Az újabb hét elteltével újabb dolgokat tanultunk meg egymástól.
Egyre bátrabban és huncutabbul jutalmaz minket a  mosolyával, egyre többször és egyre élénkebben magyaráz, egyre több időt igényel velünk tölteni. Kialakult a napi rendszerünk, bár még mindig eléggé Hunor irányítás alatt állunk. És nem utolsó sorban, este lepottyant a  köldökcsonkunk, úgyhogy ma este habparty lesz a kiskádban! :D Az első igazi fürdetése ma lesz. És vége a mosdókesztyűs, úgynevezett száraz fürdetésnek! (időközben megtudtam, nem az én nagy találmányom ez a mosdókesztyűs fürdetés, hanem neve is van, úgynevezett "száraz" fürdetés, amikor is nedves vattapamacsokkal, mosdókesztyűvel áttöröljük a baba érzékeny területeit és csak a  köldökcsonk leesése után fürdetjük meg igazi módon, állítólag ilyenkor kevesebb stressz éri a  babát... hááát, majd ma kiderül! :) )



Az elmúlt két napban sikerült megtapasztalnunk, milyen az, ha a  gyerekünk "túlpörög". Ha tisztába van téve, többszörösen megetetve, szórakoztatva, ha látványosan álmos és mégsem bír elaludni. És csak ordít és ordít és minden csak kisideig képes lekötni Őt. ( Ezzel egyidőben sikerült megtanulnom különbséget tenni sírás és sírás között...merthogy óriási különbség van köztük! Van a fájdalmas sírás, az éhesen ikegő sírás, a nyűgös foglalkozzvelem és nehagyjegyedül sírás, a  nyűgös semmisemjó sírás és sejtéseim szerint még ezer másik féle lehet, most egyelőre csak ezeket tanította meg Hunc... :DDD) Széles palettát kipróbáltunk lelkes elsőgyermekes szülőkként és úgy döntöttünk, mi bebizonyítjuk a  szakkönyveknek és a világnak, hogy márpediglen szeretettel és odafigyeléssel meg fogjuk tudni nyugtatni Hunort. Felváltva vettük fel, nyugtatgattuk, szépen és nyugodt hangon beszéltünk hozzá, figyeltük, hogy magyaráz (és próbáltuk kitalálni kusza mozdulataiból, hogy mire gondolhat?!) , ringattuk, simogattuk, melléfeküdtünk az ágyba, átkaroltam, hogy érezze a  közelségem, összebújtunk, énekeltem neki, nagyokat ásított, majd újrakezdte az üvöltést... betettük a gyerekülésbe (legalább míg bekapok pár falatot, könyörgöm, ne ordíts! :S... ), abban ringattuk, kivittük magunk mellé a konyhába, de minden csak percekig használt... végül olyat tettem, amit magam sem gondoltam volna, hogy megteszek: beraktuk a  kiságyba és egészen egyszerűen otthagytuk... a szívem szakadt meg a  keserv énekétől (ezért hevesen elkezdtem mosogatni, hogy ne is halljam a  kiszűrődő hangokat), könnyeim potyogtak, persze úgy, hogy HuncApu ne lássa, milyen gyengeszívű vagyok... és láss csodát: a  pár tányér és pohár elmosogatása után, síri csönd fogadott... belopakodtam a szobába és Hunc édesdeden aludt feltett kezekkel a  megadom magam poziciójában... álombanyugtatta saját magát... :) és mindösszesen 4 és fél órára sikerült kiütnie magát! :))) Következtetésként viszont levontam: sürgősen be kell szereznünk egy kengurut (vagy valamilyen babahordozót, amivel itthon közlekedhetek szabadon egyik szobából a  másikba, miközben kismajmom rajtam lóghat ;) ), ha nem akarom magam a babaszobába szögezni végérvényesen! :DDD

E hét termése a hajbakapaszkodás is. Nagyon alapos a fiam, mert a kiálló hajszálaimat is meg tudja találni és azokba jó erősen belekapaszkodni. (komolyan elgondolkodtam valami rövidebb fazonon, mert most úgy viselem, mint valami eminens tanuló, teljsen lesimítva és összefogva tele csatokkal, hogy még véletlenül se  maradjanak kilógó hajszálak :S)

Ma este lesz a nagy mérlegelés is: mindenesetre nekem kellő bizonyíték a gyarapodásra az, hogy kinőtte az első rugdalózóját ( a KicsiBob Micimackósasát :D ) és belenőtt 3 másikba, amik akkorák voltak rá, hogy az első nap 5 centire lógtak a lábujjától! :D

Hétvégén dédilátogatások is voltak minálunk (hol álmában, hol ébren találták a  kisembert):







A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr39265846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2007.12.16. 16:54:22

az első igazi fürdés...hmmm mi lesz itt majd ezután? igazi pancsolás...az a köldökcsonk óvás olyan utálatos dolog...emlékszem hogy örültem én is mindig, mikor végre leesett...a Te sebed hogy van?
atyavilág már két hetesek vagytok!!!!
a következetes anyukának pedig gratulálok...örülök, hogy rájöttél, hogy túlpörgött baba egyetlen "ellenszere" magára hagyni egy kicsit...túl sok inger érte...ügyik vagytok!
sok puszi nektek!Hunor egyre szebb...és hogy változik a kis arcuk hétről-hétre...

Ingrid 2007.12.16. 16:56:56

Ezek szerint ti is belecsaptatok a dolgok közepébe :)
Gratulálok a két hetes Hunornak, igazi nagyfiú lett, és hiába, felette is múlik az idő ;)
Szépséges kisfiú, biztosan nagyon várja már a pancsolást .

Ingrid 2007.12.16. 17:00:07

Haj-dolog: Heléna is megtalálja azt a két szálat, ami elkóborol itt a copfom mellett :)
Én még azonban gondolni sem merek levágásra. :s

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2007.12.16. 18:52:45

szia Cucka! Krisztától keveredtem hozzátok, és azóta csak olvaslak, olvaslak.. ;) Hunorhoz gratulálok, és ha megengeded, előfizetek (kilinkellek) az irományaidra - rám fér a tapasztalat, amihez Rajtatok /Ingrid, Vörösbegy, Kriszta...-na nem puncsolni akarok;)/ keresztül juthatok :))

Pocakos Macska 2007.12.16. 20:27:50

Cucka de jól nézel ki :))))) És helyes a kispasid, aki látom már 1000-el magyaráz :))) Mi már nem tudom hanyadik éjszakán kaptuk meg a semminemjó sírást és bizony nekünk azóta az az "elvünk" (kegyetlenszülők), hogyha meggyőződünk arról, hogy minden rendben van Nóri körül 15 percet várunk. Azalatt 90%-ban álombahüppögi magát! Szerencsére Nóri még sose húzta a hajam (nekem a számba próbál rendszeresen nyúlni) de én se vágnám le :)

cucka 2007.12.16. 22:07:17

Kedves Ingrid és PM! Az az igazság, hogy én is féltem a sörényemet, na! :DDD Ezért haj- marad... valahogy kibikkeljük ezt a kis időt! ;))) ...nemtom, hogy nézek ki mostanság, valahogy változom, ez a bezártság igen erősen sápít is (oly mértékben, hogy még az arcszoli sem tud pozitívba hozni :D)
Vöribegy: sebem teljesen jól van, már csak néha egy-egy rossz mozdulatkor érzem (esetleg tüsszentéskor, ha fekszem), hétfőn volt varratszedésem. Tényleg szép, alig látszódik. :) Ezúton is grat, Fruzsim! :)
Tollpihü: köszönöm és irulok-pirulok... :DDD Meglásd (bár én sem hittem benne, amikor még nagyon pocakos voltam és mesélték az anyukák), ha eljön az időd és megszületik a KisTódi, ösztönösen érezni fogod, mikor mit kell tenned... és azt hiszem, ekkor válunk igazán anyává... :) Ügyes leszel! :)

RKriszta 2007.12.17. 07:27:12

Cucka, de jó, hogy a dédik is megcsodálhatják a nagyfiút. Remélem jól telt a fürdőzés, szuper kis szobája van azt látom. Oda is csak meg kellett születni. .-)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2007.12.17. 09:20:24

köszi Cucka, igazad legyen! azért szívom magamba a tudást addig is :)

Zsó - baboca.blog.hu · http://baboca.blog.hu 2007.12.17. 19:38:14

Eleinte mi is fürdőkesztyűvel mosdattuk Nikit, aztán megkiséreltünk egy rendes fürdetést, de hogy nyugodtabb esténk legyen (vagyis ne nyeljen a sírással annyi levegőt, és pocifájdító buborékokat) visszatértünk 'száraz' fürdetésre ... de sajnos nem ez volt a megoldás. Viszont az utolsó rendes fürdetések után jól aludtunk :) úgyhogy mostmár pancsizunk. Hol jó kedvel, hol rosszabbal viseljük.
Akkor sajnos Ti is megtapasztalhattátok a vigasztalhatatlan, vagyis nálatok a 'semmisemjó' sírást ... hát valami ilyesmi a pocifájós is, csak azt tudjuk mitől van és sajna a magára hagyás sem megoldás. De már növünk és szép lassan kinőjjük mi is. :)
Gyönyörű a fiacskátok és a szobája is csodaszép!!! Öröm nézni a képeket!
Puszillak!

Zsibrák 2007.12.17. 21:10:09

El sem hiszem, hogy már két hetes a legényke! Még csak most izgultunk miattatok :)) És már tud magyarázni, kiálló hajszálakba kapaszkodni és mindkettőtöket mozgásban tartani, hmm... várjuk a folytatást!
És nagyon édesek vagytok, mindketten.
süti beállítások módosítása