Úgy ítéltük meg, Hunor már kellően érett ahhoz, hogy idén ő is tanúja legyen az államalapító ünnepünk tiszteletére rendezett tüzijátéknak (hiszen tavaly pocakban is ott volt). Á, nem kell túlzásokban gondolkodni, eszünk ágában sem volt betömegközlekedni vagy beautózni a dugóba, a sokak által közkedvelt  és ezáltal agyonzsúfolt tüzijátéknézgetési pontokra. Mi óvatos duhajok vagyunk, kényelmesen lesétáltunk a Duna partra, amennyi idelátszik a színpompás fesztiválból, az pont elég egy ilyen kis csöppmazsolának.

Miután felszerelkeztünk a legszükségesebbekkel (Hunc jólmegérdemelt töklé, játék, HuncAnyu jólmegérdemelt jégkrém, HuncApu jólmegérdemelt sör), meghintáztattuk a közeli játszótéren a Háromfogút, majd lesétáltunk a partra. Hunc eközben elszunyókált, mi leültünk egy padra és nosztalgiáztunk, nézegetve a csillagfényes Budapestet... sosem gondoltam volna, hogy ha gyermekem születik, mennyire másképp fogok reagálni egy-egy szituációra, hangra. Megboldogult lánykoromban imádtam a sebességet, a motorokért egyenesen rajongtam... most viszont a pokolba kívántam azt a gépcsodát, amely fénysebességgel és MIG-eket megszégyenítő hanggal  repesztett el mellettünk. Mondanom sem kell, hogy Hunc fölébredt és mivel még bő fél óránk volt a kezdésig, igencsak zokon vette a számára semmitsemjelentő ücsörgést.

A tüzijáték megkezdésig sikerült éberen tartanunk a lekesedését, de 10 perc múlva már nem nagyon kötötte le a villanó fények színes kavalkádja, sem a halk rakéta puffogás, így hazasétáltunk. Bezzeg itthon már egyáltalán nem volt sem álmos, sem nyűgös, közel éjfélig igyekezett a kiságyából gőgicséléssel szórakoztatni régkidőlt szülőit...

8 komment

Címkék: hunorfotó

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr83625907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bea · http://www.pappb12.freeblog.hu 2008.08.21. 14:11:27

mi még óvatosabb duhajok voltunk, a tv-ben néztük. Nevettünk is magunkon, hogy kicsit nyugdíjjasra vettük a figurát, bár szilveszteri tvben kabarénézésközben elalvást nemigentudjuk űberelni. Jövőre már Hunc is hátha nagyobb partner lesz a tüzijátékozásban:)

Szösszenet · http://www.haromszosszenet.blogspot.com 2008.08.21. 20:09:23

"Háromfogú" - ez annyira aranyos :D
Mi is tv-ből néztük, meg az erkélyről :P :D

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.08.21. 21:16:33

Háromfogú, Cucka, Tátty, nem igazán unatkoztok :DD ez a kölök meg egyre szebb! ide sem merem hozni Lucát.. hiányoztatok!

masika · http://farkaslili.mlap.hu 2008.08.22. 08:48:55

Asszem mi voltunk a legóvatosabbak, mert sehogy nem néztük, inkább csavarogtunk helyette egy jót "kis terrorista Lilivel":-)
Kis háromfogú barátunknak pedig teljesen igaza van, minek ücsörögni, ha nem muszáj!
Puszi nektek, és tényleg jó lenne már találkozni!

Judit 2008.08.22. 09:44:53

Mi az ablakból és a tévéből néztük, de Attila nem igazán értékelte. Sokkal jobban érdekelte előtte az István a király :)

Nani 2008.08.22. 10:22:38

Jövőre talán jobban leköti, bár Háromfogúságának nagyobb élmény volt, hogy éjféli szórakoztathatott titeket...

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.08.22. 15:33:14

A motorokkal én is pont így vagyok :)
Vígjátékba illő jelenet, ahogy a szülők már rég kidőlve, a kis háromfogú meg ezerrel dumál a kiságyból! :D

Leonine · http://leonine.freeblog.hu/ 2008.08.24. 11:57:21

Mi is elmentünk megnézni a tűzijátékot, és a mellettünk lévő család legifjabb tagja, egy egy évesnek tűnő kisfiú igencsak bújt az anyukájához, nem nagyon értékelte a nagy durranásokat.

Hazafelé pedig elcsíptem egy ilyen beszélgetést:
Anya a 3-4 éves kisfiához:
- Tudom, hogy sokat kellett várni, meg hangos volt, de azért jó, hogy eljöttünk, nem?
- Nem!

:)
süti beállítások módosítása