cucka 2007.10.12. 09:21

A döntés

Nálunk is megszületett a  döntés őssejt levétel ügyben, miután hetek óta alaposan körüljártam/körüljártuk a  témát... mi levetetjük, igaz, nem a Fruzsi által ajánlott céggel, hanem egy másikkal. Többféle szempontot vettünk figyelembe (szállítást, tárolás helyét, jogviszonyokat, vizsgálatok elvégzésének lehetőségét és nem utolsó sorban az anyagi oldalát is) és arra jutottunk, hogy A Krio Sejtbank által ajánlott lehetőségekkel élünk. (részben, mert sikerült egy eléggé előnyös kedvezményhez jutnunk, részint mégiscsak Magyarországon tárolják az Országos Vérellátóban a mintákat, márcsak a  könnyebb elérhetőség miatt is, meg a  későbbi esetlegesen felmerülő külföldi tulajdonban lévő cégek jogviszony-vitái miatt is). Korábbi laboros múltamra való tekintettel sikerült a  vizsgálatokat elvégeztetnem TB-re, ami nem kis teljesítmény a  mai egészségügyi helyzetben...:S Két rendbeli vizsgálatsorra van szükség, a  32. héttől végezhető el az RPR (Wassermann, VDRL, magyarul szifilisz vagy vérbaj szűrés), HIV teszt, Hepatitis B, Hepatitis C és a Cytomegalovírus IgG és IgM (azért van szükség mindkét immunglobulinra, hogy el lehessen különíteni egy friss/éppen zajló  fertőzést, vagy pedig egy régebben átesett fertőzést egymástól), aztán szülést követően 3-4 hónappal újra meg kell ismételni ezt a  sort (kizárva az úgynevezett immunológiai "ablak periódus"-t, azt a 3-8 hetet, amikor a vírus inkubálódik a szervezetben, potenciálisan virushordozó az egyén, de  még vérvizsgálattal nem mutatható ki a  szervezetéből, nem termelődik elég mérhető antitest titer). Ma reggel voltunk vérvételen és akkor már össze is vontuk a 34. héten lett volna aktuális  vérkép, éhgyomri vércukor, májfunkciók,  vasháztartás, vércsoport+ellenanyag szűréssel. És mindezt kiegészítve, egyúttal levették a  vérem az úgynevezett TORCH vizsgálati sorra is (ez egy mozaikszó, mely magába foglalja a: TOxoplasma, Rubeola IgG és IgM, Cytomegalovírus IgG és IgM,  és Herpes simplex vizsgálatokat). Mondjuk ezt a  vizsgálati sort a terhesség első trimeszterében ajánlatos elvégezni, mert igazából akkor van értelme, mert ezek a korai szakaszban okozhatnak vetélést vagy magzati károsodást. Szóval, alapos csapolást végeztek rajtam, mindösszesen 7 cső vértől szabdították meg testemet! :))) De mellette szóljon, hogy az a hölgy volt ott, aki eddig is abszolút profi módon szúrt meg, fájdalom-mentesen és nyomnélkül! :) És ha minden igaz, szülésig már ez volt az utolsó vérvételem! :)))
Babakocsi-ügyben is döntés született. :))) (úgy látszik a  tegnapi este a  nagy döntéshozások estéje volt ;) ) Találtam a  neten egy olyan típust, ami látszólagosan kielégíti minden igényemet, csak színben nem született egyöntetű határozat, mert 4 színben kapható (piros, kék, narancs és almazöld kombinálva feketével, az én szívem a  narancs felé húz, de meg kell néznem "élőben" is :) ). Hétvégére összeírtam a  még beszerzendő dolgok listáját, úgyhogy holnap és holnap után nagy beszerző körútra indulunk szegény-áldozat HuncApuval! :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr84194048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyulaiszilvi 2007.10.12. 10:32:05

Wow, tök jól néz ki ez a babakkocsi! Főleg narancssárgában. ;) Drukkolok, hogy élőben is bejöjjön.

PM · http://www.pocakos.freeblog.hu 2007.10.13. 18:40:49

Most látom megvan a nagy Ő :) Jónak tűnik és az ára sincs az egekben :) Remélem élőben is tetszeni fog :)

Nagyné Váti Zsuzsanna · http://Zsuzsilla 2007.12.16. 23:27:26

Szia Cucka!
Mi is le szeretnénk vetetni az őssejtet, és valószínűleg a Krio-t választjuk. Légy szíves, írd meg, hogyan jutottatok kedvezményhez! Hátha nekünk is sikerül. Köszi! Zsuzsilla
süti beállítások módosítása