- a csodasűrű és lebilincslően hosszú szempilla nálunk apáról fiúra száll. A lányoknak marad a szöszke anyaféle kurtajellegű.
- az ET ujjak ellenben anyáról bámelynemű gyermekre szállnak (remélem, az ő gyermekkorukat nem kísérti végig a csontvázkezű becenév...)
- Minka leginkább Hunorra hasonlít. És erről meg az jut eszembe, hogy olvastam egyszer valahol, hogy az ősi törvények jóvoltából, a gyerekek születésükkor általában az apjukra hasonlítanak, és fokozatosan alakulnak ki a vonásaik. (megkönnyítendő a vizuális  apának elfogadnia tulajdon gyermekét... ). Logikailag kikövetkeztetve: Minkának leginkább Huncosnak kell megfelelnie és elfogadásra találnia.
- akkor kellett volna jól megkövezni engem, amikor aszontam, hogy egy gyerek mellett semmit sem lehet csinálni, semmire sem jut idő. Jut. Bármire. Bármennyi. Szerény számításaim szerint az elkövetkezendő 1 év egy pokoltúrához lesz hasonlatos. Legalábbis addig mindeképpen, amíg Minka kicsi és tehetetlen.
- Minka egy tündérlány... nemtom meddig marad ez így, de egyelőre eszik és alszik, és rotyog, mindezt 24 órában. Éjszaka -pironkodva írom- egyszer kel.... mondjuk akkor viszont időigényesen, röpke másfél órán át. Eszik-rottyant-újratankol-újrarottyant... cirka háromszor.

Szüléstörténet apránként íródik...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr741602664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maze 2009.12.16. 18:38:40

faja! :)
szuperanyu vagy, az már látszik (eddig is látszott, hogy az vagy 1-gyel, de 2 se kottyan meg neked. csak így tovább!)

Hencsi+Zita · http://kicsizita.freeblog.hu/ 2009.12.16. 19:44:40

Örülök nektek,nagyon!Csak így tovább.Biztos,hogy belejössz,és akkor már nem lesz annyira nehéz velük.Irigykedek egy kicsit:)

LiliBogar 2009.12.16. 20:54:35

Nem akkora baj az ha éjjel kevesebbet eszik... Lill napközben kelt fel 4-5 óránként (és hasztalan keltegettem) Éjjel bezzeg... szigorúan 3 óránként :P
Élvezd az alvós-evős időt, mert ha tényleg mindketten beindulnak... na akkor kezdődik a vesszőfutás... szerintem ;) (az 1-1,5 éves kor szerintem a legstrapásabb :P )
Jó szokogatást :)
Puszi

Eriberi33 2009.12.16. 21:31:59

A szempillák miatt ne aggódj! Lilunak semmi nem látszott, mikor megszületett, se pilla, se szemöldök, aggódtam is érte... De mostanra egész szép lett neki! Na jó, Huncosdrágám pilláinak nyomába sem érhet... ;)
Képet mikor kapunk a Tesókról? ;)

cucka 2009.12.16. 21:45:06

@maze: @Hencsi+Zita: azért várjuk ki a végét, egyelőre 4-esben nyomulunk, hétfőtől marad az édes hármas... kicsit rettegek tőle... :S
@LiliBogar: sejtem, hogy nem lesz egy sétagalopp. Hunor annnyira megnőtt hirtelen, Minka meg olyan kis csöpp még... :o)
@Eriberi33: az Nagy Bratyó egyelőre nem hajlandó közös képen mutatkozni az Kis Hugival. Ha szeretném lefotózni őket nemlegesen csóválja a fejét és elmászik a képből... türelem. :DDD

gneke 2009.12.17. 09:30:11

Írtam már, hogy lányokkal könnyebb? Csecsemőkorban....

BPanka 2009.12.17. 09:31:08

Cucka, ne aggódj, nem lesz azért olyan kemény menet az az első év... :-) Én is nagyon féltem tőle, nálunk még kisebb is a korkülönbség a két gyerek között, és azért messze felülmúlta várakozásaimat az elmúlt év - lassan a végére érünk, talán már dicsérhetem...
Az első pár hónap után határozottan könnyebbé vált minden, és az az első pár hónap is csak utólag tűnik olyan nehéznek, mikor benne voltam csak csináltam, nem annyira éreztem, hogy hűdedurva. Szuper anyuka vagy, vagány, belevaló csaj, más meg nem is kell ehhez a bizonyos "mumus" első évhez. :-)
süti beállítások módosítása