cucka 2007.10.11. 17:37

És lám! :)))

Hát, íme! Sikerült beszereznünk a legújabb típusú kismamakönyvet (az előzőm még kék színű volt és egy kópébb-idősebb  kiskölyök mosolygott rám róla, ő pedig egy alig-született kisbaba) Nagyon kellemes meglepetést okozott a mostani látogatásom a  védőnőmmel. Meglepett a  pozitív hozzáállása és a  segítőkészsége. Nagyon sok minden szóba került köztünk, mondhatom igazán jót beszélgettünk! :) Közösen kiválasztottuk a  megfelelő gyerekorvosunkat is, valamint számtalan gyakorlati tanáccsal is ellátott. Megvizsgálta Hunc szívhangját is, jelen pillanatban azért tehermentes és nem feszül a  hasfalam, mert Hunc éppen keresztben fekszik a  pocakomban, azaz a hasam jobb oldalán, olyan derékmagasságban találta meg a  kicsi szívhangját. És láss csodát, most Huncúr is jól tűrte az attrocitást, igaz ma egész nap erről beszélgettem vele, hogy megyünk védőnénihez! :)  Megmérte a testsúlyomat is ...ööö... kereken 70 kiló, ami azt jelenti, hogy ezidáig ippen 10 kilót sikerült magamra kapnom...a védőnőm szerint ez teljesen normális súlynövekedésnek felel meg, de ne engedjem el magam mostantól se. És végre ő is normálisan mérte a  vérnyomásomat (beszerzett egy hagyományos pumpásat, mert a csuklós össze-vissza mért, mint azt már korábban szóvá tettem én is ;) ) és most 100/55-öt mért, ami a  saját magam viszonyításában teljesen jónak felel meg!
Nagyon készséges volt homeopátiás bogyók tekintetében is, és a védőnői szolgálat által összeállított "beszerzési" listát is átnéztük. Legközelebb 1 hónap múlva kell visszamennem hozzá, aztán rákövetkező héten ő jön fel hozzánk látogatóba. Szóval így! :)

cucka 2007.10.11. 10:47

Séta

Tegnap délután hatalmasat sétáltam egyik kedvenc barátnőmmel a Margitszigeten, aki alig egy hónapja szült. Csodaszép időnk volt, Ádám baba végig aludt, csak néha pillogtatta meg szempilláit...Hiába no, etetés után volt. :) Csomó jó és kézenfekvő dologról beszélgettünk Szilvivel, számos gyakorlati tanáccsal is ellátott, nagyon sok fölösleges dolog megvásárlásának kiküszöbölésére is felhívta a  figyelmemet, de ennek egy részére már túl későn! :))) 
Szilvi alapján, meg a  magam ösztöneire hagyatkozva tegnap este és ma reggel sikerült összeállítanom a végleges kórházi listámat és a kimaradt és megvásárolandó babadolgok listáját. (bár ahogy magamat ismerem ez még változhat! ;) ).
Valamint összeállítottam elvárásaimat egy babakocsival szemben, merthogy mi még ezt nem vettük meg...naszóval, pontokba szedve:
1. nagyon fontos szempont a  súlya, mi a  harmadik emeleten lakunk és az esetek nagy többségében a kocsi föl-le bumliztatását magamnak kell megoldanom, ezért a  3 kerekű csodajárgány álma elúszott (sokkal nehezebbek, mint az átlagos bolygókerekűek) :(
2. legyenek nagy kerekei (bolygókerekek, mint a  Tescos bevásárlókocsikon :) ), melyeknél az elsők fixálhatóak legyenek (egyaránt használható kishelyen és terepen is), a  hátsó kerekei meg fékezhetőek legyenek.
3. két irányból tolható legyen
4. 3 funkciós legyen
5. mivel Hunc téli baba lesz, legyen lábzsákja és vastagabb huzatú legyen a  mózes kosaras része
6. vízhatlan napfénytetős legyen, esővédő (esetleg hóvédő?! :) ) huzatos
7. 5 pontos biztonsági öves
8. könnyen (lehetőleg egy kézzel) csukható legyen
9. mindenképpen erős bevásárlókosár legyen az alján
10. legyen lábtartója
...és ne kerüljön 150 ezer Ft-ba alsó hangon...:S
Most itt tartok...ha valakinek van valamilyen gyakorlati ötlete/tapasztalata, szívesen veszem és megköszönöm, hogy mire lenne érdemes még odafigyelni vásárlás során. :)

4 komment

Címkék: babakocsi

süti beállítások módosítása