Pár fotóval illusztrálom mindennapjainkat, van doboz- és zsáktenger, Huncos már profin szelektálja a feladatainkat, ha dobozt lát Táti felkiálltással jelzi, ha zsákot Nyányiként. Minka két napja füligmosollyal örvendeztet meg, combhurkásodás miatt ismét pelenkaméretet ugrottunk, ruhák közül már csak a 62-esekkel áll szóba. (5 és fél kiló lett valamikor észrevétlenül...). Napközben egyre többet van ébren, büszkén heözgetve (máris dumál, anyjalánya), keze lába állandóan jár (fut), és bizalmatlan pillantásokkal illeti a saját kezét, amikor az látótávolságán belül leledzik.

Gyönyörűséges gyermekeink olykor bojkottálják a dobozolást, mint pl itt is, amikor Minilány nem volt hajlandó másképp aludni, csak így és ott:

Minkát fotózni sokszor nehézségekbe ütközik, annak ellenére, hogy újabban Hunor nem kultiválja a fotózkodást, ha Huggancsot készülök megörökíteni, azonnal megjelenik, odabújik, vigyorog, simogat. Hugi meg még jobban figyeli Nagytesót és visszavigyorog. Igazi fláverpáver jellemzi kettejük kapcsolatát úgy általában... fáradtság esetére persze ez egyáltalán nem érvényes, olyankor nagyon éberen kell figyelni Huncos kezét, mert csal, mert előszeretettel csíp, húz, von, üt... és teszi mindezt megüdvözült, angyali mosollyal az arcán.

Hunornál tomboló dackorszak van, mindenre az első -és még mindig majdnem az egyetlen- szava a nem. Néha nehéz vele, bár megállapításom szerint az ő dacosságának mértéke egyenes arányban áll a mi feszültségeinkkel. Igazi kis indikátorként működik. Nagyon sokat kell még tanulnunk a türelem tantárgyából, úgy érzem...

Minkából közben ürülnek az Anyu hormonok, telibe kiütődött a fején a bőre, még a haja alatt is. Talán azért is tette mindezt ennyi draszticizmussal, mert jóidöse szülés óta nem nagyon favorizálja a húsos dolgokat, viszont irdatlan mennyiségű tejterméket fogyaszt. Az elmúlt két napban csökkentettem, plusz a rügyeket a jóöreg mindenrejó anyatejjel is kenegettem, mára egész szépen leszáradtak.

Így mosolyognak a zöldek:

és így vigyorog a kiskrumpli:

A költözés körüli gondolataimról is szeretnék majdeccercsak...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr361690243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hencsi+Zita · http://kicsizita.freeblog.hu/ 2010.01.21. 16:04:11

Az a mosoly...egyszercsak azon kapod magad,hogy az ajtóban sorban állnak majd a pasik és csajok.Ennyi szép gyerekkel igencsak felkötheted a felkötnivalót!
Kitartás a dobozokhoz,látszik Minkán,hogy csak kímélni akart téged:)

bogyolany 2010.01.21. 16:31:56

Drága Minka! Inkább most ragyásodj, mint nagylányként ;)

gneke 2010.01.21. 16:32:38

Jó, hogy van pici időd bejelentkezni két pici gyerek és sok nagy doboz közt:-)
Nagyon aranyosak!
A tejtermék fogyasztása viszont nálam például növelte a tejtermelést.
A pöttyös arcocska megjelenése hathetes kor tájékán nálunk természetes volt...
Imádom a hason alvó csecsemős képeket:)

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.01.21. 17:01:49

Micsoda sérója van Minkalánynak:)))) Hasonalvós kép nagyon tetszik:))))
Kitartást a zacskókhoz és a dobozokhoz!!!! (én mondjuk kicsomagolni jobban utálok, mint be)

gsky 2010.01.21. 17:04:41

Jajj de édesek :):)
Cucka én nem is tudom, hogy bírod a költözéses részt...

cucka 2010.01.21. 17:31:08

@Hencsi+Zita: mondjuk, igazán nem bántam, hogy akkor már nem hagyott dolgozni Minek. ;)
@bogyolany: micsoda előrelátó gondolatok és milyen igazak. :))))
@gneke: annyira furi ez a tejtermelősdi... sztem nagyon sokszor ez is fejben dől el. Pl. Hunornál nekem a tejserkentőm az őszibaracklé és a csokis dolgok voltak, ahogy megettem pl egy túrórudit, szinte azonnal éreztem, hogy "tejjé vált" bennem. Most, minkával a vaníliás, a joghurtos-gyümölcsös, tejtermékes dolgok alakulnak leghamarabb át tejé. ;)
Hunc is tejkiütött volt, de ő ennél sokkalta kevésbé (csak az egyik orcáján), és kb 2 hetesen, így azt hittem Minkánál megússzuk.
@PBea: és pont ezért (is) fogunk, mi még heteken (hónapokon?) át dobozokban élni. :))))
@gsky: néha nagyon nehezen... volt már pár üvöltős "oroszlános" megnyilvánulásom az utóbbi időkben... mindig a rajzfilm Szaffi jut eszembe, olyan vagyok, mint a kormányzó, bizonyos időközönként nálam is le kell ereszteni a keletkező gőzt, aztán minden megy tovább a maga megszokott medrében. Gőzkieresztéskor viszont jobb, ha senki sem áll az utamba. :$

Kendemami 2010.01.21. 23:32:49

Gyönyörségesek :) Ha a kiütések eldurvulnának még jobban a mi dokink egy nemjuteszembeanevehirtelen szteroidos kenőcsöt írt fel. Azt gondolom, a tejkiütés nincs összefüggésben az általad elfogyasztott élelemmel, inkább a hurkagyurka által benyomott tejmennyiséggel. Nálunk is ez volt Zsombival, nem véletlen lett 3 hónaposan 8 kiló... Úgy is nézett ki, még a hátán is kiütéses volt, az arcán meg szinte összefüggő volt :( anyatej és nagyon leheletnyi kenőcs segített.
frissítve :))) előtúrtam, Elocom a kenőcs neve.

WildShycu · http://igazvilag.freeblog.hu/ 2010.01.22. 10:25:23

Minka aztán tényleg nem pehelysúly:D Látszik, hogy étvággyal semmi gond. Nekem is az tetszik, amikor leállít téged, ne pakolj annyit, a maga módján... Olyan szerelmes, áhítozó arckifejezéssel alszik rajtad:D

popianyus 2010.01.22. 12:43:49

Szépek vagytok mindhárman!! A ZöldKép láttán az jutott eszembe, hogy mily jó is, ha kislegény Egyeske előzi meg a kislány Ketteskét, hiszen a kislány pompázhat bármilyen színben, amit esetleg megörököl a bátyótól...Míg nem biztos, hogy Réka gazdag rózsaszín ruhatárából sok mindent mernék egy kisfiú Ketteskére aggatni...:-)

Pankababa 2010.01.22. 20:35:10

Annyira kis drágák, ez az első kép meg olyan kedves, ahogy a volt lakhelyét védelmezi..nekem ez jött be elősre a képről. Jó pakolást....

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2010.01.22. 20:47:49

Nem csodálkozom, hogy néha tornyosulnak a hullámok a hajad/fejed tetején. Költözködés két picur mellett, igazán embert próbáló feladat.
Gőzleeresztés-Szaffi: nagyon jó! Nekem is kéne egy olyan csap! De nagyon!!!! Pedig én nem is dobozolok:-)

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2010.01.22. 22:49:08

Virtuális vállveregetés Neked :) Nem semmi prodzsekteket manifesztálsz sorozatosan :) Valld be, hogy mazo vagy :DDD Csemeték gyönyörűek!!!!!!!!! Kiskrumpli meg egy csoda! :))ahogy teliképpel vigyorog.. :))) Huncúr, meg kezet foghat Atival. Csak a miénk még visít is :DDD
Azért közben tessék pihenni is! :)

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2010.01.22. 22:49:40

ja, s az a szív a fejlécben, nagyon ott van!

ilgya1 2010.01.24. 23:37:13

Jaj olyan drágák!! és tiszta dezsavűm van a második kép láttán,mintha Dávidot és Rékát látnám pár éve!
Kitartást kívánok a költözködéshez!!!

boldogmamamacska 2010.05.07. 12:05:06

Sziasztok, csak infoként, most 500 FT értékű Huggies pelenka kuponokat korlátlanul letölthetsz és beválthatsz a Tesco, a Cora és az Interspar áruházaiban május 15-ig
Ja a www.pelus.hu/regisztralj oldalon kell regisztrálni
süti beállítások módosítása