cucka 2009.11.17. 11:13

Jótanács

Ha valaki, aki a kilencedik hónapot tapossa, és délelőtt még meggyőződése, hogy ebből ma gyerek lesz, szeretne pihentető estét-éjszakát magának, az ne egyen grillezett lazacdarabkás, tejszínes-parmezános mártásban tapicskoló, vastagon megfűszerezett, egészdarabos rózsaborsos Gnocchit koradélután.

Amennyiben mégis megteszi: készüljön többliternyi tejjel és legalább 3 szem Rennie-vel neki az éjszakának, valamint arra is készüljön fel, hogy az éjszaka nagy százalékát 90 fokos szögben történő alvással tölti. Reggelre viszont stabilizálódik a sav-bázis egyensúlya.

Amúgy: Huncmaci stabilan 14 fogú lett (fölső mindkét örlője kint van, alsók fehérlenek már), reggel szeret fogat mosni, estére megcsappan a kedve, de általában elviseli, majd büszkén kivillantja bárkinek mind a 14 darab csodaszéphófehérét. Anyja savtúltengése miatt megemelkedett a család tejfogyasztása, így csöppmackó is beállt a tejivók csapatába, továbbá változtak a reggeli étkezési szokásai is: elmarad a félálombeli túrórudi, helyét egy pohár tej, egy szelet pirítós, valamint egy szelet sonka (felvágott), és egy darabka sajt vette át. Édességrajongása megmaradt. Így mióta megtaláltam álmaim csokiját, irigyanya módjára, dugdosom a Ded elől és csak akkor bontom ki, ha ő már alszik...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr171531399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micka · http://micka.freeblog.hu 2009.11.17. 11:17:39

nekem a tej csak pillanatnyilag csillapítja ezen bajaimat, utána mintha fokozná. ami bevált az a sima háztartási keksz.
lehet fotót a fogvillantósról?:-)

Kendemami 2009.11.17. 14:58:59

Nem a témába vég közvetlen, de valahol mégis :)))
Szóval csak azt akartam mondani, hogy próbáld meg figyelni Hunort, szokatlan megnyilvánulások tekintetében. Nem mondom, hogy 100 %-ra de megérzik csöppmanók mikor indul el a tesóka. Nálunk legalábbis Kende megérezte. Soha nem aludt az ölemben, akkor este ragaszkodott hozzá, a vállamra hajtott fejjel aludt el, és hajnalban indultunk a kórházba.
Már nagyon izgulok Értetek!!!!!

Szerijucus 2009.11.17. 15:03:13

Én hogy utáltam a sav túltengést:( A tej nekem sem jött be, a reneé és a salvus víz viszont igen. Viszont nemsokára ezek már nem kellenek Neked:)

Leonine 2009.11.17. 22:23:02

E-mailben elküldtem neked a részleteket. Előre is nagyon köszönjük a segítségeteket!

voribegy 2009.11.17. 23:35:48

pedig ez a gnocchi de jól hangzik és néz ki...el is ment a kedvem a kis vajaspárizsis kenyeremtől, amivel ide ültem :)))
irigyanya :)))))))))))))))

cucka 2009.11.18. 15:09:01

Tulajdonképpen nekem sem használ a tej önmagában, viszont jobban esik a bélésemnek, mint a víz. Mondhatni pillanatokra be tudom csapni a szervezetem, de ezek alatt a pillanatok alatt (nomeg nyelvem hegyén a Rennievel ;) ), már éppen elég ahhoz, hogy el tudjak aludni. :)))
@Kendemami: én is valami ilyesmire apellálok és napok óta figyelem a kismackóm viselkedési szokásait. ;) Mondjuk, az elmúlt napokban alapból bújósabb, mint eddig.
@Leonine: megkaptam, köszönöm, igyekszem utolérni a csajt! :)
@micka: lesz fotó, mihelyst hajlandó teleszájjal a fényképezőgépbe is vigyorogni. :)

Leonine 2009.11.18. 19:54:45

Cucka, köszönöm, de ha nem sikerül elérned a csajt, talán az sem baj. Ma, röpke 2 órányi várakozás után sikerült megtudnom a K&H központi fiókjában, hogy a Baross téri fiókban pihen a pénzünk, amit elvileg hétfőn vehetünk fel. Remélem, tényleg igaz.
süti beállítások módosítása