cucka 2008.02.12. 12:20

Az első oltás

Tegnap megesett az első oltásunk is. Aggódó Anyuka (továbbiakaban AA), már előre szétstresszelte magát (belülről nézve) és könnyed magabiztosságot nyújtott (kívülről nézve). Nyugodt Apuka (továbbiakban NYA), elkísérte kiccsaládját, minket helyezve előtérbe egy görény ivartalanító műtéte helyett. Időpontunk volt a rendelőbe, természetesen mellbedobással estünk be 3 órára, AA mosolyogva, mint aki éppen reklámfilm forgatásra indul Tökéletes Gyermekével (továbbiakban TGY), azzal a  TGY-vel, aki végigaludta a  délelőttöt, az ebédidőt, és mivel időpontra jöttünk, ebéd nélkül, gyors szopira ítélte őt AA, tehát TGY mintegy időzített bombaként bármikor kirobanhatott éhező gyermekként és AA ezért is aggódott, mert mi lesz, ha nem jutunk be a kijelölt időpontban?!
Doktornéni alaposan megvizsgálta TGY-t, akit a  védőnénink (az új, az ötödik, aki tulajdonképpen az első lett volna, hiszen ő volt az, aki elment nyugdíjba, és akit most visszatapsoltak, mert egészen egyszerűen nincs elég emberük) agyon dícsért, majd lemázsált és ekkor derült ki, hogy kereken 6 kilós és 64 centis lett gyermekünk! (10 hetesen nem is olyan rossz teljesítmény) TGY nagyon készségesen viselkedett, szórta mosolyait, folyamatosan magyarázott, homlokráncolva tűrte a doktornéni megmogyorózásait, ekkor AA kézremegve szerette volna mihamarabb visszacsomagolni TGY-t a pelenkába, de doktornéni még gyönyörködni kívánt TGY idomaiban, ekkor TGY megmutatta milyen szépen tud ívben pisilni, természetesen pelenka nélkül! Doktornéni ennek most sem örült, de elismerte, hogy ez megint az ő figyelmetlensége következtében történt. (megfogalmazódott bennem a kérdés: már csak ha a mi példánkból is indulunk ki, ha TGY minden találkozáskor lepisili a  doktornőt, akkor Őt vajon naponta hányszor pisilhetik le ?!) Mindeközben kedélyesen cseverésztünk így mi négyecskén, TGY bele-beleszólásaitól kísérve.
Majd jött a  neheze: védőnéni felszívta az oltóanyagot és megindultak AA és a gyanútlan TGY felé. AA-t megkérték álljon TGY feje mellé és nyugtatgassa. NYA viszont úgy döntött AA mellé áll, mert őt kell nyugtatgatnia. (mindemellett előzőleg már lezsíroztuk TGY-vel, hogy hétfőn oltás, fájni fog, de mindketten túlestünk rajta és ez is egyfajta szükséges rossz!). TGY a szúráskor papírforma szerint bevörösödött fejjel felordított, AA ugyancsak papírforma szerint oltás végén fölkapta és magához szorította, NYA közben AA hátát símogatta, TGY pedig újra mosolyogva méricskélte az egész felfordulás okozóját, azaz a doktornénijét!

Délután kicsit hőemelkedett Huncom, majd estére újra a régi volt, fürcsi és szopi után azért egy nagyobbat aludt, 10-kor aludt el és fél 5-kor ébresztett. Természetesen most is pótolta éjszakai kimaradásait, 6-kor is jelezte étkezési szándékát, valamint 8-kor is! :)

Növekedésével egyenes arányban áll, hogy egyre kevesebbet alszik napközben, az alvásai rövidebbek (1 órácskák jobb esetben) és egyre többet van ébren. Nagyon érdeklődő, minden hosszasan leköti, mindent szeret jó alaposan megnézni, kitanulmányozni. Ilyenkor sokáig jól elvan egyedül (ennek most különösen örülök, megvan az új Harry Potter és tegnap hiába mondtam Huncnak, hogy szívesen felolvasok belőle, jobban érdekelte, a Kukori és Kotkoda az én előadásomban!) nagyokat vigyorog a macijaira a kiságyban és gügyög nekik.


A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr54336146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye 2008.02.12. 13:15:41

Fenomenális ahogy írsz:)))))

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.02.12. 14:00:18

kedves AA a TGY egyre jobban hasonlít NYA-ra...félelmetes...
örülök, hogy ilyen gyorsan megvigasztalódott Huncúr a szuri után...ti vagytok előttünk a példa, remélem Barni is követi Huncot mind alvásban, mind önálló játékban, ti vagytok a remény :))))
sok puszi

masika · http://farkaslili.mindenkilapja.hu 2008.02.12. 15:06:34

Cucka! Rég olvastam ilyen jó kis írást! Gratula neked, Huncnak pedig az első oltás átvészeléséhez.

masi

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.02.12. 15:48:13

aa, nya, tgy :DD mindannyian ügyesek voltatok ;) édes ez a kép Huncról!

Mazsola01 2008.02.12. 18:50:55

Elolvastalak, és közölnem kell, hogy nem vagy egyedül, igaz én még nem vagyok anyuka, de az oltást olvasva már könnyes lett a szemem, és a végére szipogtam, teljesen bele éltem magam az egészbe. :) Mazsiapunak már többször mondtam, hogyha Mazsola beteg lesz én fogom a legrosszabbul viselni, a szurikról nem is beszélve :(
Az csodás, hogy a gyerköcöket meg alig viseli meg az ilyen dolog, és Hunc annyira szép :))

Kata763 2008.02.12. 19:19:25

Drága Cucka! IMÁDOM ahogy írsz, olyan jó Téged/Titeket olvasni!!!:D
HuncÚr igazi hős, nagyon ügyesen viselte az oltást! De AA is hősiesen viselte, hogy megszúrták a kis drága TGY-ét! :)
6 kiló??? Szép teljesítmény! :D
Hunci fotóitól, vagyis Tőle, pedig mindig olvadozom, annyira gyönyörűségesen szép!!! :)

És örülök, hogy jól telt a hétvégétek, biztos jó volt kizökkenni a "monoton" hétköznapokból! Puszi!

Pocakos Macska 2008.02.12. 23:32:51

Nagyon ügyesek voltatok :) Uhh micsoda méretek :D

Eriberi 2008.02.13. 16:27:22

Csatlakozom Mazsolához... Anyukák! hogy lehet könnyek nélkül ezt kibírni?? Szerintem nekem jobban fog az egész fájni, mint Csipetkémnek...

pappb12 2008.02.13. 16:34:48

szia, olvaslak egy ideje, de csak most írok neked. HuncÚr egy igazi hős, te pedig nagyon jó író vagy. Gratulálok nektek:)

Lyndy 2008.02.13. 17:20:29

Ügyik vagytok és annyira szépek. Csoda cuki gyerek ez a Hunc. :-))))

cucka 2008.02.13. 18:07:30

Irulok-pirulok és köszönök minden kedves szót...

És Isten hozta az új hozzászólókat is! ;)

Veronika · http://www.vellovicsveronika.blogspot.com 2008.02.13. 20:46:48

Köszi a köszöntést!
Az oltáson most már jó, hogy túlvagy, vígasztaljon ez. :) A hőemelkedés meg asszem ilyenkor normális?!
(asszem=tényleg neki kéne már állnom szakirodalmat olvasni :$)
Puszi: Vera

AproV · http://internetalon.hu 2008.02.15. 22:25:20

Tetszik, ajánlani fogom másoknak is...

Egy NYA
süti beállítások módosítása