cucka 2008.05.14. 15:28

Bizonyíték!

Legutóbbi tanácsadáson, említettem a doktornéninknek és a védőnéniknek, hogy kisfiam hasprésekkel igyekszik ülő helyzetbe hoznia magát. Ekkor a doktornéni maga is kipróbálta, háton fektetve Mancit, fogva két kis kezét gyöngéden megemelte, mire fiam válaszreakciója felért egy döglöttbéka reakciójával: csak lógott az őt tartó két kézen. Azon hirtelenjében el is szégyelltem magam, magyarázkodni is kezdtem izibe, amivel valószínűleg csak azt értem el, hogy még törtetőbb anyukának tűnhettem, akinek a kisfia már mindent megcsinál, fejlődésben hónapokkal előrébb tartva kortársainál. (Zsibi szavaival élve: az a primus maximus anyuka típus, akinek a fia/lánya már egy, de maximum két hetesen átalussza az éjszakát, pörög-forog, ha köll, meg ilyenek). A vége az lett (diplomatikus a doktornénink!), hogy ne erőltessem, amíg magától nem akar ülni. Ez az amíg, egészen pontosan ma reggelig tartott, amikor is reggeli kávézás közben azt hittem, rosszul látok, rikkantottam is HuncApunak, ugyan, örökítse már meg, kisfia első felülését:



Aztán délelőtt a védőnéni is járt nálunk, átbeszéltük a hozzátáplálás elkezdését, és mikorját. Szerinte jövő héttel érdemes lenne elkezdeni egy kis reszelt idared alma levével (mert ez állítólag édesebb, mint a többi), két étkezés között, egy-két kanálkával, semmit sem erőltetve, ha nem akar enni, pár nap múlva térjünk vissza ismét rá. Szerinte érdemes, kicsivel hamarabb elkezdeni a hozzátáplálást, mert állítólag 5 és fél hónaposan könnyebben rávehetőek az új íz elfogadására, mint 6 hónaposan. Erről is rengeteget olvastam, én továbbra sem kezdeném még el a hozzátáplálást, de megpróbálom, jövő héten hétfőn egy kis reszelt alma lével indítunk, hátha valóban érdekli már más is, mint az anyatej.

Amúgy helyváltoztatásra is képes már: leteszem mondjuk a játszószőnyegére, és pár percre magára hagyom. Visszajőve sosincs már a játszószőnyegen, de elég követnem az éticsigát is meghazudtoló nyálcsíkot és megtalálom kisfiamat, általában a szoba közepén. Hogy hogyan csinálja, nem tudom, mert ha jelen vagyok, a kényelmesebb módját választja a helyváltoztatásnak: inkább sírva fakad, hogy vegyem fel és vigyem őt magammal.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr87468458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.05.14. 16:15:19

Végignevettem a bejegyzést :)
Milyen édes a fiad! Kíváncsi, érdeklődő és olyan kis bitang, hogy a doktornéninél ezt nem csinálta...
De hidd el, ez mindig így van, az ember lányát akkor égeti be a gyerek, amikor nem számít rá...
Doktornéni pedig biztosan látott már hasonló dolgokat és abban is biztos vagyok, le tudja szűrni melyik anyuka a primus maximus és melyik nem.
Te nem vagy az!
Hozzátáplálás: Heléna éppen öt és fél volt, amikor elkezdtem az almát adagolni neki. Ismered a hozzáállását és a végeredmémnyt :)
Ma is 3 kanál főzelék volt mindössze az ebéd...

Bea 2008.05.14. 17:36:01

Hát tud ez a fiú, ha akar:) Máté már kóstolta az almát, és ízlik neki, pedig azt hittem, hogy az én cicifüggő manómnak semmi más nem kell majd, de úgy látszik mégiscsak a mi fiunk és a megszokott ízek mellett vevő az újdonságokra is. Drukkolok, hgoy Hunornak is bejöjjön az édes nedű.

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.05.14. 18:18:45

Húú hozzátápiban én már profi vagyok, csak szólj ha kell segítség:-)
Huncnak gratulálunk a felüléshez! Igazán nagyon ügyes!
És nagyon örülök, hogy a szeme jobban van!

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2008.05.14. 19:48:04

Na végre, már hiányoltunk nagyon Titeket! :)) Hunc nagyon ügyes vagy, az alma pedig nagyon fincsi, mi is szeretjük ám.

micka 2008.05.14. 20:25:21

édesen szépek vagytok mint mindig:-)
egy pillanatra meghökkentem hogy Huncapu néz vissza rám, hihetetlenül hasonlítanak egymásra:-) sejtettem az Origót, különben hívtalak volna már:-D

Pocakos Macska 2008.05.14. 22:06:25

:))) Ez a felüléses sztori nagyon helyes volt :) Valamiért úgy érzem/gondolom, hogy Huncnak be fog jönni a HT. Mi szenvedtün eleget vele (fránya alma) de szerencsére már aránylag jól állunk. Érdekes ez a meglátás, még nem hallottam, hogy 5 és fél hósan jobban veszik az ízeket. Én úgy tudom, hogy célszerűbb ha van anyatej minél később kezdeni a HT-t az allergizálódás (vagy hogymondják :) ) miatt.

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.05.15. 07:59:39

:)) kis cseles! kiváncsi vagyok, mit szól majd a ht-hoz ;)

Andy 2008.05.15. 08:48:27

Szerintem kezd el etetni a gyermeket,hogy szokja az izeket.Foleg h abban a szerencses helyzetben vagytok,h most van friss zoldseg, gyumolcs.Es ne csak a levet add az almanak,hanem magat az almat is.Nem lesz semmi baja,nagy fiu mar,ertem itt h fejlett,egeszseges.Lisztes dolgokat ne adj neki meg(babapiskota,keksz).Ha valtozatosan adagolsz neki mindenfelet,akkor meglatod h nem lesz valogatos.HAJRA!

Mazsola01 2008.05.15. 09:05:10

Hunc nagyon huncut kisfiú :))
Annyira tündéri, ahogy ül és mutatja, hogy ő bizony tudja ezt, de csak azt lepi meg az új tudományával, aki arra érdemes :)

cucka 2008.05.15. 10:52:14

Köszi Mindenkinek a hozzászólásokat, amint elkezdjük a rettegett HT-t, értesülni fogtok róla és valószínűleg véleményeket, tanácsokat is fogok kérni! (Masika, külön köszi a felajánlkozást!)
süti beállítások módosítása