Hunor vezérünk egy éves szülinapját egy... azaz inkább kettő házibulival koronáztuk meg. (2 torta, 2 társaság, 1 napon... igen, ezek a ránk oly jellemző dolgaink egyike... ) Kellemeset a hasznossal, -bár a nap kiválasztásánal, ezt nem tekintettük szempontnak-, a szülinapi zsúr, éppen a Nagyszakállú kéménybevetődésének napjára esett.

Az ünnepelt előző délutántól tanúja volt lázas készülődésünknek, a közel hat órán át tartó konyhai munkálatok alatt, türelmesen ücsörgött etetőszékében, csak néha-néha szólt bele a történésekbe, részint akkor, ha valamely étel ízösszetételére volt éppen kíváncsi. Arra a megállapításra jutottunk, gyermekünk pontosan tisztában van azzal, hol van az a határ, amit bizonyos esetekben nem illik átlépni... ebben a bizonyos esetben, ha elviselhetetlenül-nyűgös üzemmódba kapcsolt volna, nem csak, hogy az ételekkel sem készültünk volna el, hanem egy idegbeteg szülőpárt tudhatott volna magáénak, ez meg ugyebár nem perspektíva még egy egyévesnek sem...

Szombat reggel, míg HuncApu a lakás utolsó simitásait végezte, szokásos köreink egyikét ejtettük meg, a közeli pékségben ittam egy habosvarázst, míg Huncos, az eladónőket varázsolta el legbájosabb mosolyával, így kunyerálva el a mindennapi frissensült pogácsáját.

Az egész napos dzsemborit, a rengeteg ajándékot, a sok embert Huncos oly természetességgel fogadta, hogy még a délutáni alvásáról is megfeledkezett. Este 6-kor, ugyan kis ráhatással, Hunc kidőlt a sorból (én ekkor még szent meggyőződéssel hittem, hogy ez az állapot reggelig fog tartani... de legalábbis hajnal 3-ig), ehelyett egy kurta órácska múlva frissen, fiatalosan ébredt és éjfélig abba se hagyta a mulatozást.

És akkor az elmaradhatatlan fotók (bízom benne, hogy másoknak jobb fotóik lettek),

Délelőtti torta:

Egy egész szelet málnakockás tortát tüntetett el  Dedem, csöndben és halkan, melynek egyenásgú következménye lett a tejszínhabtól a megállíthatatlanul mindenen áttörő macicsalád... úgy, mint régen:

 

Az esti torta:

Miután már csak a keresztszülők és mi maradtunk, előkerült a fiúkkedvence zenék egyike, amikor is Hunc már nagyon álmos, de jól kivehetően afterpartizik.

Mindenkinek köszönjük az ittlétet, a velünkünneplést!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamavagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr56809821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mazsola01 2008.12.07. 20:06:24

Végre ;)

Haláli a videó, ahogy rázza magát, de a szemei már leragadnak, igazi parti arc lesz a Fiatokból :D
(a végén a "démoni" kacaj" :))

Annyira SZÉPEK vagytok! Szeretlek Titeket!

Sebők Anikó · http://matebaboca.freeblog.hu 2008.12.08. 00:04:24

De jóó. Nagyon tetszik.
A régebbi bejegyzéseid is elolvastam. Olyan édes, ahogy apujával alszik a fotelben.

Nagyon szépek vagytok.
És hát utólag de nem utolsósorban
Boldog Születésnapot!!!

Bea · http://www.pappb12.freblog.hu 2008.12.08. 07:46:03

Hát ez nagyon jó, Hunor annyira jó fej:)))) Igazad is van Hunor, na nehogy már az első partidon az ősök bedugjanak az ágyba!!!! Igazi házigazdához méltón, Hunc hajnalig nyomta a bulit:)
Az az utolsó kamerába nevetés.... méltó befejezése a bejegyzésnek:) Puszi a kis csápoló 1 éves kobakra:)

Ildi · http://www.gurtler.blogspot.com 2008.12.08. 10:20:45

Csúcs ez a gyerek!! :D Szerintem élvezne egy Rammstein koncertet... :DDDD Nagyon édes, ahogy majd elalszik,de még táncikál rá... :))

masika 2008.12.08. 11:51:26

Gratulálunk a jól sikerült partykhoz, ahogy látom Hunor az after részét élvezte a legjobban! Nagyon-nagyon szépek vagytok! Boldog Születésnapot még egyszer kicsi Hunc!

Andy 2008.12.08. 13:34:54

A Jo Istenke tartsa meg Nektek ezt a gyonyoru Gyermeket,...az ilyen jol sikerult bulikat surjebben kell megtartani...az en kisfiam is elvezi a nyuzsgest,es pont ebbol kifolyolag mi megtartjuk a feleves szulinapokat(legalabbis egyenlore) es termeszetesen a nevnapjat is.Ugyan kicsit zartabb korben,de barki megjelenhet alapon,keszulok ezerrel.Es tuzijatekos torta van mindenkeppen,mert az a lenyeg.
Orulok h jol sikerult a buli

nani · http://nanye.blog.hu 2008.12.08. 14:30:40

Milyen tünemény, még mindig nem hiszem el, hogy már egy éves! Tuti jó partyt tudhattok magatok mögött, és szuper, hogy az előkészületekbe sem szólt közbe semmi....

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.12.08. 16:16:53

Isten éltessen sokadszor kis Rókabéka :) Nagyon tetszenek a partifotók és az, hogy ilyen aktív legény vagy :)
Nagyon-nagyon szépek vagytok!

lilibogar · http://www.babaszoba.hu/services/blog/bogar 2008.12.08. 20:40:15

:) 2 buli 1 nap :-O Tudtok élni ;)
Puszi

Bingi 2008.12.09. 15:41:24

Egy kicsit ugyan lemaradva, de annál nagyobb szívvel kívánok nagyon boldogságos szülinapot kicsi Hunor. :) Nagyon szép és jó bulid lehetett. Na meg az a torta.....

Pankababa 2008.12.09. 17:12:03

Hú, de szupi torták:-)) és az afterező Hunc:-)) nagyon cuki!

Csillagbaba · http://csillagcsalad.freeblog.hu 2008.12.09. 20:59:06

Nem semmi bulis család vagytok! :-) A fotók nagyon arik, Huncos meg a videón zabálni való! :-)

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.12.09. 21:40:24

Jó kis buli így az első szülinapon! Mi lesz a 18-kon???? Bele sem merek gondolni:-)
süti beállítások módosítása