cucka 2007.08.10. 09:28

Kommunikáció

Hétvégén voltunk a Balatonon. Most így nézünk ki...azért már nagyobb a  pocim, mint a  kispapának, ugye? :D
Tegnap este óta  sikerült kifejlesztenünk nekünk is egyfajta kommunikációt HuncÚrral!  Ez úgy működik, hogy ő továbbra is ficánkol, gyöngéden  "körbejárja" a lakosztályának minden zúgát, és ha én ilyenkor rajta hagyom a  kezem a pocakomon, vagy esetleg simítom őt, akkor megáll és szerintem most már tetszik is neki az érintés. TáltosApu ilyenkor szívesen átveszi az irányítást és kéri, hogy csinálhassa ő is ezt. És ilyenkor olyan aranyosan "huncorog" a  fiának. (segítség!!! kezdek gügyügő anyuka szintre süllyedni!!! :D) Ma reggel pedig a jól ismert ütemes pocak-berezonálásra ébredtem: Hunci csuklott! :) És ilyenkor is használ a  simi. Annyira érzem a  kisfiam (hű, ízlelgetnem kell még ezt a  szót!) jelenlétét a  mindennapokban, hogy azt veszem észre, miközben egyedül teszek-veszek a  lakásban, hangosan elmondom, mit miért teszek és éppen hova készülök vagy mit csinálok.
Oly mértékben döntöttem 4D-s ultrahang ügyben, hogy tegnap el is mentem megnézni a  Brendonosat és be is jelentkeztünk keddre. Már alig várom!!! :)))) sejderipityom! :)))
Jó, hogy nem kell dolgoznom, mert nehezen viselem a meleget, mondjuk itthon a  4 fal között remekül eltelik az idő. Ha elfáradok a pakolászásba, le tudok pihenni és fel tudom "pócolni" a lábam. Az a szomorú tapasztalatom, hogy kb. 2 napja, amióta ilyen melegek vannak már reggel úgy ébredek, hogy bumszlira dagadtak a  lábaim. Szerencsére nem fájnak. Pedig sok folyadékot iszom (napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet, esetleg málna levél teát- ennek görcsoldó hatása is van-  vagy menta levél teát) , mellőzöm az erős fűszereket (ezt  a  gyomorfekélyem után évekkel ezelőtt megtettem már!), sok gyümölcsöt fogyasztok és tényleg próbálok feltett lábakkal pihenni, olvasni. Hiába, az anyagcserém már nem a  régi. :)
Lassan feladom a  lakásfelújítással kapcsolatos gördülékeny álmaimat. Sorozatos csőd a kivitelezőkkel történő kapcsolatfelvétel. Vagy nagyon le akarnak húzni vagy pedig egyszerűen nem akarnak dolgozni és eltűnnek. Annyira szörnyű az, hogy az ismerőseink között gyakorlatilag senki sem ajánlja a  náluk dolgozó emberkéket, mert mindenkinek fenemód rossz tapasztalata van velük kapcsolatban. Pár napja még csak vicceltem, de most már komolyan kérdezem, nincs véletlenül ilyen jellegű ismerősötök? (burkolás, laminált parketta lerakás, festés, esetleg tapétázás? ) És a történet szépséghibája, hogy nem tudunk kiköltözni a  lakásból, tehát szobáról szobára tudnak haladni a felújítással.

cucka 2007.08.09. 16:56

A mai ultrahang

Megtörtént a  mai ultrahangunk és a kötelező nőgyógyászati vizsgálatunk. Huncival napok óta folytak az "előzetes tárgyalások", de azért kicsit féltem, mert megint ebéd után voltunk és majd megint legszebb álmából veri fel az ultrahang. De szerencsére tényleg lehetett beszélni a  fejecskéjével és egyetlen rúgás nélkül tűrte a kukucskálást. Sőt! Most nem a mi nőgyógyászunk ultrahangozott, hanem a  főorvos bácsi (aki tuti hímsoviniszta beütésekkel rendelkezett! :) ), és a monitort egyetlen pillanatra sem fordította felém, csak a  megilletődött kispapának magyarázott mindenféle értékeket és egyetértően rábólintott igazolásként HuncÚr férfiasságára. Legnagyobb bánatomra még fotót sem kaptunk a  nagy eseményről. :((( Viszont hallottuk a  szívhangját és azt mondta a  doktor bácsi, hogy emelnie kell valamilyen értéken, mert ennek a  gyereknek már most akkora szíve van, hogy alig lehet befogni! :) És nagy pocakja van, amire azt mondta a  doktor bácsi, hogy jócskán kortyolgatja a  magzatvízet. Igyekszem eléggé változatosan étkezni, hogy mire megszületik "ismerjen" és "szeressen" mindenféle ízeket. Azt is  megtudtuk, hogy per pillanat keresztben fekszik a  pocakomban. :) Ami pozitív, hogy semmilyen durva eltérés nem volt látható a  monitoron és abszolút korának megfelelően fejlődik!
Fruzsi vérnyomást is mért és végre először azt az értéket kaptam, amire nagyjából számítottam: 80/60. Világéletemben nagyon alacsony vérnyomásom volt, azt gondoltam a  terhesség miatt emelkedhetett meg ennyire (mármint, a  védőnőnél mindig normális 120/80 körüli az érték, most legutóbb pl. 125/97 volt!). Mondjuk sejtettem, hogy nem túlzottan lehet reális az érték, hiszen a  legmegbízhatóbb vérnyomásmérők még mindig a  hagyományos pumpásak, a  védőnőnél meg ráadásul csuklós van, ami ugyancsak nem a  legprecízebb.
Vércukor terhelés ügyben sajnos megszívtuk... és marad a cukros lötty! Pedig TáltosApu állatorvosként is hajlandó lett volna vállalni értem a  felelősséget, de sajna Fruzsi hajthatatlan maradt. Az ő kórházi protokolljukhoz, ez a  terhelés hozzá tartozik. Öröm az ürömben: odébbtoltuk, a 27. hétre. :)
Kijőve az ultrahangról nem győztem kérdezgetni a kispapát, hogy mit látott: aszonta szerinte HuncÚr akkortájt ébredezhetett és hogy ásítozott meg nagyon lassított mozgásai voltak. Viszont útközben hazafelé kitalált egy tuti új poziciót! Egész pontosan nem tudom mit csinál, de olyan érzetet kelt bennem, mintha szét akarna robbanni az alhasam, annyira feszül pár pillanatig, majd megszűnik. Csak tippelni tudok, hogy valószínűleg keresztbe megfordulhat bennem, de ez csak tipp. Amúgy annyira aranyos, mert ha kitalál valami újat pocakon belül, azt utána napokig nem hagyja abba! :)
Eldöntöttem jövő hétre benevezünk egy 4D-s ultrahangra, most már csak az lenne a  kérdésem, Ti mit ajánlotok? A neten a Brendon-osra érkezett sok pozitív vélemény. Ti merre,  hova jártatok/jártok?


2 komment

Címkék: ultrahang 4d

Újabb projektünk: tendereztetjük a  kivitelező cégeket, ugyanis az előző eltűnt (nem jelentkezett a  megbeszélt időpontban) és TáltosApu szerint ez is egy jel, meg az is, hogy ismerőseink elárasztottak ismerőseik megbízható hasonló dolgokkal foglalkozó cégeivel. (tényleg, ha köztetek is akadna valaki, aki ismer megbízható szakikat... :D) A tegnapi borúlátásom mára elpárolgott, mert mindig akad Valaki, aki megérzi, ha baj van és érkezik Tőle valami. :) Köszönöm Orsoly! (hogy mindenki számára érthető legyen, szegény TáltosApun kezdtem kitölteni a  nemhaladó problémáink dühét...:( bár erről tényleg nem szóltam senkinek... )



23. hetünket tapossuk, csütörtökre sikerült időpontot egyeztetnünk kedvenc nőgyógyászunkkal, mégiscsak illene már, hiszen, több, mint egy hónapja nem láttuk Huncit ultrahangon.( remélem, ezt kevésbé fogja ellene irányuló támadásként megélni :) ) És nagyon kíváncsian várom is, hogy mekkorát nőhetett és fejlődhetett az eltelt idő alatt! Apropó! Nekünk még nem is volt 4 dimenziós ultrahang felvételünk, Fruzsi (a nőgyógyász nénink) azt tanácsolta célszerűbb, minél nagyobb és kifejlettebb állapotában megcsináltatni, mert sokkalta jobban látszódnak a  vonásai, a  mozgásai...szerintetek?
Jövő hétre várható a  vércukor-terheléses vizsgálat is, sajnos most a szék túloldalán már nem olyan vidám a  történet! :( Amúgy sem vagyok túl édesszájú, meg az éhezést sem viselem túl jól manapság. Természetesen igen nagy jelentősége van a terhességben kialakuló diabetes megelőzésének, ezért is nem tiltakozom, meg talán azért sem, mert most már humánusabban történik ez a  vérvétel. (pár éve még az volt a bevett protokoll, hogy volt egy éhgyomri vérvétel, majd megtörtént a 75 gramm glükóz feloldása kb. 2 deciliter vízben és az elfogyasztása után fél óránként volt vérvétele a  kismamáknak, pontosan 2 órán keresztül!, de  mára ez lecsökkent egy éhgyomri szúrásra meg  a  "turmix" -amit lehet finomítani citromlével!- elfogyasztása után 2 órával egy vérvételre).
Kisfiam mostanság már 30 cm körül mozog, és kicsivel több, mint 500 gramm súlyú. Testét már mindenhol egy nagyon vékony bőrréteg fedi, mely alatt jól látszanak még a  vérerek, a  csontok és a  belső szervek. Mostantól az a  dolga, hogy az elkövetkezendő hónapokban bőre megvastagodjon és zsírral telitődjön. Szeme már teljesen kialakult, bár még csukva van, szemének a  színe ugyancsak az elkövetkezendő hónapokban fog "betöltődni" , de véglegesen, csak a születést követően alakul ki. Füle, a belső fülében az egyensúlyozó szervvel már teljesen kifejlődött, ezért Huncut Úr már azt is tudja, mikor van fejjel lefelé vagy felfelé  és szerintem ezt nagyon élvezi is, mert az utóbbi napokban az egész pocakomat körbejárja! :) És most már ő is elkezdett cselezni: ficánkol, majd ha ráteszem a kezem a  pocakomra, nekem még moccan párat, meg TáltosApunak is, de senki idegen emberfiának nem hajlandó!
A magzati tüdő ezen a  héten kezdi el a  szőrfaktáns termelését ( a léghólyagokat bevonó anyag, mely nem engedi, hogy ezek a  hólyagocskák összeessenek és összetapadjanak kilégzés közben). Tulajdonképpen ez volt az egyik  mantrám...előbb megélni a  vízválasztó 12. hetet, aztán a  18. hetet és végül ezt a  hetet (kíváncsi vagyok, most mi lesz a legújabb "cél"? ;) ), mert ha ekkor  megszületne már lenne esélye az életbenmaradásra, megfelelő intenzív koraszülöttosztályon és speciális ellátás mellett. De természetesen Huncinak esze ágában sincs kimozdulnia ebből a  kényelmes lakosztályból mely remélhetőleg még hosszú hónapokon keresztül lesz az otthona!


cucka 2007.08.07. 09:14

Apa kezdődik...

Tegnap megkaptuk a "mi-kérem-mindent-megcsinálunk/elvállalunk-rövid-határidővel-és roppant-mód-rugalmasak-is-vagyunk" Kft.-től az árajánlatukat. Az ajánlat már most jócskán a  milliós nagyságrendet rúgja és nem tartalmaz mást, mint munkadíjat, szemétszállítást. Értem én, hogy mindennek ár van, meg Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen, de ha ezt tudom, egészségügy helyett a kőművesiparban tevékenykednék! :D TáltosApu egész délutáni véleménykikérése (sok pro- és kontra is volt benne)  után arra jutott, amit elsőként tanácsoltam neki: hívja fel a kivitelező Úrat és beszéljék át ezt az egészet. (ugyanis az árajánlat olyan tételeket is tartalmazott, amik mindamellett, hogy magyarul íródtak, mégsem voltak teljesen érthetőek  egyikünk számára sem!)  Felhívta és kiderült, kapásból szinte a felére csökkentették ezt az összeget és elviekben, mihelyst megvesszük a burkolóanyagot, azonnal kezdik is a  felújítást. Ami azt jelenti, hogy látok rá esélyt, hogy már jövő héten elkezdődik! És TáltosApu már munkábaállt, ami azt jelenti, én leszek a  munkások őre! És itt kitört a  pánikhangulat rajtam, mely azóta is tart! Dobozolni, szanálni és kiforgatni a  lakást a  4 sarkából! Szegény-szegény TáltosApu! Az Oktoberfest-es literes korsóit (szám szerint 10 darabot, amiből évek óta senki sem iszik) is száműzni fogom a lakásból, és a röntgen meg az altatógép is elköltözik végre a  vendégszobából!...este már csak megadóan sóhajtott: bárcsak lenne egy telkünk, oda levihetném ezeket!
süti beállítások módosítása