A múltheti őrület csúcsán, már nem néztem sem embert, sem érzéseket, kibújt belőlem az önzület, zavart és fájt is, hogy nem mondhattam ki, hol és mi bánt, belül üvötve kellett nyalogatnom a sebeimet. Hiszen nincs jogom hozzá... Pokolba kívántam az előkészületeket, ezerszer megbántam a szokásos túlvállalásunkat... az elvesztés érzése, az ismeretlen ismerős távozása űrt hagy maga után, még akkor is, ha higgadt fejjel, megértem az okokat és miután a helyükre kerültek a dolgok, a miérteket is el tudtam fogadni.

Csütörtök-péntek a lázas készülődés hevében telt. Miközben éjszakábanyúlóan főztem-sütöttem és nappali üzemmódban tüzet okádva melengettem keblemre kiscsaládom, lassacskán észrevettem, hogy a majdnemegyéves éjszakára abbahagyta a szomjoltó kortyolgatást, így már nem is ébred, ha jól számolom, lassacskán két hete. Nappal is már csak egy-két alkalommal csatlakozik az anyamadárhoz, általában akkor, ha előbb említett aggodalmaskodik a tejtározói szétdurranása miatt. Hogy az elmúlt év felgyülemlett alvás-restanciái miatt vagy csak az évvégi fáradtság miatt, magam sem tudom, de az elmúlt hetekben a tyúkokkal fekszem és a hasamra süt a nap, amikor felébredek. Így az esti altatások körüli játékok (szomjas a Hunor, éhes a Hunor, esetenként kiprésel egy nyúlfarknyi kismacit magából) mókáiból kimaradok, általában már a Tátyi estikéi mesélése közben elalszom.

Péntek éjjel megvilágosodtam. Megosztom: arra törekedtem, hogy minden tökéletesen letisztult és szabályos legyen, miközben megfeledkeztem arról a picinyke, ám egyáltalán nem elhanyagolható tényről, hogy nem az angol királyi családot várom ebédre, hanem a barátainkat, a szeretteinket. Akik ismernek, akik pontosan tudják, milyenek vagyunk. Akik pontosan ilyennek szeretnek. Akik miattunk jönnek, és nem a külsős mázért. Akik boldogan lekapcsolják rólunk pár órára a gyerekeket, ha erre van szükségünk, de ugyanilyen lelkesen ötletelnek akkor is, ha a rendőr autós torta gyakorlati kivitelezésénél megakadunk.

És az ajándékokról is essen pár szó: megérkezett a kiskisasszony első jólismert-közkedvelt, csak nálunk ezidáig kiutasított, busafejű macskás figurája, egy ártatalan melegítőnek álcázva. Valamint kismici egy igazi mobiltelefon boldog tulajdonosa lett, sajnos nem lett megörökítve az üdvözült arca a kicsilánynak, aki akkora hálával tekintett nagyanyjára, mint eddg még senkire, talán csak a bátyjára tud így. A kismici ajándékai mind egy szálig Huncos kedvencei lettek, a mászó-síró babát megetette, elringatta, ágyba helyezte, majd kijött, suttogva felsóhajtott (ssssss, elalud) és beleroskadt a székébe. Kicsi groteszk tükröm.
Huncos verdás szerkóival hibázni nem lehet, valamint semmi olyannal, ami autókkal kapcsolatos, gondolok itt pölö az emeletes autópálya-autómosóra (itt is hálás köszönet a keresztszülőknek érte, naponta többször átmenthetem a járókába, majd onnan a Huncos ágyába és összepakolgathatom, ugyanis Kismici szétbombázná, Huncos nem engedi szétszedve elrakni, mert játszik vele, így sokszor eszembejuttok Kedveskéim), vagy a távirányítós bömbire, amivel még én is szívesen játszom, a délutáni alvásuk alatt. Kismiciből lányt faragunk bármiáron, babákkal gazdagodott, és bár ezidáig inkább csak autókat tologatott, talán most átragad valami Huncos gondviseléséből rá is. Lettek sajáttulajdonú formabedobói meg montessori tornyai, amikkel a hároméves nagybratyó előszeretettel játszik, miközben egyre magyarabbul magyaráz a Kicsinek.

A buli annyira jólsikerült, hogy hajnal 3.32-kor kollektíve egy-egy házipálesszal emlékeztünk meg az egy évvel ezelőtti eseményekre. És már igencsak pitymallott, amikor nyugovóra tértünk. Csak megköszönni tudom azt a sok-sok pozitívságot, ami ittmaradt a négy fal között.  Jövőre ugyanekkor-ugyanitt!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr672515164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PBea · http://pappb12.freeblog.hu/ 2010.12.14. 13:22:59

HK:))) Akkor most már nincs megállás:) Az ajándékozók nem ismerték a szabályt:))
Örülök a jó bulitoknak! Rátok fért:)

gneke 2010.12.14. 14:22:49

Hajjaj, akkor mostmár nálatok is kezdődik a HK cicamánia. Tudod Cucka, nem olyan rossz az, mikor nincs ötleted ajándékra (fiúknak valahogy én könnyebben találok) és mindegy mit veszel ha rajta van ez a figura akármi lehet.
Ebbe a hibába pedig én is minden szülinap előtt beleesek, hogy elfelejtem "csak" a legszűkebb család jön és túlkészülön magam, hajnalbanyúlóan sütök-főzök. És persze ingerültebb vagyok, pedig pontnemkéne.

Boldog szülinapjuk volt, úgy látom a felvételen.

lepkevár · http://lepkevar.blogspot.com/ 2010.12.14. 18:57:55

Üdv a klubban! :DDD

Küldök szívesen pár macskaképűt, szerintem fel sem tűnne itthon, ha hirtelen nyoma veszne 1-2 példánynak. :)

Nani 2010.12.14. 21:55:43

Hát erről lekéstem... mármint ha tudom, hogy macskaképűt kezd gyűjteni a Leány, akkor azt kreáltam volna... de mivel ma a posta gondviselésére bíztam alkotmányomat, így ezen már nem változtathatok. Azért remélem így is tetszeni fog. :)
Drágám, de igen, van jogod sírni, fájni, ha az kell.... ne érdekeljen senki aki félvállról veszi azt, ami Neked a Minden. Bárcsak ott lehetne a vállam, hogy sírj rajta kicsit, amíg én eljátszom a gyerkőcökkel egy félórát....
Ölellek szívből!!!!

Dius_78 2010.12.15. 09:40:08

Jó kis szülinap volt ez. :)

Érzéseket kimondani mindig van jogod, mint ahogy dühöngeni és sírni is, ha épp az esik jól.
Az őrület pedig majd csak fokozódik, bár tanulékony az ember, és egész jól bele lehet jönni abba is, hogy csak épphogy őrüljön meg.. ;)
A torták klasszak lettek. :)
Kicsit szusszanj a karácsony előtt.. bár kívánom, hogy legyen olyan meghitt, csendes, telefonkikapcsolós, ahogy tervezitek.

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2010.12.15. 20:08:24

Isten éltessen Benneteket! :) (köszönöm, hogy írtál)
süti beállítások módosítása