cucka 2009.12.06. 18:19

Mikulás

Minek utána napok óta minden létező fórumon dől gyermekünk karjaiba a raklapnyi mennyiségű csokimiki és társai, úgy döntöttünk (gonoszszülők), a keresztszülők Mikipakkját csempésszük a kölök csizmájába, így is félévre való édesség lapul eldugdosva Hunor szemek elől a lakás különböző pontjain.

Az esti hirtelenjött Hunckidőlés következtében, mi bizony elfelejtettük a megfelelő előkészületeket, azaz nem volt kiscsizma kipucolás, sem ablakba kihelyezés. Volt viszont apjukkal beszélgetés és közös nosztalgiázás, hogy kinek milyen is volt gyermekkorában a mikulásozás. Hiszen mi magunk fogjuk kialakítani a saját hagyományainkat közösen, mint ahogy a karácsonyi menüt és a mindennapi életünk szokásait is együtt teremtjük-teremtettük meg.

Reggel vidáman ébredve Huncmaci nagyon megörült az újabb ajándékcsomagnak, megvidámodva falt be éhgyomorra egy ölnyi csokimikit... evvan, az elveim és a nevelésünk szégyenfoltja ez a nagyfokú csokizabbantás, sosem gondoltam volna, hogy hús a húsomból, vér a véremből gyermekem ilyen mértékben lesz függő. Ilyenkor csak kétkedve nézünk egymásra az apjával, és mindketten tagadunk. Egyikünkse, sose így és ennyire. (najó, talán én Hunorral várandósan...). Mentségére legyen mondva: csak minőségi csokiban utazik a többit hanyagul félredobja, azok minősülnek át főzőcsokikká.
És nem kapott virgácsot... hm...

HuncApu szerint már unalmas vagyok, de mégiscsak megörökítem a magam számára, (merazidő szépítő ködfátyla....), hogy éjjel fél 2-ig 7 perceseim voltak, igaziak-fájósak, sétafikkantgattam nagyon nehézkesen az alhas-alvázfájdalomtól a lakásban, hagyva a fiúkat aludni,  lezuhanyoztam és mivel nem rövidült az időtartam, gondoltam kicsit lepihenek melléjük, még fájdogáltam párszor, majd -gondolom én- ismétcsak elmúlt, mert reggel 8-ról van a következő emlékképem. Közben álmodtam szülésest is (végre először én is), meg mindenféle kerti zöldségest is.

Sose gondoltam volna, hogy ennyire nehezen fogom viselni az uccsó időszakot...  ez azért is érint meg kicsit jobban, mert tudom-érzem, hogy nagyon sok erőre lesz szükségem, ez a türelemjáték meg a józan eszemből farigcsál le minden nap egy-egy darabkát, okozván ezzel nem kevés kellemetlen percet a közvetlen környezetemnek.

Huncka meg a végén még tényleg beszélni fog, a mai újabb szóalkotásai: dojó (dió), káka (öööö... mikulás). Persze továbbra sem hajlandó spontánkodni, csak néha-néha utánunk mondani.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr611578439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kendemami 2009.12.06. 22:10:36

Átérzem szörnyülködésed, minden nap sz@ranyának érzem magam, mikor a pici fiam úgy ébred (már vagy 1 hete) cukkó, cukkó! Mindig inkább gyümölcsöt evett, mandarint kilóra, most az se kell neki csak cukkó :(
És ismerős a fájásaimvannakindulnikéneletusolokelmúlnak érzés... Nekem még 1 hét volt utána. Valóban idegőrlő...

Bingii 2009.12.06. 22:20:48

Fúú, itt is volt csoki, cukor áradat, de miután megkapta és dőszölt belőle én gyorsan elraktam szem elől, mert ha nem látja nem kéri. Viszont ha előtte van, akkor jajj...kétpofára a zizit, hármasával a ropit és társai...
Izgulok-izgulok, hogy mikor jön el a nagy nap:))) Pusziiiiiiiiii

gneke 2009.12.06. 22:42:09

Én is rossz anya vagyok akkor, mert nálunk is recycled mikicsomagok voltak, tartalmilag, kivéve a nem édességtartalmát.
Virgács itt sem volt, ezzel tudtam érvelni, hogy márpedig tényleg nem én és apa gyártjuk a csomagokat, hanem bizony ezt a mikulás hozza (kérdés Adrika módra, szembesítésnek is nevezhetnénk)ha mi gyártanánk abban bizony lenne virgács is.
Hátha nyertünk a magyarázkodással még egy évet.
Fájások: a mai napot is buktuk tippileg, következő tippem tizedike. Csak úgy.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2009.12.07. 08:41:42

Én már nem tippelek... csak bújjon már elő Minkaleányka minél előbb!!!!!
Matyi is szokott csokit enni... ráadásul este... akkor kéri, na:) A Mikulás neki is hozott egy nagyobb adagot, és ha már csoki, akkor mi is próbálunk neki gyerekbarátabb és minőségibb termékeket adogatni.

voribegy 2009.12.07. 09:46:12

csokievés nálunk is szinte hagyomány :))))
tippelek 2 szülinapunkra :)))) 10.-e és 17.-e :))))

Hencsi+Zita · http://kicsizita.freeblog.hu/ 2009.12.07. 16:33:06

Az a jó ezekben a fájásokban,hogy egyszer csak észrevétlenül kitágulsz és hipp-hopp megszülsz.Jó gyorsan.Így legyen!Csak sajna az időpontot nem tudjuk:)))
süti beállítások módosítása