én sem értettem, minek is töröm magam... )

Hunc -nagy örömünkre- olyannal örvendeztetett meg, amit már nagyon régen nem tett: háromnegyed 11-ig aludt, annyi megszakítással, hogy 3-szor kérte az ivópohara újratöltését. Most már tudom, gyanúsnak kellett volna lennie a dolognak, nagyon bágyadt, reggelizni reggelizett valamicskét ugyan, de van egy kis hőemelkedése. Most HuncApuval szorosan összebújva nézik a Vukot. Ma másodjára. (ez az egyetlen mese, ami leköti, ennek is csak az eleje, amíg Vuk még kölyökróka, szerintem tetszik neki Pogány Judit hangja.).

Update 12.00-kor: ismét alszik (!), a kapott Nurofentől immáron láztalanul...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr171211723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.06.27. 13:33:18

Hunc: újabb fog vagy valamit benyalt esetleg?
vérvétel: azok után amit a körülményekről és a hozzáállásról írtál múltkor egyáltalán nem csodálkozom. Még hogy bocsánat??? van ilyen szó a magyar szótárban????

Kata76 2009.06.27. 23:24:11

Remélem nem lett beteg Huncos!:(
Vérvétel: erre inkább nem is írok semmit....viszont örülök, hogy jó a vérképed!
(Vasat nem nézettél magadnak?)

hugomum · http://hugoelete.blogspot.com 2009.06.28. 10:06:09

ilyen van? de ne idegeskedj, tök felesleges...
Huncnak jobbulást. Na úgy látom be kell szereznem a Vuk-ot. Mi a tabiknál elakadtunk. vagyis én:)))

Mazsola01 2009.06.28. 14:43:14

Először is Jobbulást HuncMacnak!
Másodszor a Vuk-ot múltkor én is megmutattam Marcinak, de szintén csak az eleje fogta meg, Pogány Judit tényleg tud valami :))

cucka 2009.06.28. 17:29:26

Köszönjük Mindenkinek! A rejtélyes kórság amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is távozott, még aludt egy nagyot 3-ig, aztán elindultunk a szokásos hétvégi "háztűznézőnkbe", itt egy fogadónál felnőtteket meghazudtoló mennyiséget eltüntetve megebédelt, azóta sincs se láz, se semmi más. Gondolom, ismét a fogak játszadoztak velünk, erre mindent rá lehet fogni. ;) (nem tudom, mennyi van már neki, rég nem enged még tapogatásnyi bebocsátást se a szájába, ami kívűlről is látszik: sokfogú! :D)
süti beállítások módosítása