cucka 2008.02.21. 19:05

Dupla Hunor!

Mivel nem mérjük naponta a Manóvárit (sőt hanyag szülők vagyunk, néha már hetente sem tesszük ;)) , a mai napon megdöbbenéssel tapasztaltam véletlenül rátéve a mérlegre, hogy 6280 gramm a nettó súlya (pelusmentesen és éhező afrikaiként), azaz bő 2 és fél hónap alatt sikerült megdupláznia érkezési súlyát (a 3110 grammot). Hosszában azért nem fejlődik ilyen rohamosan és ezzel mindig bajban is vagyok, mert örökmozgó ficánka és mindig kevesebbet mérek, mint előzőleg. ;)

Mondjuk sejtettem, hogy egyre nehezebb, mert az esti játék közben többször a  levegőbe lendítettem a fejem fölé és a sokadik lendítéskor már remegett a karom... szóval, gyúrok a kis házisúlyzómmal... ő is gyúr... tokára! ;)



Az éjszakánk jól telt, Hunc este 9-től reggeli 5-ig húzta a  lóbőrt, úgy látszik mégiscsak megjavult az oltással elrontott kisfiam!

Kedves Gyakorló Anyukák (esetleg ittbújkáló Apukák!)! lenne egy kérdésem Hozzátok: előfordult-e a Ti gyakorlatotokban olyan időszak, amikor kisbabátok az élesebb zajtól megijedt rendszeresen? Értem ezalatt a porszívóhangját másik helyiségben is (eddig édesen elszendergett a hangjától, mellette is lehetett porszivancsolni), Apa trombitáló reggeli orrfújása (eddig is volt minden reggel ilyen), nylonzacsi összegyűrése (többtucatszor gyűrögettük a  jelenlétében), kukásautó reggeli dörömbölése (2 naponta járt eddig is), erősebb autók motorhangja (erkélyen is volt altatva, eddig nem zavarta), vízcsobogás. Ilyenkor hirtelen felsír, jobb esetben elég, ha ránevetünk és elmagyarázzuk, hogy nincs semmi baj, rosszabb esetben ölbe kell venni és magunkhoz szorítani, ettől megnyugszik. Az egész nem tart tovább pár másodpercnél, utána ugyanolyan mosolymanóvá válik, mint előtte volt. Ez a jelenség immáron második hete tart, nem nagyon találtam ide vonatkozó szakirodalmat, józan paraszti ésszel felállítottam ugyan egy teóriát, de nagyon kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is, hogy Nálatok előfordult-e ilyesmi és ha igen, meddig tartott, hogyan orvosoltátok?! Előre is köszönöm válaszaitokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr74348832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsibrák 2008.02.21. 19:27:49

Olyan édesek vagytok!!!
Ügyesen gyarapszik Hunor, azt a nemjóját!
Igen, Áron is összerezzent, de sokkal később, 5 és fél hónaposan. Nem tudom nálatok mitől lehet...
Nálunk a szepar. szorongás akkor kezdődött. Ez nálatok még nem alktuális.
Bár amilyen ütemben ez a kis fickó fejlődik...

Ingrid 2008.02.21. 22:09:34

Fantasztikus humorod van :)
Ahogy nő ez a gyermek, úgy fedezlek fel benne téged is, szemben az előző kizárólagos Táltosapu-vonásokkal :)
Nagyon boldogok vagytok együtt, ezt egyértelmű, csak rátok kell nézni.

Ijedés: Heléna ilyen. Mindig megrezzen, de még a pocakomban is ezt csinálta, ha pl. mosogatásnál csörömpöltem. Mivel a porszívót én kezelem (fúúúj), nem tudom, hogy ő mit csinál a működése közben, de tegnap, amikor a karomban volt, edénycsörömpölésre megrezzent... ugyanolyan érzés volt, mint amikor a hasamban csinálta ugyanezt.... érdekes érzés volt :)
Okosabbat nem tudok mondani sajnos

Kata763 2008.02.21. 22:20:09

Gratulálok Huncinak a súlygyarapodásához, látszik hogy szeret enni!:D Igazi kis vasgyúró.:)
Látod, még konditerembe sem kell járnod, mégis milyen bicepszed lesz előbb-utóbb:D:D
Gyönyörűek vagytok együtt!!!:)
Örülök, hogy az éjszakátok jól telt! Puszi!

Szöszi-Andi 2008.02.21. 22:35:56

Nagyon szépek vagytok! :)
A kis tokabajnokon látszik, hogy egészséges, boldog baba :) az a lényeg :)

Lillus · http://www.kicsililla.freeblog.hu 2008.02.22. 07:15:23

Szia! :)
Nagyon szép HuncÚr, néha beleolvasgatok a blogba. Kérdésedre: Lillának is volt egy ilyen időszaka, amikor mindenért, mindenre összerezzent, sőt néha sírva is fakadt. Ellene nem igazán tudsz tenni semmit, elmúlik magától, ahogy érik a baba idegrendszere. Addig is tessék lábujjhegyen lépkedni a lakásban, apa a legtávolabbi sarokban fujjon orrot! (ezek csak viccek voltak)! :) Tényleg elmúlik magától majd idővel. :) Üdv, Lillus és anyuja

RKriszta 2008.02.22. 08:36:50

Cucka, olyan édesek vagytok...Az ijedségre pedig nekem az a véleményem, hogy a gyerekek minden nap változnak, nem kell ettől megijedned. Majd 2 hét múlva ezektől nem, de majd mástól fog megijedni. Ami szerintem fontos,hogy semmin ne változtassatok, hiszen ilyen az élet, nem lehet őt mindig mindentől megóvni..szoknia kell a külső hatásokat..hidd el, ettől Ő még ugyanolyan boldog kisbaba ..mint eddig.VELETEK!!!!

Pocakos Macska 2008.02.22. 08:51:18

Az igen Cucka :O :)))))))) Igazán komoly méretekkel rendelkezik a fiatalember :)))))))) És tényleg hasonlít már Rád is ;)
A hangos hirtelen zajtól Nóri is megijed, de Ő a duruzsolást pl kifejezetten szereti (szeletelő, porszívó...) Szerintem elmúlik majd, ahogy megszokja, hogy ezek "csak" zajok :)

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.02.22. 09:36:54

tök jó ez a kép:) ééés nagyon irigy vagyok a nyolc órás alvásért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lyndy 2008.02.22. 09:42:27

Huu jól gyarapszik a kisember súlya, jól megerősödsz tőle. :-))) És olyan cuki a kép. nagyon szépek vagytok. A zajokra én sokat nem tudok mondani, tesóm gyerkőcei a hazaérkezésüktől kezdve ilyenek voltak, most 3 évesek és még mindig ez van, még a kutya ugatás is megijeszti őket. :-(

masika · http://farkaslili.mindenkilapja.hu 2008.02.22. 09:44:25

Azta! Te mekkorát nőttél!Lassan utolérsz súlyban engem is!
És igen Én is megijedek, ha Anya hangos csörömpöléssel leejt valamit, vagy Apa trombitának használja a nóziját. Mostanság az idegenektől pedig sírva fakadok:-(

Lili

pappb12 2008.02.22. 10:34:06

Máté is összerezzen, pl. amikor összetaposom a palackokat, ő sem szereti a zajos orrfújást. Ha ébren van akkor nincs ezzel semmi gond, egy kis simi, és megnyugszik, csak ha alszik, és felriad, akkor kezd sírni,ezért nem akkor taposok palackot, amikor alszik. A porszívót kifejezetten szereti.
Aranyosak vagytok:)

Csillagbaba · http://csillagbaba.freeblog.hu/ 2008.02.22. 21:34:32

Jaj milyen szépségesek vagytok!!!!! És Hunc nagyon szépen fejlődik! Örülök, hogy beszéltünk! Puszi!

Bogár · http://www.babaszoba.hu/services/blog/bogar 2008.02.22. 21:47:01

Egyik szemem sír, másik nevet :)
Nevet, mert szépen nő növöget HuncÚr ;) de sír, hogy rémüldözik, s halvány kummantásunk sincs, mit lehetne tenni ellene.
Bogár az apjától, s ezáltal a pasiktól félt, de néhány hét alatt elmúlt. Remélem nektek is :)

Gyufaárus 2008.02.22. 22:37:02

Jó látni az örömötöket és boldogságotokat. :)

Mazsola01 2008.02.23. 19:08:57

Hogy mekkora ez a Hunc, gyönyörű nagy vasgyúró baba :))

cucka 2008.02.24. 17:41:05

Köszönöm a válaszaitokat, véleményeiteket! :)
Hasonló dolgokra tippeltem magam is, valószínűleg egyre intenzívebben figyel, szivacsként gyűjti a külvilág infóit és ingereit, melyeket a saját módján tud feldolgozni. Különben, máris jobb a helyzet, ma hazafelé jövet, a tavasz csalhatatlan előfutárai, a motorosok, már javában maximális hangerővel szelték az országutakat, és Hunc már nem is sírta el magát, csak egyik-másik hangosabb mocihangra megrezegtette a szempilláit. ;)

Juli70 · http://internetalon.hu 2008.02.24. 18:46:39

Jó egészséget a cukorfalatnak!

internetalon.hu
süti beállítások módosítása