cucka 2007.10.31. 14:01

Intézkedünk

A mai program egy laza banki számla-rendezgetés lett volna, ami szerény számításaink szerint, max. fél órát kellett volna igénybe vegyen, ehelyett reggel 9-kor indultunk itthonról és most értünk haza! Hihetetlen számomra, hogy mennyire nehezen viselem az ilyeneket, pedig gyakorlatilag kocsiból ki, bankfiókba be, ott leül, aztán ki, kocsiba be, kettes számú bankfiókba át, ott leül, aztán kocsiba be, vissza egyes számú bankfiókba, aláír-aláír-aláír, aztán kocsiba be és haza. És mégis: minden porcikám elfáradt! :S Tényleg kezd nehezedni az életünk Hunccal...egyre fárasztóbbak a napjaink és az éjszakáink... Egyre nehezebben találom meg azt a  poziciót alváshoz, ami mindkettőnk számára megfelelően kényelmes és még levegőhöz is jutok!
Holnap utazunk, mint már említettem...abban egyeztem ki magammal, hogy lelki békém érdekében (meg azért, hogy elriasszam a "bajt"! ;) ), magunkkal visszük a kórházi csomagunkat is. (ugyan babakocsink+tartozékai csak kedden lesz, de  mindegy! :))) ) Úgyhogy ma már 3 fő részére pakolok plussz a két macskalány számára is...:)))) Olyanok vagyunk, mint egy sokgyerekes család! :))))
Kicsit pihenek, -amennyiben Hunc is így gondolja- , aztán elkezdek vasalgatni, meg mosni és pakolni...no meg persze szelektálni a  babaruhák között! :)))
És ha még nem mondtam volna: visszatért a  gyomorégésem...este is úgy aludtam el, hogy nyelvem hegyén a  Rennie...:))))

cucka 2007.10.30. 11:40

Gasztro est

Bár már nagyon kell kutakodnom az emlékeimben , hogy milyen is egy igazi másnaposság, most hasonszőrű érzéseim vannak! :)))) Nem tudom, azt hogy hívják, amikor nem halálra  iszod, hanem halálra eszed magad...na, velem ez történt este! :)))) Olyan isteni kaják voltak, hogy egészen egyszerűen nem tudtam ellenállni, többszörösen sem semminek...végül már csak ott szuszugtam hátfájósan az asztalnál és küzdöttem a levegőért és az életbenmaradásért, miközben Hunc vidáman mocorgott és nagyokat csuklott teljes testével a  pocakomban, elősegítve, hogy mégjobban érezzem magam! :))) Kezdetként volt egy nagyon finom sütőtök-krémleves (ennek feltétlenül újra el kell kérnem a  receptjét, mert csak annyi maradt meg, hogy burgonyával és még valami növénnyel lett összefőzve!), hozzáillő könnyed Cserszegi fűszeres fehérbor, aztán saláta dióolajjal és borssal gyengéden meghintve, utána érkezett a szaftosan átsütött kacsamell narancs-szósszal , bio-sárgaborsóval és párolt spenóttal körítve, mellé egy Prahova völgyi vörös bor (az a  bizonyos fekete leánykából készült Merlot ;) ). Végezetül sajttál következett, amin megtalálhatóak voltak a legízletesebb svájci és francia sajtok (érlelt sajtok, érett lágy sajtok, kemény sajtok valamint az elmaradhatatlan kecskesajt) egy különleges olivabogyós kenyérrel. És végezetül sütik voltak, amiknek természetesen ismételten nem bírtam ellenállni...Még most is összefut a  számban a nyál, ha rágondolok... Persze ez a  vacsora egy többórás procedúra volt (olyan 4 órás! ), mégis kellően megterhelő volt és  a hosszas asztalnál üléstől bezony szép ducira dagadtak a  lábaim, persze ezt csak akkor vettem észre, mikor húznám a  csizmámat és nem bírom felhúzni a  cipzárát! :S Amint hazaértünk felpolcolva a lábaimat vizszíntbe helyeződtem, most már jól is vagyok! :))) Lelohadtam...:)
Micka mégsem jön, sikerült túlszerveznünk dolgaink ( a részleteibe most nem mennék bele), TáltosApunak sem kell előadást tartania csontkovácsászatból hétvégén, sem dolgoznia, így lemegyünk egy uccsó kettecskén eltöltött hétvégére Nagyberénybe. És mivel ilyen még nem volt, elképzelhető, hogy visszük a  két macskalányt magunkkal, mert nincs ki vigyázzon rájuk! :) De erre azért próbálunk valamilyen megoldást találni...bár a  panzió állatbarát...:))))

cucka 2007.10.29. 13:33

Felfedezettem :)

Én is találtam egy nagyon aranyos blogot a  neten, melyet szíves figyelmetekbe ajánlok! A blog írója -Gemini- két cserfes és tüneményes ikerlányokkal megáldott anyuka, aki most várja harmadik kisbabáját (aki, ugye mondanom sem kell, hogy szintén kislány! ;) ).
Olvasgatva a blogot és nézegetve a lányokról a videókat szinte sajnálom, hogy Hunc egyedül érkezik hozzánk... kedvet kaptam minimum egy újabb terhességhez! :)))))

Délelőtt olyan szép és enyhe idő volt, hogy gyakorlatilag elsétáltam  a könyvelőhöz leadni a  táppénzes papírjaimat. (mindezt azért, mert sose szokom meg, hogy már nincs bérletem és rendszeresen elfelejtek lyukasztani a BKV járatain, hiába van nálam gyűjtőjegy...szóval, megbírságoltak helyszínileg és még arra sem voltak tekintettel, hogy nagyon-nagy pocakom van és le is szállnék vele! :)))) ). Ezek után szerintem természetesen adott, hogy "kompenzálnom" kellett magam és helyreállítanom a lelki békémet! :))) Mit ad Isten a könyvelő "véletlenül" a  Mammuttal szemben található, ezért hirtelen ötlettől vezérelve besétáltam úrinőként délelőtt egy laza shoppingolásra! :DDD Olyan voltam, mint a  gazdagok és szépek...és ráérősek! ;))))))))
Vettem egy (természetesen  egy nem-hagyhattam-ott árra leakciózott!)  sálat és egy -csak stílusosan! :)))- rózsaszín kismalacos plüsspapucsot!
Aztán zsákmányaimmal hazafelé bandukolva betértem egy kis nassra, a  Jászai Mari téren lévő Nemsüti saláta- és szendvicsbárba. Igaz, hogy vegetáriánus és roppant pici a hely, viszont annál hangulatosabb és nagyon kedvesek a kiszolgálók. Finom fűszerezésű szendvicsek vannak, barna vagy fehér zsömlében vagy pitában, isteni tökmaggal-sajttal rakott krumpli...és akkor még nem is beszéltem a  többféle ízesítésű tészta, káposzta-salátáikról és a rengetegféle gyümölcsöt tartalmazókról...mmmm...és nem utolsó sorban a turmixaikról, melyek elérhető áron kaphatóak.... pici és hangulatos hely, a Pozsonyi úton, a Meki után...érdemes kipróbálni...
Most pedig itthon pihegek, mert nagyon jól laktam és Hunc amúgy is kevés helyet biztosít a  gyomrom számára...:))) Este pedig vacsorameghívásunk van és nem fogjátok kitalálni mi a  menü: sütőtök krémleves, kacsasülttel! (én meg hazacigöltem a két nagy dög tököt! :))) )

cucka 2007.10.28. 11:06

Sütőtök


A tegnapi cicivakarós (javuló tendenciát mutat!) bevásárláson, rábukkantam a sütőtökre. Sosem volt semmilyen kapcsolatom vele (hacsak annyi nem, hogy: 1.Anyu imádta és mihelyst kicsit is megcsípte a  dér ezeket a növényeket, menten rohant a  piacra venni; 2.amikor kiskutyákat neveltem itthon kecskeméti sütőtök konzervvel szoktattam őket a  szilárd táplálékra; 3.középiskolás emlékeimben él, hogy karotin tartalma miatt jó A vitamin forrás, meg C vitamint és antioxidánst is tartalmaz). Most viszont hihetetlen vonzalommal vetettem bele magam a  különböző méretű, alakú és színű tökök tapogatásába. Végül kiválasztottam egy narancssárgás hosszúkásat, alig 2 kilót és győzelemittasan hazacipeltem. TáltosApu teljesen ráizott a tökös témára, este meg is sütöttük és rá kellett döbbennem, elmulasztottam 30 tökmentes évet az életemből. Asszem megvan az újabb kedvenc...
...és nincs kivel bababörzére mennem, mert TáltosApu ma is dolgozik, ezért (is!) sült tökbe fojtom bánatom...:))))

És megdöbbenéssel tapasztaltam, ma léptünk a 35. hétbe és már csak 35 egytestben töltött napunk van! :S
Szóval, most már mondhatom, hogy napok óta szenvedek egy olyan igazi cikis témával és akkor hol van még a szoptatás?! ;) Sosem voltak igazán apró melleim, de most a  terhességgel méretekkel nőttek és ennek következtében nyúltabbak is, mint eddig voltak. Már rég elfelejtettem a merevítős-push up-os melltartóimat, amikben cickóim a  nyakamat verdesik és szemvonzó ki(vagy be?)látást biztosítanak bárki számára :DDD,  mostanság egyre inkább a nagymamis kényelmes pamutokat részesítem előnyben...:S És mégis, kb.1 hete beütött a krach: pici apró pörsenések jelentek meg a  mellem alatt, először csak a  bal oldalon, ezzel annyira nem is foglalkoztam, majd mostanra már átterjedt a  jobb mellem alá és köré is. TáltosApu betadin oldatos lemosást ajánlott -a kutyákból kiindulva!- napi kétszer :))), ez valamelyest használ is, de inkább csak leszárítja a patikat, de nem gátolja meg az újabbak előbújását...Olyanok ők, amik pl. az izzadtságtól (melegtől) szoktak előjönni, és baromira tudnak viszketni...:S
Valakinek ismerős esetleg a  helyzet? Van valami ötletetek?

cucka 2007.10.26. 18:13

Blog.hu




Ha továbbra is ilyen lefagyósan, lassan fogsz működni (akarom mondani NEM működni!) , mint ma meg tegnap, átcuccollak mindenestől egy másik blog szolgáltatóhoz...
...és ezt veheted fenyegetésnek is! :)))))))))
Ezerszeres bocsánat az eltűnésért, de tegnap már nagyon későn értünk haza (az eső következtében másfél órát ültünk a  dugóban az M7-es bevezető szakaszától a városba érkezésünkig HuncApu nem kis örömére!... szerintem olyan káromkodásokat is hallottunk a kocsiban, aminek létezéséről sem tudtunk ;) ).
Először is nagyon jó híreim vannak: Hunc befordult és szép szabályos koponyavégű fekvésben helyezkedik el a pocakomban!!! Igaz, még nem ékelődött be, de én már ezzel is tökéletesen elégedett vagyok! Valószínűleg azon a  bizonyos napon sikerült menetirányba helyezkednie, amikor nagyon ramatyul éreztük magunkat mindketten (és még a  méhem is! ;))) ). A mostani féloldalas pocakomra is megvan a  magyarázat: Hunc rájött, hogy ahol eddig a  kis feje volt, ott már tökéletesen "kitaposta az ösvényt" a kis fenekének, ezért feszül ugyanott a pocakom, mint eddig! :)))

Tehát a  leletünk:
- egy élő magzat KPF. (=koponyavégű fekvés)
- jó végtagmozgások (jógibaba lesz, mindenével kalimpált egyszerre, majd záróaktusként a tappancsát majdnem a nyaka köré fonta ...na, ezt tuti nem a mindig-kötött TáltosAputól örökölte ;) )
- BPD (koponya átmérője) : 91,6 mm
- OFD (koponya hosszanti átmérője) : 108 mm
- TAD (mellkasi átmérő) : 82,9 mm
- FL (combcsont hossza) : 62,7 mm
- becsült súlya 2600 gramm (átlagos méretű lesz Hunc a "jóslatok" szerint, 3500-3600 gramm körüli)
- Lepény: mellső fali I. stádiumú
- Átlagos mennyiségű magzatvíz
- Jó hólyag és gyomortelődés
- Kóros elváltozás a  protokoll szerint nem észlelhető.

A hüvely vizsgálati eredménye még mindig C 3000-es, ami azt jelenti a méhszáj még mindig teljesen zárt, a  méhnyak még mindig 3 cm hosszúságú. Levettük a hüvelyváladék tenyésztést is, jövő hét végére várható az eredménye. Laborjaim is nagyon jók lettek, (najó, az áldott állapotomat tekintve lettek nagyon jók! :))) ): a  vasam megemelkedett 13,1 mmol/l-re, a hemoglobinom stagnál 120 g/L-en (ami modjuk alsó határ, de én nagyon elégedett vagyok vele!). Fruzsi leállított mindennemű kiegészítő vitaminokról, azaz az Elevitet mostantól felejtsem el, marad a vas, a  napi egy C vitamin tabletta és az esetenkénti Hipp Natal Aktív (2-3 naponta), nagyon erős keményedésekre pedig 2-3 szem magnézium tabletta, de amúgy már azt sem kell rendszeresen szednem. Vérnyomásom 95/60 lett, azaz a  szokásosan alacsony érték, viszont már 12 felszedett kilónál tartok...:S

Tehát valóban, no para, ezekkel az eredményekkel simán kihúzhatoma 40.hétig, figyelembe véve azt is, hogy HuncApu is és én is 2 héttel tovább élveztük az anyaméh gondoskodó törődését! :)))
Huncot csöppet sem zavarta már az ultrahang, úgy tűnik, nem az a szégyenlősebb fajtájú gyermek, simán élte a  kamera tüzében is mindennapjait: kortyolgatott a  magzatvízből, vakargatta lábujjkáit, fülecskéjét, majd nagyokat csuklott! :))) Sajna, fotót most nem kaptunk a szeánszról, de a legközelebbi -36.hét- ultrahangról kunyerálni fogok!
Ami még jellemző lehet a 34. hétre, az az, hogy ettől a  héttől érdemes tényleg minél többet pihenni és lélekben is felkészülni a  kicsi érkezésére. Bármikor is születne, már nem kellene intenzív orvosi ellátásban részesülnie, mert enélkül is elég érett ahhoz, hogy alkalmazkodjon a méhen kívüli élethez. A 34. héttől kezdve érdemes elkezdeni (természetesen kikérve a  szülésznő és a  nőgyógyász véleményét is!) a gátmasszázst, valamint a  homeopata bogyók szedését. Ezeknek a  bogyóknak a segítségével kevesebb az esély a gátmetszésre, mert felpuhítják a méhnyakat (pl.Caulophyllum), a  málnalevél tea napi egy bögre fogyasztása pedig méhizomlazító hatású. Vannak olyan bogyók is, melyek a vajúdásban-tágulásban segítenek (Cimicifuga és Caulophyllum felváltva), vérzés- és fájdalom- csillapító hatásúak, valamint vannak sebgyógyulást elősegítőek, ha mégis gátmetszésre esetleg császárra kerülne a  sor
(Arnica, Staphysagria). Alapos kutatómunkám (=közvéleménykutatás: főként frissen szült kismamáink körében, ezúton is köszönöm Ingrid és Szilvi :) ) eredményeként időben betároztam belőlük, most pedig élvezettel váltottam a vitaminokról a  bogyókra! :DDD
Ma délelőtt pedig elmentem az anyakönyvi hivatalba, kikérni egy másolatot a  házassági anyakönyvi kivonatunkról, mert ugye kell egy 300 napnál nem régebbi és természetesen mi ebből kicsúsztunk. Nagyon kellemes élményben volt részem, aranyosak voltak és segítőkészek, ingyenes a másolat kérés,  pillanatok alatt végeztünk, aztán benéztem az Újpesti Skálába, ahol a  fennmaradó kismamakelengye hiányosságaimat most pótoltam (hálóing és köntös, pénztárcabarát áron).

cucka 2007.10.25. 12:56

Háziorvos

Beugrottam délelőtt a  háziorvosomhoz a  bizonyos pöcsétért az új kismamakönyvembe (ezt az első trimeszterbe illik beszerezni,hogy belgyógyászatilag nem látja akadályát a terhességemnek! :))) ) és a  táppénzes papíromért. Az arcán mély döbbenetet láttam, mikor elmondtam, hogy mikorra is vagyok kiírva szülni! Szerinte óriási a pocakom és nem úszom meg 5 kilós baba alatt...:S  Most ezek után már igazán kiváncsi leszek a  délutános súlybecsléses ultrahangra! Bár ez sem mindig valós, mert egy "képlet" segítségével becsüli meg az ultrahang a baba súlyát, a  femurálisa (combcsontja) méretéből. És ugye ebből adódóan lehetnek tévedések (rövidlábú tömzsi baba: Hunorka :))) és lehet hosszúlábú nőci is: KicsiBob :)))) ) .
Remélem, emlékeztek még, ezen a  hétvégén kerül megrendezésre az általam már egyszer beharangozott Babaruhabörze! Nos, most ezzel egyidőben kerül megrendezésre egy másik babás-mamás légyott, a Babamama-expo (október 26-28. között) is! Ha pedig regisztráltok a Baba-mama Tudakozó oldalon és igényeltek klubkártyát, akkor ezen az expon, vásárláskor, 3-50 %-os kedvezményekben is részesültök! Viszonylag közel lesz egymáshoz a  két helyszín, szerintem minden, leendő kismamának, kismamának vagy gyakorló anyukának érdemes kilátogatnia! Ilyen babamama-expo eddig még nem volt, a  rendezők azzal kecsegtetnek, hogy minden témában és kérdésre válaszokat kaphatunk, kezdve a baba tervezésétől, egészen a picik mindennapos és nem-mindennapos problémáira is.
Szerintem mi kilátogatunk és ajánlom Nektek is! :)

cucka 2007.10.24. 16:38

Hétvége

Csodálatos hétvégénk volt! Hirtelen ötlettől vezérelve (najó, többhetes előkészületek eredményeként! ;) ) vasárnap délután lelátogattunk Békéscsabára, az immáron 8. évben megrendezésre kerülő Kolbász- és Pálinkafesztiválra! ...többek között ezért is parázott HuncApu az elmúlt napokban az egészségi állapotomért, mert veszélyben érezte a lemenetelt! :))))) Idén valamit elszúrtak a  rendezők és a jelentkezést nem állították le augusztus végén,ahogy szokták, ezért majdnem kétszer annyi csapat szállt versenybe a  kolbásztöltő versenyben, mint az előző években, (ha jól tudom közel 400 csapat nevezett be), ezért nem volt elég a békéscsabai sportcsarnokban felállított asztalok melletti csata, hanem még két sátorban is folyt a harc! :)  Baráti körünkből is indultak, de ők nem vettek részt a versengésben, mert sajnálták a  zsűrinek beszolgáltatni az 50 centis töltött kolbászt! :))))) 
Vasárnap délután érkeztünk Csabára, és kedd délelőtt jöttünk haza. A hangulatot még a hétfő délutáni monoton őszi eső sem tudta tönkretenni! :))) Tegnap pedig vacsira átjöttek Sóginőjék és Kedvenc Drusza, természetesen csabai sült kolbász, és egy tájjelegű specialitás ("cigánka") HuncApu "élete vörösborával" kísérve és házi rétes, egy kellemes gyümölcsös erdélyi borral leöblítve volt a  menű!
Rájöttem az álmok, csak itthon kísértenek...vidéken 2 olyan éjszakám volt, melyet végigaludtam álommentesen és reggel kipihenve ébredtem (holott ott is bűnbeestem és vasárnap este meggyes-mákos nudlival zártam a  vacsorát! :) ). Ma éjjel viszont újra baromságokat álmodtam...:S Talán pihennünk kellene pár napot TáltosApuval "valahol messze délen"...
Holnap pedig ultrahang délután, bár nem fűzök sok reményt Hunc befordulásához, mert megint "csálé" a pocakom és féloldalas és kitapintható a fiatalúr kobakja jobboldalon...:S De legalább megbizonyosodhatunk méretei és hogyanlétevő felől! :))) És: lesznek újra fotók Őfelségéről! :)))

2 komment

Címkék: hétvége

A "nagykönyvek" szerint ezen a  héten Hunci elérheti a 42-44 cm hosszúságot és kb.2 kilogramm súlyt. Azt is írják, hogy a fentmaradó 7 hetünk során kb. a  kétszeresére fog nőni a  baba!!! Tüdeje már beért, zsírszövetei is szépen szaporodnak, úgyhogy már egészen rózsaszínes-bababőre lehet. Az agy fejlődése is a záró szakaszához érkezik, Hunc abszolút jól tájékozódik már méhen belül (hogy mikor találja meg végre a fejével a  célirányt???) , sőt homályosan látja a  körvonalakat is. Bár úgy tűnik, ha most megszületne, már mindene kifejlődött és életképes, még mindig koraszülöttnek minősülne. Gyakoribbakká és erőteljesebbekké válnak mozgásai, ezeket érzem is. (érdekes, Hunc eddig mindig papírforma szerint halad...leszámítva a befordulását...:S) Az éjszakai alvások is egyre nehezebben fognak menni, részint a nagy pocak miatt, részint a  baba éjszakai tivornyái miatt! Hunc is ilyen, mihelyst vízszintesbe kerülök, őrületes szambát lejt, edze vagyok, általában erre már el tudok aludni, de éjszaka rendszeresen arra (is) ébredek, hogy a buli végére kiütött fiatalember teljesen úgy viselkedik, mint a  nagyok, hajnaltájban csuklik! :)))
Állítólag gyakoriak az éjszakai lábgörcsök is. Na, ez kimaradt eddig...bár szerintem, most a  megemelt magnézium adag miatt, nem is fog előjönni! ....vagyis, ebben csak bizakodom! ;) Fontos megemelni a  kalcium bevitelt is (főleg a tejtermékekben, zöld levelű zöldségekben, szójában, búzacsírában, narancsban, aszalt szilvában, mazsolában található). Hurrá! legalább legálisan nassolhatom a  mazsolát! :))) És továbbra is receptre ihatom a napi egy pohárka borocskámat! :)))
Jelen pillanatban napi 1 C vitamint szedek (ez segít a vas felszívódásában), 2X1 Ferro folgamma tablettát, 2X3 MagneB6-ot, reggelente Hipp Natal Aktívot iszom és alkalomadtán (heti 1-2-szer) bekapok egy-egy szem Elevitet. Feladtam abbéli álmaimat, hogy természetes úton pótolni tudom azt a sok vitamint, amit kevenc Hunci-parazitám nap-mint-nap elszív belőlem, úgyhogy maradok a  piruláknál! :)))

cucka 2007.10.21. 07:09

A nudli

Vörösbegy: innen üzenem: a  nudli tehet mindenről! ...jó, oké, talán nem kellett volna 1 óriási púpos tányérral elfogyasztanom jó sok sajttal-tejföllel késő este, talán nem kellett volna addig tömnöm magamba, amíg már azt éreztem, levegő se ki, se  be, talán az utolsó falatokat valóban ott kellett volna hagynom a  tányéron és lefekvés előtt nem kisündörögni a  konyhába és napbúcsúztatóként eltűntetni úgy éjfél magasságában...de nem bírtam abbahagyni, egyszerűen csúszott le a  torkomon...degeszre ettem magam este tejfölös-sajtos nudliból...isteni volt...
Aztán az éjszaka megbosszulta magát a nudli: lidércálmaim voltak, felismerhetetlen szereplőkkel, azt sem tudom, mi történt, hogy kik szerepeltek benne, egy dolog maradt meg: végignéztem magamon álmomban és azt láttam, hogy elkezdett apadni a pocakom, egyszerűen visszahúzódott, percről-percre szemmel láthatóan tűnt el, és tudtam, hogy valami iszonyú baj történhetett...szerettem volna sírni, és ordítani, de  nem jött ki hang a  torkomon...ekkor ébredtem fel, csatakosan-lucskosan...
Soha többet sajtos-tejfölös nudli! :))))

cucka 2007.10.20. 08:51

Minden a régi

Jelentem, újra minden a  régi (jelenti ezt a félig éberen töltött éjszaka, a 2-3 óránkénti pisilési kényszer, az egyéjszaka alatt kiolvasott könyv, de mindez végre pocakkeményedés nélkül!). HuncApu éjszaka ugyan álmában tett 1-2 heroikus kísérletet arra, hogy bizonyítsa mennyire munkálkodnak már benne a kispapa hormonok, többször motyogva- megtapogatva (simogatásnak szánta :) ) félig álmában megkérdezte: még mindig keménykedsz? majd szinte a választ meg sem várva fordult is a  másik oldalára! :))) Reggelre meg is érkezett a  hidegfront, annak rendje és módja szerint. Még nem mertem megnézni az erkélyen lassú és kegyetlen halálra  ítélt növényeimet, de kikiabáltam nekik a meleg hálószobából, hogy délután most már bizisten behozzuk őket! :)))
HuncApu továbbképzésre ment okosodni, én pedig wellness hétvégét tartok: bejelentkeztem fodrászhoz, meg kozmetikushoz egy kis kényeztetésre...mert megérdemlem! :))) Meg azért is, mert rájöttem, lehet, hogy sokáig nem fogok tudni eljutni ilyen földi örömök élvezetére...:S Bár HuncApu erre is aszonta, már mér ne jutnék? majd itthonmarad addig ő a  fiával...azért kissé szkeptikus vagyok ennek kapcsán...főleg az első hetekben, hónapokban.
Hunc teljesen nyugodt, csak apró mozdulatokkal jelezte reggeli ébredését és köszönte a 3 (vagy 4???) szelet reggeli gyanánt elfogyasztott májkrémes szendvicset! :) Hiába, no, felszabadult a  gyomrom, mióta Hunc helyet változtatott! :)))

cucka 2007.10.19. 18:37

No para!

Pihentem, feküdtem, bekaptam még 3 szem magnéziumot, de  továbbra sem változott a helyzet...Fruzsival újra részletesebben megbeszélve tüneteimet, rájöttünk, hogy szülés ugyan ebből nem lesz, viszont nagy valószínűséggel Hunc elindult a  befordulás útján! :))) És ebben az előrehaladott terhességi időszakban, a  baba méretei miatt is, már így reagál a  méhem az intenzív mocorgására! És valóban ez lehet, mert tapinthatóan kimozdult a feje közvetlenül a rekeszizmom alól (könnyített légzés...hurrá!!!) :))) Nem utolsó sorban pedig hidegfront van, és erre Hunc amúgy is érzékenyen szokott reagálni!
Kiegészítésként Fruzsi "felírt" méhizomlazításként 1 pohárka tokaji aszút, ami ugyancsak jót tett és valóban ellazultam tőle...már jól vagyok, de azért visszább veszem a tempót, ha már így figyelmeztet csöppfiam! :))) Jövő héten pedig, ha addig nem történik semmi, Fruzsi mégiscsak ránknézne.
Úgyhogy tényleg no para! :)))

cucka 2007.10.19. 12:18

Álmatlan éjszaka

Nem tudom, mi van velem, de a  szokásosnál is csapnivalóbban alszom...azaz, mostanság, már egyáltalán nem bírok aludni...Ma éjszaka, sikerült hajnali fél 5-ig ébren lennem és olvasnom (máskor pár sor olvasás után kiesik a  kezemből a  könyv :S). TáltosApu nyugodtan szuszmákolt mellettem, én meg azon paráztam, mér kemény a  hasam órák óta? És mért nem segített az esti kádfürdőzés, ami máskor mindig? Aztán mély és komatózus álomba zuhantam, alig pár perce ébredtem, ugyanarra a  keményedésre a  hasamban...:S Fájdalmaim abszolút nincsenek, csak feszítés és nagyon erős keményedés  (bárcsak akkor lett volna ilyen feszes fokhagymareszelő pocim, amikor még "lapos"-nak tituláltam! :DDD ) Először higgadtan bevettem pár szem magnéziumot (éjjel is meg most reggel is) , de aztán kétségbeestem, hogy ez tuti nem normális állapot (merugye nem vagyok én teljesen hüle: ezek a  görcsök jelenthetik a méhszáj lassú, de  biztos kinyílását is, ami ugyebár koraszülést is eredményezhet :S... és jó egészségügyishez mérten, mikor kapja el az ember lányát az ilyesmi? természetesen pénteken egy hosszú hétvége előtt :))) ), hogy órák óta kőkemény a  pocakom, mindez úgy, hogy most kivételesen tényleg semmit nem csináltam, ami megerőltető lehetne, nem vagyok náthás sem és délután még pihentem is ágyban, olvasva, mert nem nagyon volt erőm/kedvem semmihez se. :S
Sikerült elérnem a Fruzsit, tuti már képzelődöm, de azt hallottam a hangján (?! :S), mintha nem akarna megijeszteni, de megemelte a  magnézium adagomat, sok folyadék bevitelt ajánlott és ágyban maradást. És referáló telefonhívást kora délután, pocakkemémyedés-változás-ügyben. Mintegy mellékesen megkérdezte érzékelek-e magzati mozgást? (Istenem, milyen hivatalos! :S) . Addig nem érzékeltem, viszont Hunc most ficánkol örömében! :)

Megyek, ágyban párnák közt pihenni...:S ...Később, ha már nem feszültködik Hunci,  jelentkezem! :)))

cucka 2007.10.17. 11:06

Álmok...

A kifacsart álmok aranyfokozatát szerintem minden gond nélkül megnyerném...kell hozzá "enyhítő" körülményként:
1. egy szétvert fürdőszoba (éjjel fél 12-kor ment el a Mester mondhatni dolgavégezetlen, mert a kagyló fölötti csapot végül nem sikerült üzembe helyeznie, olyan fali szekrényt vettünk, ami nempontosan ide illett volna, ezért különböző ketyervények és rásegítések hiányoznak ahhoz, hogy működhessen... így hát a  fürdszobánk ismételten dobozban található...talán, majd ma )
2. ezen okból kifolyólag a  WC helyiség is csatatér lett (álfal kiemelve a vízcsapok ki- és bekapcsolása végett)
3. olvass este pihentetőleg pár elcseszett orvosi műhibás történetet, -legfőképp szüléseset!-, szülés előtt pár héttel mondhatni kész felüdülés (erre HuncApu már határozottan közölte, hogy "te tényleg hülye vagy!"...szerintem ilyet még sose mondott nekem...:( ...szörcsögőssé is vált a hangom azonnal...)
4. próbálj meg jó mélyen elaludni (mert úgysem fog menni a  2-3 óránkénti erős pisilési vágyaktól)
5. ha HuncApu elindul dolgozni, próbálj meg visszaaludni jó szorosan körbezárva a  macsekoktól, akik dorombolásukkal álomba ringatnak (persze rajtad fekszenek és ebből adódóan álmodhatsz pl.olyanokat, mikor megfordulnál, hogy valaki le akarja tépni a  blúzodat! :))) )
6. álmaidból ébresszen a kaputelefon erőszakos csörgése és a telefon ezen egyidejű csörgése -természetesen rejtett számról, hogy ne is tudd visszahívni ;) - (garantáltan azt sem fogod tudni, hogy hol vagy és mit akarsz egyáltalán ezen a  Föld nevű bolygón?! ...márha még ott vagy egyáltalán...)
Egy cigi- és italbűzös bácsi meghozta a cumisüveg sterilizátort, előbb morgott, hogy fel kell hoznia a harmadik emeletre, aztán már nem annyira, én pedig utólag vettem észre azért derült a  kedve, mert majdnem 1000 ft-os jattot sikerült adnom neki....baszics...:S
Estére vacsivendéget vár HuncApu, sebészbarátot, italozós estére, én pedig álomfeleségként vörösboros marhapörit ígértem saját készítésű galuskával...könnyelmű vagyok kipihenten...asszem...

cucka 2007.10.16. 15:15

Barátság


"Minden barátság azzal a  homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Méginkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás, csak viszontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a  távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a  találkozásuk előtt."
(Hamvas Béla: Barátság)



November elejére várható Micka barátosném pár napos látogatása és ennek már most nagyon örülök! :))) Alig várom, hogy addigra hihetetlen méreteket öltött pocakommal sétáljunk és úgy viselkedjünk újra, mint valamikor régen, tizenévesen... idétlenül és nevetgélve bűnbeessünk egy süti-erejére...vagy csak egyszerűen vihorásszunk magunk alkotta lehetetlen helyzeteken... vannak emberek az életünkben, akikkel mégha többszáz kilométerre is élünk egymástól, mégha hónapokig nem is tudunk találkozni, ha viszontlátjuk egymást, minden ott folytatódik, ahol abbahagytuk a  beszélgetés fonalát...olyanok Ők, akik előtt nem félünk elmondani a  pőre valóságot, akikkel nincsenek nem-kimondott mondatok..még akkor se, ha úgy éreznénk megbántanánk őket...mert Velük valahogy nem tudjuk megbántani egymást...annál mélyebb és másmilyenebb ez a  kapcsolat... az a jó, ha akadnak ilyen kapcsolataink...

1 komment

Címkék: érzések

Reggel óta konyhatündéreskedem kisebb-nagyobb megszakításokkal (természetesen először elolvastam mi történt tegnap óta sorstársaimmal, jövendőbeli sorstárstaimmal és az előttem járó kismamákkal ;) ). HuncApu neont vásárol a  konyhába és úgy ítélte meg, ehhez nincs szüksége rám, így itthon maradtam finomat főzni neki hálából meg házastársi kötelezettségből! :) (meg azért, mert tegnap maradék spenótot vacsorázott és végül belefeledkeztem egy könyvbe -hihetetlen, hogy zabálom mostanság a  könyveket! - és elmaradt a  vasalás is :D, viszont bevásárlás és séta volt :))) ) . Na, de majd ma! :)))

cucka 2007.10.15. 16:57

Címszavakban

Reggeli ébredés jókedvvel, új nap-új élet, félre bú és terhességi bőgő-hormonok! ...aztán vidám reggeli, apjukkal azonnali indulás: ma csaptelep, WC ülőke, virágállvány és  pelenkázó fölötti polc vadászatra! Kilépve a  kapun megcsapott a visszafordíthatatlanul betört ősz illat- és színvilága! És: máris lett okom brühühüzni, hiszen ez olyan-de-olyan-széééép és most már tuti Hunor érkezésére még a  hó is összejön és ez annyira-de-annyira-csodálaaaatooos! :S
Természetesen már megint a  növényeim szívnak: nem találtunk semmilyen elfogadható (árban, méretekben és odaillőségben! ) darabot, ezért mihelyst hazaértem kimentem hozzájuk az erkélyre és kértem néminemű türelmet tőlük, adjanak még pár napot és ne fagyjanak meg, egyúttal azt is megemlítettem nekik, most azért nem kapnak nagyon vizet (!), mert félek, hogy ha nagyon hideg éjszaka lesz, odafagy a  tálkájukba! :S Egyelőre, türelmesnek bizonyúlnak! :))) Bár, ha nagyon fagypont környéki lenne az idő, bejöhetnek a  gyerekszobába a  polcokra! :))) ...ilyenkor elbizonytalanodom, hogy valóban megértem-e már az anyaszerepre?!:S
Kicsit pakolgattam a  rumlit a  lakásban (ha "A" szobából megszüntetjük a dobozokat úgy,hogy átvisszük "B" és "C" szobákba és ott szétpakoljuk egészen olyan, mintha alakulnánk! :))) ), elindítgattam pár mosást, mert egyre nehezebben száradnak a  ruháink, most lemegyek vacsi után nézni (és csapok egy kört a Duna parton szigorúan terápiás célokkal ;))) ), aztán vasalnom kellene, mert kupacban áll a vasalnivaló (pedig mosás után alaposan kirázom, hogy minimálisakat kelljen vasalnom ;))) ), a mosnivaló meg a mosogatnivaló! :S Ezekben a  "nehéz" napokban sikerül elsiklanom az ilyen pórias dolgok felett, mint takarítás meg rendrakás...vagynak sokkalta "fontosabb" lelkidolgok is! :)))
Az egyik új-vételű bálnaruhában (=hálóing) aludtam ma éjjel és be kell vallanom nőiesen: nagyon kényelmes! És ma reggel óta rajtam van a pocipántom és egyáltalán nem fáj a hátam! :)))

1 komment

Címkék: egyéb

cucka 2007.10.14. 21:09

Bevásárlás...

Tudtam, hogy ez lesz a  hétvégi programunk a pici-laza takarítás mellett! :) Viszont óriási ütemben haladunk előre: rengeteg Hunc számára fontos dolgot sikerült ma beszereznünk és nem utolsó sorban a saját kórházi kismamacsomagom (olyan helyre kis hálóingeim vannak, hogy a legszexisebben is saját nagyanyámnak érzem magam! :))) ) is összeállt! :)  Volt egy olyan szoptatóspizsi-szerű, amin hatalmasat nevettem: a fölső részen volt egy kis kabátka, amit ha felemeltem kibukkant egy cseles kis vágás a  mellrészen, gondolom azon kell szoptatni...na, ezt a  variánst kihagytam inkább...pedig HuncApunak nagyon bejött! ;))) És még kaptam egy kedves és hasznos ajándékot HuncAputól: amióta ekkora görögdinnyévé fejlődött a  pocakom (tényleg, éppen ma jutott eszembe, hogy már nem is emlékszem, milyen volt pocak nélkül?! :S már nem is emlékszem milyen volt, amikor nem esett be a  kenyérmorzsa a melleim közzé és nem ettem le minden pólómat a  hasamnál?! normális ez?!) sokszor fáj a  hátam, a derekam és a gerincem. Na, ma kaptam egy haspántot, ami nem mondom, hogy teljesen megszüntette a  fájdalmakat, de könnyít a tartásomon. Azóta ebben feszítek itthon és a torna is könnyebben megy benne! :) Valamint másod-rendbeli szoptatósmelltartóm is meglett...tényleg saját nagyanyámnak érzem magam bennük, de próbáltam kihozni belőlük a maximumot! :)))
Miután napok óta gyűjtöm az infókat a  neten és közvéleménykutatok frissen szült barátosnéim között, lassan összeállt a  kép, hogy hol és mit érdemes megvásárolni. Így most már Huncnak megvan a  hazaérkező szerkója is (igaz se babakocsija, se biztonsági kocsiülése, se mózeskosara még nincs! ;) ), és az itthoni kezdőcsomagja is. (pelusok, popsitörlők, cumik, anyatejtároló zacskók, a szoptatáshoz tartozó ketyerék: tejgyűjtő kagyló, bimbóvédő, bimbókiemelő; tejserkentő teák, orrszívó-porszívó, fürdetőszer...stb) . Ha pedig valami kimaradt volna ezek után is a  vásárlásból, azt már tényleg TáltosApu fogja beszerezni! :)
Amúgy tombolnak a kismamis-bőgő hormonjaim...Tetőfokára hágott a terhességem, vannak még normális pillanataim (ilyenkor azért sírok, hogy milyen elviselhetetlen is vagyok! ), de én is érzem, hogy egyre kevesebb jut belőle! :S Gyakorlatilag bármikor, bármitől, bármiért el tudom bőgni magam...sokszor még magyarázatot sem tudok adni, hogy miért is?! TáltosApu egyelőre még jól viseli, jelenleg eléggé kipihent és türelmes...kérdés meddig? Pedig előtte nem is engedem el magam...Rájöttem, menzeszek előtt sem voltam egyszerű eset a  lobbanékonyságommal, de most még azt az állapotomat is überelni tudom, amikor pl. reggel bemegyek arcot mosni és meglátva magam a  tükörbe hatalmas krokodilkönnyekbe török ki és nem találok a  miértjére magyarázatot?! Asszem a pörölő-hormonjaim átalakultak egyfajta bőgő-hormonokká...nemtom melyik volt a  jobb! :)))

cucka 2007.10.12. 09:21

A döntés

Nálunk is megszületett a  döntés őssejt levétel ügyben, miután hetek óta alaposan körüljártam/körüljártuk a  témát... mi levetetjük, igaz, nem a Fruzsi által ajánlott céggel, hanem egy másikkal. Többféle szempontot vettünk figyelembe (szállítást, tárolás helyét, jogviszonyokat, vizsgálatok elvégzésének lehetőségét és nem utolsó sorban az anyagi oldalát is) és arra jutottunk, hogy A Krio Sejtbank által ajánlott lehetőségekkel élünk. (részben, mert sikerült egy eléggé előnyös kedvezményhez jutnunk, részint mégiscsak Magyarországon tárolják az Országos Vérellátóban a mintákat, márcsak a  könnyebb elérhetőség miatt is, meg a  későbbi esetlegesen felmerülő külföldi tulajdonban lévő cégek jogviszony-vitái miatt is). Korábbi laboros múltamra való tekintettel sikerült a  vizsgálatokat elvégeztetnem TB-re, ami nem kis teljesítmény a  mai egészségügyi helyzetben...:S Két rendbeli vizsgálatsorra van szükség, a  32. héttől végezhető el az RPR (Wassermann, VDRL, magyarul szifilisz vagy vérbaj szűrés), HIV teszt, Hepatitis B, Hepatitis C és a Cytomegalovírus IgG és IgM (azért van szükség mindkét immunglobulinra, hogy el lehessen különíteni egy friss/éppen zajló  fertőzést, vagy pedig egy régebben átesett fertőzést egymástól), aztán szülést követően 3-4 hónappal újra meg kell ismételni ezt a  sort (kizárva az úgynevezett immunológiai "ablak periódus"-t, azt a 3-8 hetet, amikor a vírus inkubálódik a szervezetben, potenciálisan virushordozó az egyén, de  még vérvizsgálattal nem mutatható ki a  szervezetéből, nem termelődik elég mérhető antitest titer). Ma reggel voltunk vérvételen és akkor már össze is vontuk a 34. héten lett volna aktuális  vérkép, éhgyomri vércukor, májfunkciók,  vasháztartás, vércsoport+ellenanyag szűréssel. És mindezt kiegészítve, egyúttal levették a  vérem az úgynevezett TORCH vizsgálati sorra is (ez egy mozaikszó, mely magába foglalja a: TOxoplasma, Rubeola IgG és IgM, Cytomegalovírus IgG és IgM,  és Herpes simplex vizsgálatokat). Mondjuk ezt a  vizsgálati sort a terhesség első trimeszterében ajánlatos elvégezni, mert igazából akkor van értelme, mert ezek a korai szakaszban okozhatnak vetélést vagy magzati károsodást. Szóval, alapos csapolást végeztek rajtam, mindösszesen 7 cső vértől szabdították meg testemet! :))) De mellette szóljon, hogy az a hölgy volt ott, aki eddig is abszolút profi módon szúrt meg, fájdalom-mentesen és nyomnélkül! :) És ha minden igaz, szülésig már ez volt az utolsó vérvételem! :)))
Babakocsi-ügyben is döntés született. :))) (úgy látszik a  tegnapi este a  nagy döntéshozások estéje volt ;) ) Találtam a  neten egy olyan típust, ami látszólagosan kielégíti minden igényemet, csak színben nem született egyöntetű határozat, mert 4 színben kapható (piros, kék, narancs és almazöld kombinálva feketével, az én szívem a  narancs felé húz, de meg kell néznem "élőben" is :) ). Hétvégére összeírtam a  még beszerzendő dolgok listáját, úgyhogy holnap és holnap után nagy beszerző körútra indulunk szegény-áldozat HuncApuval! :)))

cucka 2007.10.11. 17:37

És lám! :)))

Hát, íme! Sikerült beszereznünk a legújabb típusú kismamakönyvet (az előzőm még kék színű volt és egy kópébb-idősebb  kiskölyök mosolygott rám róla, ő pedig egy alig-született kisbaba) Nagyon kellemes meglepetést okozott a mostani látogatásom a  védőnőmmel. Meglepett a  pozitív hozzáállása és a  segítőkészsége. Nagyon sok minden szóba került köztünk, mondhatom igazán jót beszélgettünk! :) Közösen kiválasztottuk a  megfelelő gyerekorvosunkat is, valamint számtalan gyakorlati tanáccsal is ellátott. Megvizsgálta Hunc szívhangját is, jelen pillanatban azért tehermentes és nem feszül a  hasfalam, mert Hunc éppen keresztben fekszik a  pocakomban, azaz a hasam jobb oldalán, olyan derékmagasságban találta meg a  kicsi szívhangját. És láss csodát, most Huncúr is jól tűrte az attrocitást, igaz ma egész nap erről beszélgettem vele, hogy megyünk védőnénihez! :)  Megmérte a testsúlyomat is ...ööö... kereken 70 kiló, ami azt jelenti, hogy ezidáig ippen 10 kilót sikerült magamra kapnom...a védőnőm szerint ez teljesen normális súlynövekedésnek felel meg, de ne engedjem el magam mostantól se. És végre ő is normálisan mérte a  vérnyomásomat (beszerzett egy hagyományos pumpásat, mert a csuklós össze-vissza mért, mint azt már korábban szóvá tettem én is ;) ) és most 100/55-öt mért, ami a  saját magam viszonyításában teljesen jónak felel meg!
Nagyon készséges volt homeopátiás bogyók tekintetében is, és a védőnői szolgálat által összeállított "beszerzési" listát is átnéztük. Legközelebb 1 hónap múlva kell visszamennem hozzá, aztán rákövetkező héten ő jön fel hozzánk látogatóba. Szóval így! :)

cucka 2007.10.11. 10:47

Séta

Tegnap délután hatalmasat sétáltam egyik kedvenc barátnőmmel a Margitszigeten, aki alig egy hónapja szült. Csodaszép időnk volt, Ádám baba végig aludt, csak néha pillogtatta meg szempilláit...Hiába no, etetés után volt. :) Csomó jó és kézenfekvő dologról beszélgettünk Szilvivel, számos gyakorlati tanáccsal is ellátott, nagyon sok fölösleges dolog megvásárlásának kiküszöbölésére is felhívta a  figyelmemet, de ennek egy részére már túl későn! :))) 
Szilvi alapján, meg a  magam ösztöneire hagyatkozva tegnap este és ma reggel sikerült összeállítanom a végleges kórházi listámat és a kimaradt és megvásárolandó babadolgok listáját. (bár ahogy magamat ismerem ez még változhat! ;) ).
Valamint összeállítottam elvárásaimat egy babakocsival szemben, merthogy mi még ezt nem vettük meg...naszóval, pontokba szedve:
1. nagyon fontos szempont a  súlya, mi a  harmadik emeleten lakunk és az esetek nagy többségében a kocsi föl-le bumliztatását magamnak kell megoldanom, ezért a  3 kerekű csodajárgány álma elúszott (sokkal nehezebbek, mint az átlagos bolygókerekűek) :(
2. legyenek nagy kerekei (bolygókerekek, mint a  Tescos bevásárlókocsikon :) ), melyeknél az elsők fixálhatóak legyenek (egyaránt használható kishelyen és terepen is), a  hátsó kerekei meg fékezhetőek legyenek.
3. két irányból tolható legyen
4. 3 funkciós legyen
5. mivel Hunc téli baba lesz, legyen lábzsákja és vastagabb huzatú legyen a  mózes kosaras része
6. vízhatlan napfénytetős legyen, esővédő (esetleg hóvédő?! :) ) huzatos
7. 5 pontos biztonsági öves
8. könnyen (lehetőleg egy kézzel) csukható legyen
9. mindenképpen erős bevásárlókosár legyen az alján
10. legyen lábtartója
...és ne kerüljön 150 ezer Ft-ba alsó hangon...:S
Most itt tartok...ha valakinek van valamilyen gyakorlati ötlete/tapasztalata, szívesen veszem és megköszönöm, hogy mire lenne érdemes még odafigyelni vásárlás során. :)

4 komment

Címkék: babakocsi

cucka 2007.10.10. 09:00

32.hetünk

Huncom ezen a héten már elérheti a 1,6-1,8 kilogrammot, hossza pedig 42-45 cm is lehet. (akkora lehet, mint egy nagyobb és szélesebb formájú vekni kenyér? :))) ) Napról napra kisbabásabbá alakul, lassan eltűnedeznek a  ráncai. Teljesen kifejlődik a haja, szemöldöke, szempillája, valamint kezén és lábán a  körmök egyaránt. Rohamos növekedése ezidáig tartott, mostantól fokozatosan csökken...különben óriásbébim születne! :))) Újabb mozgásokkal gazdagodott ehétre a  kelléktára: már oldalra is tudja fordítani a fejét!
Jelen pillanatban olyan 1,5 liter mennyiségű magzatvíz lehet a  pocakomban és ez elegendő arra, hogy Hunc könnyedén tudjon még testhelyzetet változtatni (mondjuk, jobban örülnék, ha végre elfoglalná koponyavégű fekvését, de úgy érzem a makacs kisfelség még várat erre, ugyanúgy kitapinthatóan ülőpoziban van! :) ). Az elkövetkező -jobb esetben 8 hétben- a baba további gyarapodásával egyenes arányban csökkeni fog a  magzatvíz menniysége is. Érdemes magzatmozgásokat számolni ettől a  héttől kezdve. Szakemberek többféleképpen ajánlják a számolásokat: lehet naponta egyszer, főként étkezés után figyelni, hogy kb.10 magzatmozgást (rúgdosást, boxolást, ütögetést, kikopogtatást, popókinyomkodást is beleszámolva!) mennyi idő alatt tesz meg és ezt feljegyezni, vagy pedig lehet úgyis számolni, hogy napi 2 órát rászánva (reggel egyet és este egyet, vagy amikor aktívabbnak érezzük) , feljegyezzük, hogy 1 óra alatt mennyi mozgást érzékeltünk. Általában 10 és 50 között tekinthető normálisnak. Ha viszont csökkeni érezzük a mozgásokat vagy teljesen megszűnnek, azonnal értesíteni kell a nőgyógyászunkat.
A kisfiúk heréi ezen a  héten szállnak le a  lágyékukból a  herezacskóba. Már határozottan érzékelik a világosság és a  sötétség közti különbséget, sőt EEG-vel (elektro-enkefalográf) már kimutathatóak az álom és az ébrenlét ciklusai. Szakembereink továbbá azt állítják kisbabáink a nap 90-95 %-ban alszanak...na, hát Hunc vagy nem olvasta ezt a  statisztikát vagy nem hajlandó tudomásul venni, pedig említettem neki is! :))) Bár, érezhetően kevesebbet aktív, mint eddig, de tuti nem csak 5-10 %-ban! :))) Viszont néha annyira "elengedi" magát álmában (és ugye Hunc még mindig ül a  pocimban) és ilyenkor nagyon erősen nekifeszíti a hátát a  hasfalamnak...ezt azért rendesen megérzem! Viszont, eddig még semmimet sem "rúgta" meg, nem voltak fájdalmas máj-, vese-ellenes támadásai, maximum 1-2-szer fordult elő, hogy a hólyagomra taposott/ült/támaszkodott és olyankor jött a kis-baleset! ;)

cucka 2007.10.09. 17:19

Folyományok :)

Újabb doboz legalján sikerült fölfedeznem szépen feliratozva és dossziézva (ahogy egy rendes kismamához illik! ;) ) az eddigi kismamás leleteimet meg a tavalyi adóbevallásomat! :)))) Juppijé!!! Mondjuk, kiskönyv nyema, de erőt vettem magamon és felhívtam a védőnőmet, aki nagyon örült a  telefonhívásomnak és sok szeretettel vár csütörtökön fél 3-ra, amikor is új kismamakönyvet fogok kapni! És nem neheztelt, sőt viccelődött, hogy szerencsére még időben észrevettem a  kismamakönyv hiányát! :)
Aztán sikerült időpontot egyeztetnem a majdani szülésznőmmel, Krisztinával is, aki ugyan most 2 hét szabin lesz, de  ha azalatt bármi gondom lenne, bátran hívhatom őt! Aztán november elején személyesen is találkozunk és akkor végigvisz a szülőszobán és megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseimet is. Azt nem tudom, hogy említettem-e már, hogy én Székesfehérváron szeretnék- és remélem ott is fogok!-  szülni. Hogy miért éppen ott? Mert "odaköt" a Szent György Kórházhoz a  Fruzsi, ugyanis a teherbeesésem környékén leköltöztek Pestről vidékre és Székesfehérváron kezdett el dolgozni. Számomra egyértelmű volt, hogy nála/vele szeretnék szülni és így nem volt kérdés, hogy követjük őt. Sokan attól félnek, nem fogok leérni Fehérvárra...hát nem tudom, azt gondolom, az első baba nem fog "kipattanni" játszi könnyedséggel belőlem, ha pedig mégis úgy alakulna, annak csak örülni fogok! :) A családi örökséget követve pedig igazán nincs okom félni: anyu 27 órát vajúdott velem, és a  nagymamám is több mint 20 órát anyuval meg az öccsével is. Teszteltük párszor az út/időt és rájöttünk egy órán belül (durván 40 perc autópályán)  lent vagyunk a kórházban, leszámítva, ha iszonyat dugó van Pöstön, de akkor A pontból B pontba sem jutnánk el gyorsabban városon belül sem. Ha pedig végképp minden kötél szakad, marad a  mentő kihívása és az Uzsoki Kórház, mert a laborvizsgálataimat is ott végeztettem (ez volt Fruzsi előző munkahelye) és velük is meg van beszélve. Szóval ettől sem félek!
És csütörtökön lesz új kismama könyvem! Hurrá!!! :)))))))

Megvan a fürdetője Huncnak...hát eléggé futurisztikus...mi elsőként egy kiskádra gondoltunk, amit be tudunk tenni a  fürdőkádba is akár. Na, hát ez tényleg 3 emeletes, meg leengedhető kádas és van egy pelenkázó is a  tetején...mondjuk az alatta lévő 2 polc rendeltetését sem igazán értem -valószínűleg abban lesznek majd Hunc tisztálkodási kegytárgyai :)-  (meg azt se, hogy helyileg hova tesszük, mert a  fürdőszobánkba tuti nem fér be!). De előnye is van: nem kell a  kádba behajolni, mellmagasságban lesz a kiskád. Ilyen, mint a  képen, csak még nem szereltük össze és sárga színű.



  After post:

Összeszereltük, így néz ki..najó, csak majdnem olyan! :)))













süti beállítások módosítása