Minilányunk most már valóban minivé lépett elő. A mai naptól ugyanis lecseréltük a nyúbörnös pelusait (miután többszörösen meggyőződött rutinanyuka arról, hogy valóban a pelus vág be a loknis combjaiba...), minikké. Valamint rugdalózóból és bádikból is méretet ugrott: beficcen a toalettjébe pár 62-es darab is. Hosszúlábú menyecske, a kezeinél föl kell ugyan hajtani, de a lábai miatt hosszabb kell, az 56-osokba összekifliződtek a csülkei. Huncos ippeg az ellentettje: neki a mai napig vagynak 12-18 hósokra, (igen, címke szerint 74-es a mérete), való nacijai, fölsőkben meg már rég 86-92-esekben utazik.
Talán majd a harmadik gyermekünk alul-felül  összecsengő méretű lesz.

Amúgy meg: minden kifolyik a kezeim közül,  szét vagyok csúszva, a dolgok haladnak mellettem, sokszor érzem azt, hogy csak részese vagyok az eseményeknek, de semiképpen sem az irányítója. Semmire nincs időm, ez annyira nem is zavar, de olykor a mindennapi életünkkel és a barátaimmal történt dolgok nyomonkövetésére sincs kapacitásom, nemhogy a virtuális életre... azzal nyugtatom magam, hogy még mindig gyerekágy van, talán belefér... álom lesz ilyen összeszedetten költözni...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr341652895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kendemami 2010.01.07. 00:20:24

Ne pörögj ezen szerintem, van neked egy drága jó urad, majd figyel helyetted is a dolgokra. És igen, még gyerekágy, tessék kihasználni. És arra ne számíts, hogy a harmadik konfekció lesz :) Én vihogtam a markomba, a harmadik fiúra már nem kell ruhát venni. Aha persze. Még véletlenül se akkor kell majd rá pl nyári cucc, amilyen méret már van két garnitúrában...
Szóval csak ússz, majd elcsitulnak a hullámok :)

CsJ 2010.01.07. 00:52:08

Nyugi, szerintem a költözést már meg sem fogod érezni :) (Mondja az anyuka, aki egy gyerek mellett is képes szétcsúszni időben... ;) )

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2010.01.07. 01:43:12

...és azt a Nyugit üzeni egy gyerek nélkül is szétcsúszásra hajlamos egyén is...

Pocakos Macska 2010.01.07. 08:06:44

Szuperanyu vagy :) A gyerekek meg édesek, hihetetlen a hasonlóság :) Mikor költöztök? :) Puszi!

Marcipán&Frutti · http://forromarcipan.blogspot.com 2010.01.07. 08:50:18

Gyermekágy van!Jól beszélsz.Egyébként meg nem robotból vagy,hanem emberből.Ennek megfelelő legyen az elvárás magaddal szemben(mondom én,aki mindig kiakadok,ha emberként viselkedek.Meg azon is,hogy nem én vagyok az évszázad anyukája,és néha-mindig kicsúsznak a dolgok a kezem alől.Pedig csak egy gyerek csücsül a szoknyámon).
Puszik

Dius_78 2010.01.07. 09:13:49

Nem akarlak elkeseríteni, de nincs konfekcióméretű gyerek. :D :D De csak képzeld el, milyen jó lesz, eltelik egy év, és ami kell Minkának alul, de nagy lesz fölül, azt majd hordja a bátyja. :D Milyen jó, hogy kitalálták az unisex darabokat. :D
Szuperanyuságon épp ma reggel tűnődtem, hogy kéne róla írnom, milyen "bűnőket" is követtem el, és követek el nap, mint nap a gyerekeim ellen.
Költözés nem lesz leányálom, az biztos, de Ti ügyes szervezők vagytok, és jól meg fogjátok oldani, nekünk meg majd itt tátva marad a szánk, hogy jaaa, ezt így is lehet? :)
Az idő pedig, és annak beosztása szerintem minden kisgyerekes anyuka legnagyobb ellensége. :)

Eriberi33 2010.01.07. 09:32:30

Szerintem belefér, hogy szét vagy csúszva! ;) Nyugi!!!!

Szerintem az én gyerekeim is ilyenek lesznek ruhaméretileg! Lilunak hosszú lába van, Zsebinek már az UH alapján is rövid... :D

Szerijucus 2010.01.07. 09:34:47

Nem akarlak elkeseríteni, de a helyzet később sem lesz jobb:))) De szerintem sem érdemes ezen rágódni, hagyd magad az eseményekkel sodródni. Mondjuk én is néha kiakadok, hogy soha semmit nem tudok befejezni, vagy időben megcsinálni, de hát ez van. A családdal töltött idő sokkal fontosabb és megtérül:)))

gneke 2010.01.07. 13:41:01

Mindig nagyobb méretű fölső kell, mint a nadrág, bodyból egy száámal nagyobb mint tipegőből, a harmadik gyereknél is, sőt később is! Értem ezalatt hogy nehéz nadrág-pulcsi együttest venni még a hatévesre is, mert mindig van egy méret különbség - nagyjaim felsője 122, nacija 116.
Kendemami: már Murphy mama is megmondta: a következő gyerek vagy ellentétes nemű vagy ellentétes évszakban születik! - gneke kiegészítése: vagy mindkettő....

LiliBogar 2010.01.07. 17:52:29

:) Lilinek pólóból nyáron még volt a repertoárban ami a cimke szerint 3-6hós :D és az 56os gatyi szuperül mutat rajta rövid nadrágnak :P ...
A címke nem 100 :) szerintem.
A méretugráshoz gratulálunk, hiszen tényleg nagy dolog :) legalábbis az első :D ugrás ;)
Puszi

Pankababa 2010.01.07. 19:36:22

Jajj drágám, nem irigyellek, rutinos költöző vagyok, még gyerek nélkül is utáltam, gyerekkel megőrültem, egy kicsivel meg egy minivel meg hát......te figyu, mikor menjünk pakolni? :-)) (tényleg, mikor költöztök?)

gsky 2010.01.07. 23:44:24

Én eltettem az órákat a lakásban, fogalmam sincs, mikor mennyi az idő... Egy nap egy dolgot csinálok, annak nagyon örülök, ha készen van, és már egyáltalán nem aggaszt, ha rendetlenség van, legfeljebb nem megyek a nappaliba... Palacsintát sütni lehet három részletben is, és levest főzni szoptatás közben is. :):)
A telefonom sokszor elvész, de akinek fontosak vagyunk, az úgyis addig próbálkozik, míg megtalálom. Akik szeretnek, azok nem akadnak fenn olyan apróságokon, hogy lemaradtam a sztoriban, és elmesélik századszor is. Ja és tudják, gondolni szoktam, rengetegszer... És tényleg.
Minél több gyerek, annál kevesebb ego :):) és annál több igazi, tartalmas kapocs.
Asszem ez a részes-irányító tényleg nagyot változik a második gyerek születésével, de én már észre sem veszem :):):)

cucka 2010.01.08. 09:31:30

@gsky: valahogy nagyon Nálad van a pont ezzel a hozzászólással! :) Nopersze az önigazolás mindig jókor jön. ;) A viccet félretéve: én is azt gondolom, kell hozzám-hozzánk most némi tolerancia és valóban változnak-alakulnak át a baráti kapcsolataink. :) Csakúgy, mint az első gyerek megszületésével. :)

Csillagbaba1 2010.01.08. 17:31:23

Drágám! üdv az időhiányos, időzavaros anyák klubjában :) Szerintem bele lehet rázódni és én is azt hiszem, hogy a kapcsolatok átalakulnak, tartalmasabb tartósabbakká válnak ! Mivel "tudjukmirőlbeszélsz" :D Puszik
süti beállítások módosítása