cucka 2007.08.27. 12:22

Visszaszámlálás...

Elérkeztünk a  26. héthez. Kicsit torokszorító szembesülni a fogyatkozó vonalzóval a  blogom fejlécén! Már csak 97 napunk van és Hunc megérkezik közénk.
Ezen a  héten Hunc súlya 800 gramm körüli, hossza 33-36 cm, hallása már teljesen kifejlődött és állítólag már meg tudja különböztetni az édesanyja hangját idegen emberek hangjától és már ritmikus reakciókkal válaszolhat adott hangokra. Mi Baby Mozartot hallgatunk már egy ideje és nagyon bízom benne, hogy ha köztünk lesz ismerni fogja és könnyebben megnyugszik, elalszik, ha hallja... Szemei eddig csukva voltak, de  mostanra már kifejlődött a retinája és ezen a  héten már nyitogatni kezdi szemecskéit. El tudja különíteni a sötétet a  világosságtól  Ingrid barátnőm oldalán találtam egy "csodás" BogyóApu kísérletet, amikor zseblámpával bevilágított Bogyólánynak...természetesen TáltosApunak is tetszett ez a  kísérlet! :))) Pasik...
A héten már érezhetőkké válnak a
Braxton-Hicks kontrakciók, azaz a szülésre felkészítő méhösszehúzódások (segítik a  méh növekedését, vérellátását). Ezek leginkább a  menstruációs görcsökhöz hasonlatos izommozgások, esetenként pár perces keményedések. Nálam már hetek óta tapasztalható mindkettő, valószínűleg a pakolászás következményeként. Bár tényleg megpróbálok sokat pihenni, és a munkafolyamatok között mindig ledőlök pár percre. Azt is észrevettem, hogy ugyan még mindig jövős-menős vagyok, azért már csak napi egy dolgot esik jól bevállalni: ma postán jártam, holnap Diegos bevásárlás, szerdán barátnőzés. :)))
Nagyon pozitív dolog is ért ma: az elsők között volt ilyenbe részem, azért is említem meg! A postán csekkfeladásos sorban álltam, dögmelegben, idestova már jó tíz perce, mikor is odajött hozzám a posta biztonsági szolgálatától egy idősebb bácsi és szólt, hogy kismamaként álljak át soron kívűl a  főpénztárhoz, ahol pillanatok alatt kiszolgáltak! Teljesen magható élmény volt, bár szerencsére nem kell sokat tömegközlekednem, de a 4-es-6-oson szerzett kismamás élményeim nem túl bíztatóak, sajnos! A metrósokról ne is beszéljünk...Nem akarom bántani az idősebb korosztályt, de  simán félrelöknek egy ülőhely reményében...
Holnapra lesz narancs-nappalink, yuppi-héééé! :D
Pusszantás mindenkinek addig is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr24150151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.08.27. 15:08:34

Igen, furcsa érzés, pedig nemrég még azt néztük, hogy milyen hosszú ez a vonalzó :))))
A Braxton-Hicks kontrakciók nálam is korábban jelentkeztek jóval a "hivatalosnál", de nem foglalkoztam vele, nem fájt, nem volt panaszom.
Az előzékenység jól esik ebben az állapotban, használd ki minden percét a várandósságnak, ilyenkor mindenki kedves, bájos, mosolyog rád! Tömegközlekedést vegyes tapasztalatokkal tudom leírni én is.
Látom van még egy új vonalzód, nagyon csinos, az is a vége felé jár már....

cucka 2007.08.27. 15:54:57

Valóban így van...már alig találkozom azokkal a bizonyos "gyűlölködő" női pillantásokkal :) ...végignéznek rajtam és csak mosolyokat kapok! :) De ez nem nekem szól, ez már a kicsié! :)
Az új vonalzóm előrehaladtától is parázom csöppet! :) Még nincs ugyanis semmilyen cipőm, amiben tuti kibírok hosszú időt, de azért csinosnak mondható!
süti beállítások módosítása