cucka 2008.11.17. 15:39

Miegyma

Programból továbbra sincs hiány. Hétvégén a festői szépségű Szentendrén kanyarogtunk babakocsikat tologatva, pár órácskát a Mazsola-családdal, majd egy forró leves és egy hozzáillő tea kellemesen átmelegített, aztán hazajöttünk, HuncApu elment dolgozni, mi pedig kettecskén összebújva húztuk a lóbőrt a karácsonyszagú lakásban. (már fahéjas mécsesezek Zuram legnagyobb örömére...)

Az éjszaka ennek megfelelően nagyon későn kezdődött és sűrű megszakításokkal (másfél-kétóránkénti) zajlott. Valamit benyalt elsőszülöttem, nem lázas, nem taknyos, viszont férfiasan hörög-köhög, lassacskán felszakadozik a felszakadoznivalója. (mától rásegítek egy kis odavaló sziruppal is).

A Gekkóban az új csoportból csak egy kiskrapekkal -Benedek- sikerült megismerkednünk, a többiek beteget jelentettek. Az új anyukával szembesülve, aki néhol lelkesebben danolt mint a foglalkozást vezető konduktor, be kell látnom, hogy vannak restanciáim gyerekdalokat-mondókákat illetőleg. Bár igazán sosem voltam, az a dalolós pacsirta, azaz de: füstös kocsmás karaoke partikon... de ahhoz meg kell egy bizonyos alaphangulat, ugyibár. Amit kicsit furcsállottam LelkesAnyukánál, hogy kb. a foglalkozás közepén elővette tarsolyából a jutalom-kölesgolyóit, na innentől aztán gyermekeink hangyabolyként funkcionáltak és még az addig működő dolgok is a fejük tetejére álltak.

Újra beszabadultam a szomszéd kreatív hobbi-boltba, hatalmas zsákmány-mennyiséggel lettem gazdagabb. HuncApu hajdanán meg is jegyezte, szerinte a forgalmuk nagy százalékát az én odabe-szabadulásaim teszik ki. Útközben filmforgatásba keveredtünk, amennyire alvajáró vagyok, én frankón azt hittem, új büfé nyílt az utcánkba, pedig ez is csak egy kellék volt. (még szerencse, hogy nem álltam be a sorba). Esemény-hátterek ugyan nem lettünk, Hunc viszont szerzett egy pogácsát a forgatócsoporttól.

Filmes karrier ide vagy oda, állatorvosi vérvonal továbbvitele vagy sem, egy biztos: Dedem különös vonzódással ragaszkodik a mosogéphez. Naponta többször bemegy, belebújik, szerel valamit rajta, nyitogatja az ajtaját, beledugdos valami(ke)t. Tegnap oly mértékben volt a segítségemre, hogy ugyan többszörösen sikeredett kimenekítenem a dobból az általa behelyezett dolgokat (tv távirányító, műanyag játékok), egy valamit mégiscsak sikerült becsempésznie, melyet csak a mosóprogram lejárta után fedeztem fel, éspediglen a vajúdásomat elősegítő homeopata bogyóimat mosta tisztára.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr53773805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pocakos Macska 2008.11.17. 16:11:08

Örülök, hogy jól telt a hétvégétek :)
Mondókákban én is eléggé el vagyok maradva, de remélem ha meggyógyulnak a többiek is jobb lesz majd a foglalkozás :D
Ááá, mekkora már, Hunc csak szerzett az ál büféből pogácsát ;)
Nórit is érdekli a mosógép :) Nagyon cukik ezek a képek és szuper, hogy nem valami összemoshatós dolgot csempészett a gépbe és a ruhák így eredeti színükben pompáznak :D

szilvi 2008.11.17. 19:01:24

ez a két kép valami csúcs! :-))

Bingi 2008.11.17. 22:11:14

Te jó ég! Hunc az alsó képen kiköpött másod!!!! Eddig mindig csak azt láttam, hogy a zapjára ütött, de most!
Szerencsére nálunk felültöltős a mosógép, így az eddig megmenekült de a mosogatógépet mi is kipakoljuk és megszereljük:D Huncnak jó dolga van, hogy még egy álbüféből is tud pogit szerezni:)))

Sebők Anikó · http://matebaboca.freeblog.hu 2008.11.17. 23:54:02

Szia!

Nagyon jók ezek a képek. Nagoyn tetszenek.
Nekünk van mondókás dvd-nk, ami klippes is, tehát megy a klipp és megy közben a mondóka. Kb egy órás. Nagyon jóóóóóóóóó. Mátét nagyon leköti, ami nekem nagy segitség pl főzésnél.

Ha kell valakinek, írjon.
(Csak zárójelben jegyzem meg, de tényleg csak zárójelben, szeretnék valamit kérdezni Lyndyvel kapcsolatban, ha van valaki olyan, aki szivesen válaszolna nekem és tud is, kérem irjon, de ezt csak privát mailben szeretném, mert nem szeretném az éhes szemeket bevonni, elég gondjuk volt már nekik a gonosz emberekkel. Köszönöm és ez tényleg csak zárójeles megjegyzés volt. E-mailem: sebokaniko82@gmail.com)
Remélemezért a bejegyzésért nem lesz harag.

Ildi · http://www.gurtler.blogspot.com 2008.11.18. 09:19:35

Na véééégre tudok kommentet írni... Tegnap nem engedett... :) Hát igazi jobb kezeddé vált Hunor, már csak a mosógépbe pakolandó tárgyakat kéne tisztáznotok, mik is valók oda.... ;)
Kirándulás: tök jó lehetett, na jövőre már mi is mehetünk babás sétára :)

Bea · http://www.pappb12.freeblog.hu 2008.11.18. 10:59:30

De jó lehetett közös séta:) Mondókák terén sajnos én is hasonlóan állok. A két képre pedig már nem is tudok mit mondani, csak magamat tudnám ismételni, Hunc egyszerűen fantasztikus:)

cucka 2008.11.18. 11:06:08

Bingi, tényleg???? Ugyan én még mindig nem látom magam Huncba, de ez most határozottan jólesik! :)))
Ildi, mondassz valamit! :)))) Jövőre már biztosan babakocsis-kismama-különítmény leszünk! :))))

nani · http://nanye.blog.hu 2008.11.18. 11:27:06

Cukorfotók ismét! Azért remélem Huncos felszakadozik és tényleg nem lesz beteg!

Szösszenet · http://www.haromszosszenet.blogspot.com 2008.11.18. 12:01:47

Végre tudok kommentelni, tegnap sehova nem tudtam a blog.hu-n ...

A mosógépes átvezetéseden szanaszét röhögtem magam :DDDDD
Édes pofa :D

Én is látlak benne téged, de tiszta apja :D És megértem, ha jólesik néha hallani ... én is azt hallgatom, hogy kiköpött apja a gyerek, pedig nem ... mert a kiskori képeimre ezerszer jobban hasonlít, mint Szabi kiskorijára. Csak az a zsivány férjem most is olyan kölyökképű :DDDD

Mazsola01 2008.11.18. 12:23:26

A palacsintát se felejtsd ki :)))
Nem lett izomlázad? Én az éjszaka úgy szenvedtem, hogy már azt terveztem mivel vágjam le a lábam a combomtól lefelé... elszoktam a hatalmas sétáktól, de edződöm.
Úgy örülök, hogy a Két Ház Ura jól kijött egymással ;) Még ilyen napokat :)

Mazsola01 2008.11.18. 12:25:02

Hunor a mosógépben, egyszerűen haláli :D
Ha jöttök itt is bepakolhat a gépbe, de már kezdésként megmutatom neki a ruhákat, hogy azt lehet :))))))))))))))))))))

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.11.18. 12:40:44

Szösszenethez kapcsolódva - én mindig szanaszét röhögöm magam minden írásodon :)))
Tényleg hasonlít Rád a képen! :)

cucka 2008.11.18. 12:55:29

Szössz, nálunk is így van! :) Alapjaiban tisztaapja, de mégis a vonásaiban, a gesztusaiban felfedezeni vélem magam Huncba. Bár ez lehet attól is, hogy kettecskén vagyunk egész nap, és engem lát a legtöbbet.. :S
(HuncApu szerint is hasonlít rám, szerinte ugyanolyan riadt fejjel néz, ahogy én szoktam :DDD)

masika 2008.11.18. 15:11:30

Mosógép szerelés nálunk is kipipálva, csak mostanában már a programok elállításán is fáradozik a kisasszony!
Remélem semmi komoly nem lesz Huncossal, nagyon jó a Cebion multi (na ez itt nem a reklám helye), de tényleg jó!
Szentendre nagy kedvencem nekem is, még nem volt Lili szinte minden hétvégén ott voltunk Apával a duna parton, mostanság viszont nem jutunk el!

panka 2008.11.18. 15:35:25

Már látom is Hunort lelki szemeimmel, amint 20-25 év múlva ő lesz a jóképű mosógépeszerelő a tévéreklámban, minden háziasszony titkos álma! :-D Na, jó karriert találtam neki? :-)))

Bea · http://www.pappb12.freeblog.hu 2008.11.18. 16:03:56

Ezen a képen most tényleg nem annyira Huncapus:) Máté is mindenki szerint tiszta apja, de ma a fodrász simogatta a lelkem, egy tiszta anyja megjegyzéssel. A titok egyszerűen csak annyi, hogy olyan embernek kell mutatni a gyereket, aki nem ismeri az apját :-))) Pedig nálunk is úgy van szerintem, mint Szösszenetnél, hogy az én kiskori képeimhez jobban hasonlít. (szerintem)

Pankababa 2008.11.18. 17:39:37

Nagyon jók ezek a képek! Mintha Pankát látnám magam előtt, azzal a különbséggel, hogy neünk nincs vajúdásra homeós cuccunk, csak fogzásra és társaira:-))
És jobbulást!

lilibogar · http://www.babaszoba.hu/services/blog/bogar 2008.11.18. 22:00:38

:) Hihi :-P Egy darabig úgysem kellenek azok a bogyók ;)
Puszi

TobieAnyu 2008.11.19. 11:46:42

Helló Huncos család,
épp az imént "róttam le" a napi szavazatot Huncosra, és vicces, hogy eme szavazat lett a
777-ik... :o))
Nem vagyok babonás, de a számok mindig is elbűvöltek. Jól indul a nap....
Jobbulást a kis mosógép karbantartónak...
Azt hiszem, én is beszerzek pár fahéj-illatù gyertyát.
Pussz!
M

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.11.19. 21:41:18

Hiszi a piszi, hogy Hunc maga akar bemenni abba a mosógépbe! A második fotón látszik a helyes kis pofiján a rémület, hogy jaj...anyám már megint be akar gyömöszölni a mosógépbe...gondolom az első kép meg akkor készült, amikor éppen azon fáradozik, hogy a mosógép nyitva felejtett ajtáján kiszökjön...
Ma eszembe jutottál. Bent voltam egy kreatív boltban, kezdem összegyűjteni ami kell majd a közelgő nagy ünnephez. Tényleg ott lehetne hagyni egy vagon pénzt!

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.11.20. 09:24:45

nahát ilyen segítséggel nincs okod panaszra! én is etszek gyertyaügyben lépéseket, besóztam teljesen ;)

off: írnál nekem tötős blog címeket? felizgattál, na...

snow · http://snowflake.freeblog.hu 2008.11.20. 18:15:29

dejóóók ezek a képek... megmutattam A.-nak is, szerinte Milán is így segít majd. mondtam dejóóóóó... amilyen kis törpicsek, bele is férne rendesen. :D

HuncApunak meg megmondhatod hogy helyettem is te vásárolsz abban a boltban. én annyira fakezű vagyok, hogy ha vennék is ott valamit, az eredeti állapotában itt porosodna valahol. :DD

ez a Gekkos dolog nagyon tetszik... lehet utána kéne néznem a dolognak....

cucka 2008.11.20. 22:29:31

Beso, ismét akkorát nevettem a hozzászólásodon! :))))
Pihü, küldöm! :)

Sebők Anikó · http://matebaboca.freeblog.hu 2008.11.20. 22:53:27

Cucka!

Jövőhéten tudom feladni a dvd-t. Remélem nem gond.
Puszi
Anikó

cucka 2008.11.20. 23:32:21

jajjdehogyis, kösszépen jövőhéten is... meg előre is! :)

Zita 2008.11.21. 07:52:56

Kedves Cucka!
Ha jól emlékszem a te blogodon olvastam, hogy ismersz egy nagyon jó csontkovácsot. Kérlek írd meg az elérhetőségét. Köszönöm:
Zita

cucka 2008.11.21. 11:07:06

Kedves Zita! Megírtam mélben! :)
süti beállítások módosítása